pavulon182 Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 mam pytanie panowie ile czasu ładować gazem magazynki? mam r17 z army i prosze o szybką i prostą odpowiedż Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Ja ładuję magazynek od gaziaka 3 razy po 2 sekundy Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Możesz to robić i cały dzień. Gaz z butli przelewa się do maga do momentu wyrównania ciśnień. Trwa to ok. 2-3s (zresztą słychać to). Nabijanie dłuższe lub kilkukrotne nie ma większego sensu. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ja ładuję aż zawór napełniania zacznie syczeć. Wtedy mam pewność, że jest pełen. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pavulon182 Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 dzięki panowie za pomoc i miłych ćwiczeń Quote Link to post Share on other sites
Orlos Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Kilkoma 2sekundowymi razami, az zmieni sie dzwiek uchodzacego gazu Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Witam, mam problem kupiłem hk416 umarex gbb, i green gas firmy protech guns, napełniam magazynek około 5-6 sekund, po napełnieniu oddaję zaledwie 5 strzałów i moc słabnie, po oddaniu kolejnych 5 strzałów nie ma mocy strzelać. Gaz jest nowy. Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 (edited) Brzmi jakbyś napełniając trzymał magazynek nad butlą, a powinieneś przechylić magazynek i butlę do góry dnem i w ten sposób ładować. Edited September 12, 2013 by Zeus_ Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Butle trzymam tak jak na zdieciu, po dalszych próbach jest tak: strzelam kilka kulek moc spada odzekuje około 5 sekund i strzela z normalną mocą przez następne kilka strzałów i tak kilka razy. Tak jakby zaszybko się schładzał. To samo się dzieje jak strzelam w domu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Ładuj dłużej albo sprawdź na innym gazie. Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Ładowałem dłużej i nic. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Sprawdź drożność zaworów. Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 A jak to się robi A i jeszcze mocno dymi podczas strzelania. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Syfon- gaz jest do kitu zawory są do pupy. Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Czyli serwis Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 (edited) Ja magazynki przed nabiciem gazem wkładam na ok. 5-7 minut do zamrażarki. Robię to ponieważ magi będąc w takiej temperaturze mieszczą więcej gazu. Tylko pamiętaj aby o-ringi były nasmarowane! Możesz wykonać taki test na jednym z magazynków. Zrób to przed wysłaniem na serwis bo mogą Ci nie przyjąć reklamacji. Przyczyną nie drożności zaworu dolnego przy nabijaniu gazem może być uszczelka, taki mały o-ring założony na igłę zaworu, zobaczysz go gdy spojrzysz na dolny zawór. Edited September 13, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Dolny zawór nie przepuszcza tylkolufą i przy wyrzucie łuski idzie durzo pary. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Replika jest widocznie wadliwa... W VFC GBB też miałem problem z tym że nie szło naładować magazynków gazem. Odsyłaj na serwis! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Bzdury. Kupiłeś gaz protecha to teraz masz. Powszechne i normalne na tym gazie. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Również spotkałem się ze złymi opiniami o tym gazie. Testy praktyczne potwierdziły tą opinię - gaz ProTech jest słabszy niż wiele innych dostępnych na rynku, a im mniejsza butla - tym silniej odczuwalna różnica. Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 (edited) Ale chyba to nie jest wina gazu, okazało się po dalszych próbach ze z magazynka gazu wystrzelam około 60-70 kulek tylko pojedynczymi wolnymi strzałami, jak strzelam serją to pól magazynka i karabin niema mocy z powodu zamrożenia. Podczas strzelania serią jest jedna durza kupa dymu. EDIT: Wczoraj wysłałem do serwisu, jak odbiorę to napiszę co się stało. Edited September 17, 2013 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 To, co opisujesz, również może być kwestią gazu. No nic - jeśli stwierdziłeś, że taniej i szybciej będzie wysłać niż sprawdzić na innym gazie, to oby serwis zauważył te same dolegliwości co Ty. Obawiam się jednak, że mogą odesłać Ci z powrotem replikę twierdząc, że wszystko jest z nią OK. Obym się mylił. Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 W serwisie sprawdzą replikę na innym (lepszym) gazie i pewnie Ci ją odeślą, dużo ludzi ma podobny problem z powodu tego właśnie gazu. Quote Link to post Share on other sites
Voli1 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Dziś serwis zadzwonił i stwierdził, że jest wszystko ok, trzeba tylko zmienić gaz. Sprawdzili go na różnych gazach i najlepiej chodzi na Puff dino. Czytałem, że lepiej strzela się na co2 niż na gg. Czy jeśli kupiłbym magazynek na co2 to mugłbym go ładować co2 i gg, czy tylko co2. Oczywiście po wzmocnieniu repliki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Jak masz magazynek na Co2 to ładujesz kapsuły CO2, nie zastosujesz tam GG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts