muffasaSF Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 (edited) Szkoda, że ma metalową kolbę i plastikowe RIS'y, Fajnie czytać wasze gusty i guściki dotyczące wyglądu, ale bardziej powinna nas interesować mechanika, min. co plastikowe, a co metalowe w GB. Edited May 16, 2009 by muffasaSF Link to post Share on other sites
chrzanu Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 A skąd niby info, że risy są plastikowe ? Link to post Share on other sites
michalll Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Szkoda, że ma metalową kolbę i plastikowe RIS'y :strach: Mój świat legł w gruzach. Oglądałem zdjęcia rasII cqb BOYi na ebaybanned i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. HK416 na zdjęciach co prawda nie robi takiego wrażenia, ale jeżeli to ta sama seria to wypas. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 HK416 na zdjęciach co prawda nie robi takiego wrażenia Bo te zdjęcia na gunnerze, to chyba jakiś retard robi. Sam robię 100x lepsze zdjęcia replikom, choć na fotografii znam się jak świnia na gwiazdach. Z drugiej strony, to szare body wygląda jak z cementu... :P Fajnie czytać wasze gusty i guściki dotyczące wyglądu, ale bardziej powinna nas interesować mechanika, min. co plastikowe, a co metalowe w GB. Zapewne to samo co w każdym chińskim GB. Dlatego najważniejszy dla ludzi jest wygląd zewnętrzny. Link to post Share on other sites
michalll Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Nie mów, że nigdy nie chciałeś mieć cementowej repliki :F Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ha jak sobie nawet taką zrobiłem ale body mi popękało...... Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ha jak sobie nawet taką zrobiłem ale body mi popękało...... Bo bez zbrojenia było... :F Link to post Share on other sites
michalll Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Było na zbrojowni robić :D Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Śmiejecie Się, Arafat kiedyś pomalował chyba jakieś swoje AK i w pewnej fazie malowania wygląda właśnie ( przynajmniej moim zdaniem i po zdjęciach ) jak z betonu i wyglądało świetnie ! :P No, ale offtop robi się. Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 (edited) :strach: Mój świat legł w gruzach. Czytać z uwagą, to Ty umiesz? To było żartobliwe skierowanie. Edited May 19, 2009 by muffasaSF Link to post Share on other sites
michalll Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 To Ci żart nie wyszedł. Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) Ekhm przepraszam że zejdę z tematu kolorków. Czy są jakieś informacje o premierze w Polsce? Kiedy będzie i czy w ogóle będzie? :) Edited June 1, 2009 by NikonCZWA Link to post Share on other sites
michalll Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Czy są jakieś informacje o premierze w Polsce? Owszem: LINK Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Owszem: LINK Bardzo śmieszne. Czy na tym forum uprzejmość już nie obowiązuje? Pytałem o premierę = pierwsze wejście produktu na polski rynek lub rozpoczęcie sprzedaży przez krakmana, zbrojownię lub inne. :/ Link to post Share on other sites
michalll Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Podobno na forum występuję od czasu do czasu zjawisko uprzejmości, ale ze mnie jest kawał chama. Jeżeli zaś chodzi o premierę - Taiwangun ma mieć w połowie czerwca sporo nowości, więc jest szansa że nowe repliki BOYi tam się pojawią, i to pewnie jako P&J/BOYi z jakimiś tam mocniejszymi głowicami itp. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Bardzo śmieszne. Niezłe. Taki mistrz ciętej riposty w lidze okręgowej ;) Link to post Share on other sites
michalll Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Niezłe. Taki mistrz ciętej riposty w lidze okręgowej ;) 2/10 Link to post Share on other sites
Snipermen Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Faktycznie to body takie, jakby... z betonu. Jakoś mi nie pasuję to do reszty, body zmatowiałe, a reszta się świeci jak psu te no wiecie... Ciekaw jestem czy to się kupy trzyma, bo kolega odebrał wczoraj HK z tym że JG i tak to sobie jest dopasowane, i nie wiem może to moje głupie wrażenie, ale praktycznie każdego kogo znam kto posiada BOYI narzeka.. Nie wiem, ale chyba bym się nie zdecydował na ten model. Link to post Share on other sites
splinter Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Jeżeli zaś chodzi o premierę - Taiwangun ma mieć w połowie czerwca sporo nowości, więc jest szansa że nowe repliki BOYi tam się pojawią, i to pewnie jako P&J/BOYi z jakimiś tam mocniejszymi głowicami itp. Niech mi tylko spróbują spaprać to piękne body do HK swoim pejotowskim gównoznaczkiem. :killer: Mam nadzieje, że inne sklepy też się skuszą na tą serie Boyi. Samo body pewnie będzie dostępne później niż repliki bo w końcu muszą zarobić i na tym i na tym. Pozdro. Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Może wreszcie będzie oddzielne body do HK produkcji BOYI- wiem że do JG nie będzie pasować, ale piłowanie i szpachla modelarska powinny załatwić wszystko. Pozdrawiam, MatriX. Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Dlaczego nie będzie pasować? Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Dlaczego nie będzie pasować? JG robiło chyba na bazie VFC, a boyi trochę to zmodyfikował ( chyba, było w jakimś temacie... ), i korpus od DB nie będzie pasował do foregripu JG czy odwrotnie... Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Dboyi robił na bazie VFC, a body będą różniły się wysokościami przy front gripie... Poza tym Dboyi ma bolt catcha tak jak VFC... Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 JG też ma wyższe body, chyba jeszcze nie można stwierdzić czy na 100% nie będzie pasować... Pozdrawiam Wojdatuz Link to post Share on other sites
splinter Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 No właśnie, jak to w końcu rozumieć? Wiemy, że plasticzne body od HK JG jest "wyższe" od każdego body przystosowanego do emek, tzn górne szyny ris się nie zgrywają ze sobą. Czy mam rozumieć, że metalowe HK od Boyi ma jeszcze wyższe body od HK JG? O co tu kaman? Ktoś to ogarnia w 100%? :-F Link to post Share on other sites
Recommended Posts