Halfling86 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Uwaga na kopie Trizipa! http://allegro.pl/trizip-plecak-hydracyjny-multicam-khaki-camelbak-i1382199407.html Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Skąd wiesz, że to kopia? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 http://www.ebairsoft.com/trizip-hydration-pack-khaki-p-3547.html http://www.ebairsoft.com/trizip-hydration-pack-p-3546.html wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 http://www.ebairsoft.com/trizip-hydration-pack-khaki-p-3547.html http://www.ebairsoft.com/trizip-hydration-pack-p-3546.html wystarczy? i tak uczciwy bo w opisie aukcji zaznaczył/-a że to replika/kopia. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Istnieje w ogóle wersja TriZip'a z Cordury 1000d? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Nie, a po co ma istnieć? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Zapytałem, żeby dać odpowiedź na pytanie czlowieka6. ;) "Description: Brand: TMC Sport Gear Cordura 1000D used 1.89 KG net weight" Dodatkowo chińskie TMC. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Też niezłe. Oryginalny Trizip ma masę 2.22 kg. Zapewne z systemem hydracyjnym, ale... Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Ook, dzięki ;] Camelbakowi oryginalnemu pewnie nie dorasta do pięt, ale jeśli nie liczyć jakości bukłaka, to chyba nie powinno być jakoś tragicznie z tą kopią hm? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Nowy TriZip to 620 zł, odliczając Camelbak OMEGA to 520 zł. Różnica ceny w stosunku do chinola jest coraz mniejsza, a o jakości nawet nie warto wspominać... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Mister, przede wszystkim ta kopia z Allegro NIE MA bukłaka. Poza tym pamiętaj o jednym - kopia kosztuje 400 PLN, czyli 220 PLN mniej niż oryginał. Tyle, że oryginalny wkład Omega 3L kosztuje 95 PLN. Teraz odpowiedz sobie na pytanie - czy warto płacić 400PLN za kopię o niewiadomej jakości bez systemu hydracyjnego, skoro za oryginał z Omegą płacisz 620PLN? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Przed chwilą właśnie patrzyłem na ceny, faktycznie kopia miałaby sens, gdyby kosztowała koło 250 zł a nie ~400... Edited January 2, 2011 by czlowiek6 Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Przed chwilą właśnie patrzyłem na ceny, faktycznie kopia miałaby sens, gdyby kosztowała koło 250 zł a nie ~400... kopia ma sens jeśli kupisz ją za 93USD - do tego wystarczy paypal. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 A przesyłka będzie gratis, tak? Policz sobie, ile to wyjdzie razem (+ew. cło). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 A przesyłka będzie gratis, tak? Tak. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Z ebairsofta jest free shipping. A w takim razie w sumie, ciekawi mnie jak jest z tymi wszystkimi cłami itd przy takim założeniu? Wie ktoś może? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) jak paczka nie będzie duża to nic dodatkowo nie zapłacisz - jak zamówisz tylko ten plecak to na 100% nie będzie musiał nic dopłacać Edited January 2, 2011 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Naprawdę polecam, a wręcz RADZĘ kupić TriZip'a od Camelbaka. Sam kręciłem się wokół różnych Helikonów, chinoli (miałem małą wiedzę, teraz jest trochę lepiej w tym temacie) , aż w końcu postanowiłem dozbierać do czegoś markowego. Serio, plecak jest świetny, cena na początku przeraża, ale już po rozpakowaniu paczki rozumiemy w co włożyliśmy kasę, "kupę" kasy. Ostatnio udało mi się spakować do środka rozłożonego SCARa H i PC Eagla z ładownicami. Myślałem, że wszystkie zamki strzelą, ale jednak dało radę. Nie wiem czy chińczyk przetrwałby coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Chyba faktycznie nie ma sie co bawić w półśrodki, zwłaszcza, że zamierzam brać go na poważniejsze imprezy typu milsimy itd. A z ciekawości - którego PC? ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Hehe, a takiego większego. Nie, nie MBSS. Z nim takich problemów by nie było. Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Witam, Ktoś może wie gdzie w Polsce można kupić plecak Tri-Zip 500 w kolorze Coyote lub Multicam ? W RWS CETUS niestety mają tylko kolor czarny :/ A może jakiś sklep w EU ? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Ostatnio zastanawia mnie jedna rzecz. Jak camel z wodą zareaguje na obecne warunki, znaczy mróz. Wiadomo, woda gdy zamarza zwiększa objętość, jednak czy na tyle aby pękł pęcherz/wężyk/zawór/inne elementy? Względnie, zakładając przebywanie cały dzień (ok. 8-10h) na mrozie z camelem w plecaku (będzie tam jeszcze kilka szpargałów) jest możliwość aby zawartość zamarzła? Jeśli ma to znaczenie sprawa tyczy się bukłaka Source. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 1. wdmuchuje sie wode przez rurke do srodka przez co w ustniku ani rurce woda nie zamarza. 2. po camelu zazwyczaj moze przejechac samochod bez pekniecia wiec objetośc zamarznietej wody mu nie zaszkodzi 3. są specjalne pokrowce termiczne ktore izoluja wode przed warunkami atmosferycznymi. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 1. wdmuchuje sie wode przez rurke do srodka przez co w ustniku ani rurce woda nie zamarza. To w zasadzie warto robić cały czas. Latem i zimą. Quote Link to post Share on other sites
KnockeR Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Jakby ktoś nie mógł znaleźć to opisałem 2 plecaki z Camelbaka, które używam prawie codziennie: Camelbak H.A.W.G. 500 Camelbak Linchpin Zdjęcia obu plecaków przewijają się w innych moich recenzjach np. tutaj widać Linchpina na moich plecach. Z plecaków Camelbaka jestem bardzo zadowolony i raczej już nie wrócę do Maxpedition. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts