jakim Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Jeszcze jedno pytanie jakie to ładownicę na magazynki? Miwo? Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Dołączę się do tematu ponieważ kiedyś jako 1PSK teraz jako JWK zawsze mnie trochę inspirowało (właśnie inspirowało - bo na reko to człowiek by musiał pod mostem spać i polować by się wyżywić przy aktualnych zarobkach), to czytając teraz cały temat od deski do deski bo tak mnie w końcu natchnęło to uzyskałem sporo informacji ale parę pytań mi się nasuwa ale z góry proszę o wyrozumiałość mojej niezbyt wielkiej wiedzy: 1. Czy JWK używa Glock-ów 17? Bo przeglądając tutaj jedną z galerii natknąłem się na coś takiego: http://www.rp.pl/galeria/748190,10,759184.html#bigImage I jak dla mnie ewidentnie widać Glocka a mam do nich słabość :) Bo artykuł jest właśnie o nich ale z reguły posiadają USP. 2. W którym sklepie można nabyć kamizelkę używaną przez JWK w miarę przystępnej cenie, i jaką? Albo coś podobnego. Nie chcę rzecz jakiejś chinszczyzny. 3. Czy do stylizacji wystarczy MICH 2002 z montażem i Rhino? Bo tego typowego pod PVS jeszcze nie widziałem do kupienia... To narazie tyle. Nie mam jakiejś wielkiej wiedzy na temat sprzętu bo tylko to ze zdjęć bo co to jest to częściowo dowiedziałem się tutaj ale mogę mieć luki w pamięci od natłoku informacji tutaj przeczytanych. Albo może zna jakąś fajną stronkę z konkretnym opisem żeby coś konkretnego znaleźć? Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Co do kamizelek to np. w ofercie MIWO L. znajdziesz niektóre ;) G17 też wydaje mi się,że widziałem kiedyś na niektórych zdjęciach,po prostu pomyśl na jaki okres chcesz się stylizować. Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Że tak powiem idę z duchem czasu i bardziej na współczesnych:) może rok wstecz. O Miwo wiem ale nie wiem która jest tak w miarę najczęściej spotykana. Z własnej już autopsji i doświadczeń z wieloma kamizelkami miałem do czynienia i najlepiej mi pasuje Plate Carrier (mam coś na wzór LBT6094 - ale jakość daje wiele do życzenia) Bo kiedyś coś podobnego widziałem a w każdym bądź razie tak mi się wydaje. A teraz właśnie chcę iść trochę bardziej w odpowiednią stronę :) A nie wiem która by była do tego zbliżona tak wymiarami mniej więcej. G17 widać na obrazku które załączyłem wcześniej - pan po lewej. Tak mi się mniej więcej wydaje. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Tylko, że Ci Panowie, przynajmniej ten po lewej to nie PSK. Chyba, że nagle ich w ACR'y ozłociło. Głośno było z związku z tym zdjęciem i ACR'em. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 http://forum.wmasg.p...60#entry1714232 taką można spotkać (w multicamie) chyba na niektórych zdjęciach z certyfikacji itd.. Tylko ta ma chyba jakieś przeróbki MIWO L. jeszcze. edit : Co do zdjęcia to AnR ma rację ;) Długo mi się ładowało strasznie i teraz zobaczyłem ,że tam mają ACR jeszcze :) Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) A faktycznie coś było. Ale mi się wydaje że to było inne zdjęcie ale kłócić się nie będę. Tylko jaka nazwa jest tej kamizelki? Bo przeglądam ofertę aktualną i znaleźć nie mogę a to oferta niby z 2011 r... A o coś takiego mi chodzi :icon_smile: Edited August 15, 2012 by aro254 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 http://miwo-military.pl/?p=8.1430.PLATE-CARRIER-'TERMIT'.A-28.MIWO-MILITARY http://miwo-military.pl/?p=8.1572.KAMIZELKA-41.01.A-22.MIWO-MILITARY http://miwo-military.net/-produkty/pid,637/Kamizelka-modu-owa-PC-4-ORLIK Tak, JWK używa Glock'ów 17, ale mało ich na fotkach widać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 (edited) aro254 - fotka "JWK", na której chcesz się wzorować, to nie JWK, jak wspomniał AnR. Panowię są z wywiadu. Edited August 16, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 1. Czy JWK używa Glock-ów 17? Bo przeglądając tutaj jedną z galerii natknąłem się na coś takiego: http://www.rp.pl/gal...4.html#bigImage I jak dla mnie ewidentnie widać Glocka a mam do nich słabość :icon_smile: Bo artykuł jest właśnie o nich ale z reguły posiadają USP. Glock - niektórzy tak, na wczorajszych pokazach w telewizji jeden się nawet chwalił swoim Glockiem. A panowie na zdjęciu to tak jak pisano - "ktoś inny" - http://forum.wmasg.pl/topic/123733-ciekawostka/ 2. W którym sklepie można nabyć kamizelkę używaną przez JWK w miarę przystępnej cenie, i jaką? Albo coś podobnego. Nie chcę rzecz jakiejś chinszczyzny. Do wyboru masz dość sporo - NFM Grizzly, MIWO Chińczyk, MIWO 41.01, MIWO Termit, MIWO PC6, MIWO Kruk itd. 3. Czy do stylizacji wystarczy MICH 2002 z montażem i Rhino? Bo tego typowego pod PVS jeszcze nie widziałem do kupienia... To słabo szukasz :P Dziękuje i pozdrawiam. A proszę. I pozdrawiam również Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Wczoraj nie oglądałem całość tych relacji i pewnie mi to umknęło ale za to wiem, że mogę zostawić sobie Glocka:) A najbardziej się skłaniam do kamizelki http://miwo-military.pl/?p=8.1572.KAMIZELKA-41.01.A-22.MIWO-MILITARY tylko możne bez tych bocznych wkładów. Trzeba zbierać kasę :P @Arafat uwierz szukałem ale po prostu trafiła się okazja to kupiłem. A to gdzie można nabyć? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jest pewien miły człowiek robiący repliki tychże montaży na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Już ową informacje otrzymałem i wiem o kogo chodzi:) o ile myślimy o tym samym dobrym człowieku :) Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Co do kamizelek to mam informację, że używana jest/była również Kamizelka Panelowa wzór 02 firmy PPH Polskór, tzw. "Fighter" i najpewniej to będzie to: polskor.pl/sklep/?24,kamizelka-panelowa-wzor-02 Teraz wyczytałem, że ta informacja była już w tym temacie. :P Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Owszem była. Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux. Przewinęło mi się gdzieś zdjęcie z nią ale nie mogę teraz tego jak na złość znaleźć... Tak samo jak była dyskusja na temat czy jeden z operatorów nie ma przypadkiem MMAC Eagla co też porównałem i jak dla mnie to tam jest. Dużo też widać MIWOL 4101 a co za tym idzie (jak dla mnie oczywiście), wszystkie są na bazie LBT6094 tylko że z widocznymi zmianami. Więc wnioskuje, że takowa kamizelka do stylizacji może się nadawać, podkreślam STYLIZACJI. Jeśli mój wniosek jest błędny to mnie poprawcie. A jak przeliczyłem też koszty nowej kamizelki z MIWOL 4101 z pewnym setem to jak cena osiągnęła 4-cyfrową liczbę to mnie zabiła. A właśnie, jak napisałem wcześniej, to właśnie mam narazie coś na wzór LBT ale made in China. A ten typ najbardziej mi odpowiada po wielu doświadczeniach z kamizelkami. A te trzy które wymieniłem są bardzo do tego zbliżone ale cena tych akurat zwala z nóg... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Owszem była. Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux. Przewinęło mi się gdzieś zdjęcie z nią ale nie mogę teraz tego jak na złość znaleźć... Tak samo jak była dyskusja na temat czy jeden z operatorów nie ma przypadkiem MMAC Eagla co też porównałem i jak dla mnie to tam jest. Dużo też widać MIWOL 4101 a co za tym idzie (jak dla mnie oczywiście), wszystkie są na bazie LBT6094 tylko że z widocznymi zmianami. Więc wnioskuje, że takowa kamizelka do stylizacji może się nadawać, podkreślam STYLIZACJI. Jeśli mój wniosek jest błędny to mnie poprawcie. 4101 jest kopią (a raczej powstała na bazie przetargu) właśnie Siouxa CRH (w wersji LC). Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Ale przyznasz, że te dwie kamizelki są do siebie podobne: http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1572 miwo 4101 http://www.explosiveopsgear.com/i//LBT-6094MCB.jpg lbt 6094 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Po prostu piszę jak to było ;) Sioux się jednak trochę różni od 6094 ;) Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 No wiadomo, że to nie będzie to samo :P przede wszystkim przez system QR co zmienia trochę strukturę kamizelki. Dodatkowo pod comfortpady na ramionach są miękkie podkładki, które są połączone z tylnym panelem kamizelki, a co stanowi fajne rozwiązanie którego no w LBT brakuje a zapewne poprawia komfort jej noszenia. Ale jak pisałem cena zabija. Quote Link to post Share on other sites
mr_Red Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux. Nie w takiej małej, w rożnych wersjach znajduje się u nich ok. 20 sztuk tych kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 MMAC dostali ludzie z G-unit, ale nie wykluczam, że ktoś mógł z własnej kieszeni zakupić sobie ową kamizelkę. Niemniej, co do JWK masz pokaźny dostęp jeśli chodzi o kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 To teraz kolejna zagadka z cyklu "co to za kamizelka" ;) Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jak dla mnie jest to KOS z Praszki :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 KOS nie ma cummerbunda. Po za tym, z tego co widzę jest jeszcze nałożony na nią jakiś chest-rig :) Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 A nie sorry to będzie chyba to http://www.miwo-military.pl/?p=8.383.PLATE-CARRIER.A-16.MIWO-MILITARY Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts