Kosmo Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Rozbierz raz, zobacz jaki jest usyfiony w środku. Przynajmniej u mnie na śląsku brudzi się KAŻDY element bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Dzięki, tak tez zrobie. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Widzę, Jaeger, że jednak wolisz Camelbak'a od Source'a, skoro tego drugiego sprzedajesz :) W czym się wyższość pierwszego objawiła? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 A ja każdemu polecę camelback od Gerebera :) Woda nie zmienia smaku nawet po tygodniu, świetny ustnik, super pokrowiec z cordury 1000D który bardzo dobrze izoluję. Posiada szelki do samodzielnego noszenia jak i taśmy do zamocowania na system molle. Można tanio dorwać na military.pl -> http://www.military.pl/gerbergear_29m/gerb...arny_7871t.html http://www.military.pl/gerbergear_29m/gerb...yote_7872t.html Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 (edited) Przedewszystkim sprzedaje dlatego że potrzebuje kasy... Taki lajf. A camelbaka kupilem razem z pokrowcem CB nowego za tylko 100 zeta wkurzony tym że nie moglem kupic na sourcea pokrowca z szelkami od ręki. A nie zawsze chce mi się nosić plecak. Pozatym zima idzie i nie miałem nic izolowanego. Czy wyższość. Idealnym rozwiazaniem byłaby hybryda obu. Source ma genialny sztywny i zamykany od góry worek. Pozatym świetna zagietą zagryzke. No i nie smakuje gumą na dzień dobry. Camelbak rewelacyjny system syzbkozłączek i zaworek on/off. Jak się odbiję od dna to napewno znowu kupię Sourcea, moze nawet tego wojskowego i jakiś pokrowiec na niego. Majkel Gerbera kupilem w czerwcu. Przed Sourcem. Niestety dostalem telefon ze w CB wyszly choc na sklepie wisialy a czarnego nie chcialem. W sumie potem trochę żałowałem ale jest jak jest i nie ma co marudzić. Edited October 27, 2008 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Właściwie to obecnie mam podobny problem, bo mam worek, nie mam pokrowca. Zima się zaczyna, często mimo wszystko ganiam bez plecaka no i przydało by się coś porządnego skołować. Dromader wydaje się być w porządku: http://www.miwo-military.com/-produkty/pid,561/DROMADER Jest co prawda na bukłak 3-litrowy, ja mam 2-litrowy. Jest jakaś sensowna alternatywa? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Wzasadzie nie ma. Chcialem zamówić w praszce juz 2 tygodnie temu ale usłyszalem że czas oczekiwania 4-6 tygodni i się zniechecilem. Dlatego kupilem tego camelbaka w pokrowcu CB. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 To się tyczy każdego koloru czy chciałeś coś specjalnego? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Każdego poza polską panterą pustynną- poliester w polskim systemie 20 mm. Tych akurat bylo na stanie do użygu. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Wczoraj przeglądałem sobie net i trafiłem na tkaie cuś http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big&am...=55&subkat= . Spytam z czystej ciekawości. Krtoś sie z tym zetknął albo testował? Ciekawe czy dorownuje jakością buteleczkom. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Szybkozłączka w plecaku ... to mi się nie podoba. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Eeeee w camelbaku 3l tez mam zlaczke przy samym worku tyle ze oprnosc z jaka sie ja rozlacza sprawia ze szybkozlaczka bym jej nie nazwal. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 I właśnie to jest różnica. Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Jest jakiś sposób na noszenie camelbaka z beltkitem? Chodzi mi o przypięcie camela do szelek, a nie noszenie w pokrowcu na paskach takich ja w plecaku czy dromaderze. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Widzisz tu jakichś jasnowidzów? Jaki CamelBak? Jaki beltkit? Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) Chodziło mi ogólnie, czy beltkitów da się zamontować camelbaki. Ale ok, powiedzmy że szelki uniwersalne i PT-3 z miwo, albo s-95 BW. Dowolny 1.5l-3l camel firmy Camelbak. Edited November 22, 2008 by Pies Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Da się. Do szelek BW to Ci Pan Ronin może wytłumaczy, do reszty wystarczy pokombinować. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Thermobak 3l ma D-ringi, inne pownie też. D-ringi + paracord/zipy + cokolwiek = zamocowany Camel. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Swojego camelbaka z Miwo przeplotłem w comfortpady z S-95 i gra gitara. Wygląda jak dedykowany do kompletu Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Podepnę się pod temat z moim małym pytankiem. Może mi ktoś powiedzieć cóż to za camelbak widnieje na poniższym zdjęciu? Ewentualnie gdzie taki dostanę w Polsce. Na allegro przeglądam regularnie, ale nigdy takiego nie widziałem a bardzo mnie zainteresował. Wszędzie tylko zwyczajne na szelkach. http://www.fubar.net63.net/nvg/iff.jpg zdjęcie z aukcji użytkownika Fubar z allegro. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 moge sie mylic ale to chyba to http://www.tacticaltailor.com/modhydrationcarrier.aspx z naszytym rzepem albo np podobny model SDSa? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 moge sie mylic ale to chyba to http://www.tacticaltailor.com/modhydrationcarrier.aspx z naszytym rzepem albo np podobny model SDSa? Wygląda podobnie. Rzepy to już mnie mało obchodzą. Chodzi o camelbaka wdl nie w formie plecaka tylko w systmie molle. Można tego camela z Twojego linka dostać gdzieś w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Napisz do Szaszłyka, może coś Ci skombinuje. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Może mi ktoś powiedzieć, co oznacza słowo "bak" ? W żadnym słowniku nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Nic. Camelbak to nazwa firmy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts