michalll Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 (edited) U mnie w tym właśnie miejscu source przecieka :uśmiech: Kolor zresztą nie ma nic do rzeczy bo bukłak wchodzi do pokrowca. Edited May 12, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
przemi74 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Spróbuj się skontaktować ze Specops. Na stronie mają takie bukłaki w ofercie (3 l). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 A jak Ci ne pasuje kolor rurki to... kawał szmaty ze starego munduru, igła, nitka - i masz poszycie maskujące na rurkę. Co prawda nie izoluje, ale kamuflować będzie :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Można też nabyć czarne osłony izolujące Source'a osobno. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Izolacja i tak nic nie daje. Wdmuchiwać trzeba i tyle. Quote Link to post Share on other sites
jacuz Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 W "militarnych" kolorach i z osłoną rurki masz camelbaka na rws cetus O tutaj: http://www.sklep.rwscetus.com/p,pl,81,wkla...amelbak+3l.html Sam zakupiłem i jak mniemam jutro dojdzie.Dobra okazja, bo zwykłe omegi, bez osłony rurki w sklepach turystycznych chodzą po 126zł. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Czy miał ktoś do czynienia z camelami Pantaca może? Zainteresował mnie ten model:http://www.casg.pl/product-pol-128-PANTAC-kompaktowy-plecak-hydracyjny-Coyote-Brown-.html Jednak jako że jestem zielony w tym temacie chciałbym się dowiedzieć czy warto. Poszukuję dobrej jakości camela z pokrowcem w Coyocie, z mocowaniem molle i bardziej tradycyjnymi szelkami. Bardzo dobrzy by było gdyby wkład dało się włożyć do standardowych plecaków wojskowych(3Day, ILBE). Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Nie mowie o szyciu ale innym workom na wode niz source i camelback to ja nie ufam... Quote Link to post Share on other sites
super Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 skoro będziesz go nosił w plecaku to po co ma mieć MOLLE i być w Coyocie ? kup 3CD nówkę na allegro za niecałe 100 zł i będziesz miał konkretny sprzęt a nie kopie .. jak pisze mój szanowny przedmówca Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) skoro będziesz go nosił w plecaku to po co ma mieć MOLLE i być w Coyocie ? kup 3CD nówkę na allegro za niecałe 100 zł i będziesz miał konkretny sprzęt a nie kopie .. jak pisze mój szanowny przedmówca Po to żeby można było go nosić w plecaku, na cirasie i na FLC czy jakimś chest rigu. Cena i jakość produktów Pantaca jakoś nie wskazują aby był to jakiś wielki shit, ale jak mówiłem na camelach się nie znam. Jeżeli macie jakieś inne propozycje spełniające te kryteria to z chęcią posłucham. Edited June 12, 2009 by Plutonowy Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Co do pantaca - pokrowiec będzie gites. Wkład - niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Do plecaka nie potrzebujesz pokrowca na camela ;) A do przenoszenia na reszcie, ciekawą opcją będzie to click I do tego oryginalny worek. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Lato w tym roku gorące i postanowiłem kupić jeszcze jeden worek na wodę, tym razem 3 litrowy. Mam już 2 litrowego source'a i jestem zadowolony. Mogłbym dokupić jeszcze 3 litrowego ale znalazłem dwie pozycje które mnie ciekawią. http://www.8a.pl/page,produkt,id,4698.html o platypusie tylko coś mi się obiło o uszy. Jakaś firma z Australii szyjąca szpej używała ich w produktach które opychała na ebayu. http://www.8a.pl/page,produkt,id,2570.html Nalgene butelki każdy zna, jeśli worek byłby tak samo dobry to ciekawa propozycja. Worki nalgene kiedyś sprzedawał Tactical Tailor. Ktoś miał okazje używać i może coś o którymś z nich napisać? Quote Link to post Share on other sites
gercu Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 A do przenoszenia na reszcie, ciekawą opcją będzie to click Zaciekawił mnie ten plecak, więc mam pytanie. Czy ktoś używa tego modelu? Jakieś opinie? Czy rózni się czymś od tego http://www.military.pl/guarder_99m/guarder...lbak_6662t.html oprócz ceny? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Niczym się nie różni. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Panowie, bardzo przyda się podpowiedź co do tego gdzie aktualnie mogę pocelować ThermoBak Woodland (lub zielony). Na Allegro wala się pełno ACU itp, jednak interesujących mnie barw niestety brak. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Thermobaki juz wypadly z produkcji. Zapasy magazynowe wyprzedawal do niedawna we wszystkich kolorach dystrybutor RWS Cetus po 99 zeta. Ale juz wyszły. Zastąpił je model Omega. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 W takim razie jeszcze dwa pytanka: 1) Rozumiem zatem iż kupując coś takiego http://www.sklep.rwscetus.com/p,pl,23,came...-+woodland.html dostaje camelbak wraz z wkładem, do którego nie trzeba dobierać już nic więcej (przynajmniej przez jakiś czas)? 2) Wiecie może jak przedstawia się kwestia jakości tego woodlanda? Tzn jak wypada w porównaniu do kontraktowego umundurowania US? Chodzi mi o porównanie barw, plam itp. Sptkałem się już z masą produktów oznaczonych jako woodland, które w realu od kontraktowego woodlanda znacznie się różniły (a tego nie chce). Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Jest to sprzęt kontraktowy więc nie będzie się różnił. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Na Allegro wala się pełno ACU itp, Kupić za grosze i zielonym sprejem przejechać. Zastąpił je model Omega Nie model Omega, bo to nazwa zbiornika. Thermobaka w produkcji zastąpił Thermobak Omega. 1) Rozumiem zatem iż kupując coś takiegohttp://www.sklep.rwscetus.com/p,pl,23,came...-+woodland.html dostaje camelbak wraz z wkładem, do którego nie trzeba dobierać już nic więcej (przynajmniej przez jakiś czas)? Dobrze rozumiesz. 2) Wiecie może jak przedstawia się kwestia jakości tego woodlanda? Tzn jak wypada w porównaniu do kontraktowego umundurowania US? Chodzi mi o porównanie barw, plam itp. Sptkałem się już z masą produktów oznaczonych jako woodland, które w realu od kontraktowego woodlanda znacznie się różniły (a tego nie chce). Trochę się różni, ale kontraktowy sprzęt od serii do serii też się różni. Ogólnie kolor z CB jest w porządku. Jest to sprzęt kontraktowy więc nie będzie się różnił. Sam jesteś kontraktowy. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) Sam jesteś kontraktowy. "Twoja stara". Numer NSN 8465-01-541-8392 Edited July 27, 2009 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) NSN nie równa się kontraktowi, chyba, a dopuszczeniu do użytku przez agencje rządowe (w tym siły zbrojne). Edited July 27, 2009 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Aaaa racja :-F Na metkach kontraktowych rzeczy jest zarówno NSN jak i numer kontraktu :-F Więc mój FAIL. Sorry. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Może i ja i Majkel zastosowalismy pewne skroty myślowe ale Szasz ewidentnie szuka dziury w całym. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Ale na metkach/naszywkach nie ma numeru NSN w tych camelbakach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts