Yahalom Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Prawie cały DWS przeszedł na USP (z wyjątkiem JWF, która jedzie na P226 i JWG, które używa 'wszystkiego') Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 A jeśli chodzi o maski gazowe, to są jakieś? Widziałem tylko stare fotki w MP-5. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 MP-5, kiedyś dostali (2006 rok) AVON FM-12, które pojawiają się co jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Jestem posiadaczem munduru GROMu i osobiście uważam, że zakładanie ochraniaczy na wkłady piankowe jest dobrym rozwiązaniem. Pianka dodatkowo uniemożliwia zsuwanie się nakolannika. Jak byś miał doświadczenie to by ci się nie zsuwały. Zamiast pianki kup porządne ochraniacze. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Jeszcze odnośnie tych USP to używają dokładnie takich jak tu ? http://www.heckler-koch.com/en/military/products/pistols/usp/usp/overview.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 USP 45 bodajże. Edit: Coś mi się pochrzaniło,przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
maerik Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 raczej takich: http://www.heckler-koch.com/en/military/products/pistols/usp/usp-sd/overview.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Tak jak wyżej - wersje SD. Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 i jednych i drugich.. Jednych i drugich powiadasz... może. Czytałem specyfikację do jakiegoś przetargu do JWK i chcieli kabury pod wersje SD ;) A. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Co się podziało z tym tematem... Jakich USP 45? Od kiedy kaliber .45 jest używany w DWSie? Wszystkie USP jakich używają, SD czy nie SD, są na kaliber 9mm... Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Widziałem głównie SD. Wersji do amunicji .45 chyba nigdy nie było w Pułku. Wobec tego pytanie- widział ktoś repliki pełnowymiarowego USP SD? Jedyne, jakie znalazłem, to compacty. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 http://www.casg.pl/product-pol-765-KSC-USP-45-Tactical-System7-metal-slide-.html Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 to, że chcieli kupić do jednych nie znaczy ze nie ma drugich, specyfikacja specyfikacją, zapraszam do jednostki i pooglądać sprzęt.. Nie wiem po co ta dyskusja w dalszym ciągu, ale ok - masz rację, są obie wersje (SD i bez SD), wszystkie 9mm. A. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Czy ktoś mógłby mi rozpisać, co mniej więcej Pan na pierwszym planie ma na sobie? http://www.zoom.mon.gov.pl/static/zdjecia/7_1024x683.jpg Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Pawelo, Tacticala to ja widziałem dawno temu. Nie pasuje (inne oznaczenia na zamku i chwycie). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Czy ktoś mógłby mi rozpisać, co mniej więcej Pan na pierwszym planie ma na sobie? http://www.zoom.mon..../7_1024x683.jpg Tu masz lepsze zdjęcie: http://3.bp.blogspot.com/-ygME_tdhoDU/T1TShy3eYzI/AAAAAAAAB4U/mHeJrHPeFqE/s1600/waja-020212-052.JPG Quote Link to post Share on other sites
maerik Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 marlboro light Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 MICH 2000 + montaż PVS21 + Bolle X800 + kominiarka + Comtac XP Bluza wygląda na ACU Helikona (choć są głosy, że to Tru-spec) Chest to podobno Condor Modular Chest Rig Kabura to IWO Hest Spodnie to chyba 'kontaktowy' kombinezon ćwiczebny KAMA/MIWO Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 On chyba nie ma 3002, mi to wygląda na MICH 2000. Racja :) Quote Link to post Share on other sites
maerik Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) to ja dodam smaczek - nakolanniki Hatch XTAK Knees Pads Coyote Tan Edited November 1, 2012 by maerik Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Pawelo, Tacticala to ja widziałem dawno temu. Nie pasuje (inne oznaczenia na zamku i chwycie). Oznaczenia w klamkach umarexa nie są prawidłowe i do tego malowane lipną farbą któa szybko schodzi, nawet jakby było napisane 9mm były by niespójności. Oryginalne oznaczenia są na zamkach Shooters Design/RAtech. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ale gdyby nawet ten Tsctical od KSC pasował, to i tak to jest .45, więc magi do zwykłych ładownic ( szczególnie kydexowych/CQB ) nie pasują zbytnio. Musi być zwykły USP. Przejrzyjcie zdjęcia z Afganu, tak od 2010 roku. Glocki, glocki i jeszcze raz USP. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Ja osobiście wybieram Glocka. Jeśli ktoś ma od ciula pieniędzy to sobie kupi do USP G-Code'a, albo Safarilanda - jedno i drugie kosztuje bardzo dużo. Do Glocka natomiast Safarki można wyrwać relatywnie taniej. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Zapytam, jak wygląda sprawa zimowego ubioru panów z JWK? Mówię tu o ocieplaczach/polarach, kurtkach, gore-texach itp. Jakie modele są używane, jakich firm itd. Nie wiem, może ja źle patrzę, ale na zdjęciach rzadko widac kurtki jakiekolwiek... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Kurtki puchowe Yeti Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts