rodnath Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 A dziękuję. człowiek całe życie się uczy. Mimo wszystko nie chciałbym sprawdzić, czy mamba rzeczywiście wytrzyma te 3000 psi. Peace ;-) Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Mimo wszystko nie chciałbym sprawdzić, czy mamba rzeczywiście wytrzyma te 3000 psi. Każdy wężyk do wysokich ciśnień, w tym mamba musi przejść próbę ciśnienia, nie wiem tylko ile więcej ładują. Butle testują na 50% więcej niż nominalna, podejrzewam że z wężykami jest tak samo. A nie słyszałem żeby jakiemuś paintbalowcowi sprawna mamba się rozerwała. Quote Link to post Share on other sites
cygerman89 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 panowie o takie reduktory chodzi ?? http://allegro.pl/reduktor-cisnienia-z-man...1190788939.html Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Sorry, głupi błąd, kiedyś szukałem spiralnego węża przemysłowego, którym można taniej zastąpić mambę i tam była wartość 10 Bar. Mamba jest w takim razie zbrojona czy to jakieś mocne poli-coś tam? @cygerman: Minimalne ciśnienie w tym adapterze od Madbulla to 300 PSI, czyli ok. 20 Bar, w tym reduktorze który pokazałeś maksymalne to 12. Oficjalnie ciśnienie z adaptera będzie za wysokie. Praktycznie wiem, że w swoim reduktorze zwiększyłem tolerancję zaworu bezpieczeństwa i chodzi do 20 Bar i nawet więcej. Ale to na wyjściu, nie wiem jak się to ma do ciśnienia wejściowego. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 @cygerman: Jak sobie dopasujesz odpowiednie złącza to możliwe że zadziała, tylko że ten regulator ma mały zakres ja mam od 0-300psi dokładną regulację. Ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest kupno regulatora Palmers'a jest najbardziej stabilny i działa bezproblemowo i precyzyjnie (świetna regulacja). Wada jest taka że trzeba go ściągać i kosztuje 150$ + przesyłka z USA... Ja mam i warto! :P Quote Link to post Share on other sites
cygerman89 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 w takim razie jak to jest możliwe ?? http://www.youtube.com/watch?v=1pNs0dwkP6Y Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 @cygerman: Minimalne ciśnienie w tym adapterze od Madbulla to 300 PSI, Ten od Madbula )mówimy o tym(, ma zakres 200-1000psi, robią jeszcze w 0-400psi dla RAP4, tylko regulacja w nim jest bardzo czuła. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 w takim razie jak to jest możliwe ?? http://www.youtube.com/watch?v=1pNs0dwkP6Y Bez zmienionego kurka na stalowy, bez mocniejszych sprężyn zbijaka i wzmocnionych części magazynka jest to niemożliwe. Próbowałem tak ładować magazynek, ale się nie da powyżej 150psi zaczyna przeciekać! nawet jak skleisz magazynek, ciśnienie i tak zrobi swoje! A sam chronometr firmy A&K jest świetnym przykładem "precyzji". Poza tym jakie kulki i części wewnętrzne? Sprężyna kurka nie jest w stanie nawet zbić zaworu przy takich wartościach i sam kurek stockowy bardzo szybko się zużywa! Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 To nie A&K tylko "S&K" :P Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 To nie A&K tylko "S&K" :P Nie zmienia to faktu, że jest to produkt chiński. Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 ja mam pytanie - mówicie, że adapter MB xc03 ma kiepską regulację - czy wobec tego, skoro nastawiam się na butlę a nie na naboje co2, nie lepiej będzie kupić butlę, reduktor ciśnienia z casto/allegro wężyk i zawór QD na stałe wkręcony do magazynka? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Dokładnie tak jak piszesz. Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jestem na ukończeniu m700 właśnie w takiej konfiguracji jak opisał Hilaran Zrobię niedługo fotki, na razie opiszę jak to jest u mnie: 1)Mag przewiercony, nagwintowany gwintownikiem 1/8" 2)W mag wkręcona złączka na wężyk Taka Kiepskie rozwiązanie, planuję kolanko i jakąś szybkozłączkę, wymiana magów kłopotliwa 3)Wężyk przemysłowy 4)reduktor co2 przemysłowy coś takiego Jest DUŻY i ciężki, tylko do plecaka... 5) jeśli ktoś planuję zasilanie z kapsuł, gwint na reduktorze jest zbyt "płytki" do wkręcenia adaptera, należy wykręcić tą końcówkę i zakupić redukcję Parę razy był poruszany ten temat ale nie znalazłem konkretnej wypowiedzi, szukam jeszcze innego reduktora, który mógłbym schować w ładownicy na kolbę, takiego jak w reduktor na filmiku wygląda na podobny do czegoś takiego Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) ja mam zestaw m700, zamówiona lufa DF 650 mm dojdzie jutro/pojutrze. Adapter madbull xc03 dołączony był do zestawu :) była też mamba, ale nie mam zaufania do tej szybkozłączki typu nipple. trochę lata na łączu, więc byłyby za duże nieszczelności. podłączyłem madbulla do miliona kolanek i wężyka z castoramy. Muszę podskoczyć do tokarza bo nie mam w domu gwintownika 3/8 cala. Wszędzie są uszczelki + teflon z moim patentem - gesty lakier do paznokci - nie ma opcji żeby przepuszczał. na razie największą niewiadomą jest madbull, zobaczymy jak będzie się to regulować. jutro kupię naboje co2 - stwierdziłem, że naboje są mniejsze, i kilka mogę wsadzić w miejsce na naboje w bace. @liu-kas - ten reduktor to reduktor przemysłowy... zobacz na skalę - tam jest 500 BAR. psi licza w tysiącach. to już MB jest łatwiejszy w regulacji. na Allegro mozna dostać reduktory z YATO, wyglądają na mniejsze. PS: http://allegro.pl/reduktor-mini-do-co2-argon-migomat-spawarka-mig-i1386462181.html ktoś wie jak to może działać? 10 bar powinno wystarczyć. Edited January 9, 2011 by hilaran Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Liu-kas http://www.sportmegastore.com/spms/mia/pid/11976259 Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) tern reduktor, co na allegro hilaran podałeś to w rzeczywistości ma regulację tylko do 4 bar, 10 bar wystarczy, ale wszystko zależy od przepływu zaworu. Edit: Sorry nie ten temat, 10 bar wystarczy, bo w końcu to do maga a nie do elektrozaworu. Ten co KicpA podrzucił to takie same rozmiary, jak madbull, to jest coldshot. Ale ja tam w plastyk nie wieżę, wolę metal :D najlepsze reduktory, do paintballa, jakby ktoś kołował, ze stanów(tam za grosze sprzedają) to niech napisze do mnie :D bo mi też taki potrzebny. W ogóle w stanach to butle po 2-5 dolarów sprzedają. Edited January 9, 2011 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Dorzucę nieco do dyskusji :P magazynki z M700 Tanaki wytrzymują ciśnienie nawet nieco ponad 40 bar. PowerBolt G&G zbija te 40 bar. Stockowy zbijak w tanace zatrzymuje się przy 16 barach. Przy 12 barach kulki 0,43g madbula trafiały ładnie w cel na 55 metrach. Wiem, że to dyskusja o KJW, ale może sie komuś przyda :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Ja bym radził uważać przy takim ciśnieniu. 40bar to nie jest mało i nie radzę nabijać magów takim ciśnieniem dla własnego bezpieczeństwa. Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Podałem tylko informacyjnie, mam nadzieję, że nikt sobie nie zrobi krzywdy ! Tak naprawdę zakres 8-15 bar jest wystarczający nawet dla kulek 0,43g ! Ma ktoś może nieużywaną albo na zbyciu lufę do VSR ? Edited April 26, 2011 by Spajda Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Odświeżam temat, nie bijcie. Z powodu braku testów tego rodzaju, postanowiłem nagrać kilka filmików porównawczych, mierzone na kulkach 0,2 G&G Krótki mag, green gas, jedno naładowanie gazem Krótki mag, green gas, gaz ładowany po każdym strzale Długi mag, zestaw begadi Moim zdaniem niezły wynik jak na co2 foto poglądowe Na begadi, przy kulkach 0,4 wyszło mi ~520 fps (w SR-25 z tymi samymi fpsami na kulkach 0,4 mam 470fps) Testy zasięgu zrobię dopiero po wymianie zespołu komory, lufy i gumki, aktualnie mam mocno zużytą gumkę hop'a Dla zainteresowanych wymianą komory, jakiś czas temu pojawiły się kopie komór king-arms'a, czekam tylko aż dolar osiągnie jakiś rozsądny poziom http://shop.ehobbyasia.com/spartan-doctrine-chamber-conversion-kit-for-tanaka-m700-m40a1.html Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Bardzo dobrze, że temat odświeżyłeś, brakowało tego ;D na dodatek wniosłeś coś wartościowego ;) To Co mogę Ci powiedzieć, jeżeli chcesz podnieść jeszcze troszeczkę, moc repliki to zastanów się nad power packiem, mocniejsza sprężyna itp, a za jakiś czas użytkowania zrób zdjęcie i pokaż, jak sprawuje się to miejsce w magu w które zbijak uderza, tj dźwignia zaworu(z tyłu maga), bo w stockowych znalowych magach, to się ugniata przy rigach(większe ciśnienie CO2). PZDR Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Zbijaki zużyły mi się już maksymalnie, co spowodowało ogromy spadek fps (zamiast tych 500fps było niecałe 300), dlatego wymieniłem je na stalowe: http://www.dentrinityshop.com/pr_details.jsp?pid=6045 Radzę brać póki są bo w innych sklepach już o nie bardzo ciężko. Myślałem nad power boltem, ale z drugiej strony przy stockowym bolcie mogę ustawić moc nawet na 700fps, co moim zdaniem jest już przesadą : ) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Rób jak uważasz oczywiście, jeżeli odpowiada Ci prędkość, to nie ma potrzeby wyciskania więcej. Zweryfikujesz jeszcze to na strzelankach, wydaje mi się, że dojdziesz do tego, że jeszcze 30-50 fps mogłoby być więcej ;D jestem tego pewien ;) Informuj jak się to wszystko sprawuje. Powodzenia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts