macwolf1 Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 To fakt, jeśli chcesz M150 i dobry ROF to lepiej wymienić. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 (edited) I tu nie mam pewności czy high speedowy silnik (systema TURBO) sobie z m150 poradzi. Dodatkowe przy gearboxie specem nie jestem i nie wiem czy przy m150 i dajmy na to tym turbo czy magnum muszę wymienić tłok zębatki? Edited November 11, 2011 by davew1116 Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Tutaj już nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 O jakiej wadze kulki stosujecie, ja stosuje 0,25g ale gdzieś słyszałem że 0,28 co najmniej powinno być? Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 W końcu sam się pogubiłem, która firma produkuje świnie z oznaczeniami broni po lewej stronie?P&J czy A&K? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 I tu nie mam pewności czy high speedowy silnik (systema TURBO) sobie z m150 poradzi. Dodatkowe przy gearboxie specem nie jestem i nie wiem czy przy m150 i dajmy na to tym turbo czy magnum muszę wymienić tłok zębatki? Jeśli masz świnię od PJ to masz w niej silnik cymy(czarny z niebieską stopką) który spokojnie wytrzyma m150,silników systemy raczej bym nie polecał,Turbo uciągnie max m130,Magnum słabo sobie radzi z batkami więcej niż 9,6v.Przy m150 radził bym wymienić tłok na jakiś z metalową listwą zębatą,zębatki zaś spokojnie wytrzymają. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mój z P&J ma oznaczenia po lewej stronie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mój A&K nie ma nic, nawet tego US. M60 itp. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mój z P&J ma oznaczenia po lewej stronie. No ba - mój też . Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 U krakmanów na stronie jest p&j i na zdjęciach nie ma oznaczeń.Z tego co mi wiadomo mam P&J pj43 z oznaczeniami ale po obejrzeniu tych zdjęć na taiwangun zacząłem się wahać. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Nie chce zakładać nowego tematu więc tutaj zapytam.Co myślicie na temat silnika systema a to z, na asgshopie tego pełno, czy ktoś z was miał z tym styczność? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 (edited) Box A&K poda przy każdym ROFie, wsadziłem do boxa silnik o zwiększonym momencie i obrotach i box zaczął podkręcać 5x szybciej ;) Poza tym pomaga wymiana okablowania w magu bo na niskooporowe, bo to standardowe jest strasznie lipne. Co do znoszenia kulek, istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo przekręcenia lufy w komorze HU bo nawet z klipsem ma spory luz. PS Mój A&K ma pełne oznaczania - kupiony na GF. Edited November 12, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 A co myślicie o wyjęciu bezpiecznika żeby opór zredukować, tylko ten mosfet i bezpieczeństwo? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 A co myślicie o wyjęciu bezpiecznika żeby opór zredukować, tylko ten mosfet i bezpieczeństwo? Tak się zastanawiam... chyba nie widziałem bezpiecznika u siebie. Poza tym największy opór to dają te cieniutkie pseudo kable i badziewnie wtyczki. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Jeżeli masz A&K to chyba tak ale w P&J masz niskooporowe kabelki i ja tam bezpiecznik mam. Czy wtyczka od maga jest ściągalna bo chce te kabelki wymienić ale nie wiem co z tą wtyczką? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Dobre sobie w PJ niskooporowe okablowanie. :hahaha: Chyba nigdy niskooporowych kabli nie widziałeś. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Widziałem bo już kiedyś w m4 zakładałem co nie zmienia faktu że na taiwangun pisze że niskooporowe. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Ej jest u was taki bajer , że lufa zewnętrzna się lekko/mocniej giba na lewo i prawo - myślę że TO na 99% jest powodem skręcania kulek w prawo. (ja mam wersję VN , nie wiem jak z mk43 ) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 U mnie na razie siedzi sztywno. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 U mnie w PJ43 lekko się na prawo giba. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 U mnie na razie siedzi sztywno. A sprawdzałeś "w powietrzu" - w sensie uniosłeś replikę od ziemi i sprawdziłeś czy się lufa giba ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Na wszelkie możliwe sposoby - ale to kwestia czasu, w końcu to alumiium. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Wiecie może jak założyc tą lufę na miejsce - zdjąłem ją żeby podokręcac śrubki - ale teraz pierdziele się pół godziny i za cholere nie moge założyc jej z powrotem - możecie coś poradzic ? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Jeżeli masz A&K to chyba tak ale w P&J masz niskooporowe kabelki i ja tam bezpiecznik mam. Czy wtyczka od maga jest ściągalna bo chce te kabelki wymienić ale nie wiem co z tą wtyczką? Wtyczka od maga jest ściągalna tylko trzeba umieć to zrobić, jak zadziory połamiesz to masz całą wtyczką do wymiany. Te 0,75mm kabelki nie są niskooporowe, to zwykły aluminiowy szajs w osłonie z beznadziejnego sylikonu. Co do lufy to ona zawsze średnio wchodzi, musisz delikatnie poruszać lufą aż wskoczy do końca, polecam też delikatnie poruszać ją góra-dół. Po kilkunastu rozłożeniach będzie łatwo wchodzić. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Ma ktoś wsadzoną preclufę ? Jak wygląda skupienie w porównaniu do seryjnej lufy w m60? jest duza poprawa ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts