macwolf1 Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Wyjąć czarny kawałek metalu za GB, który trzyma odbój kolby. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Otwierasz pokrywę ,wyjmujesz taką płytkę i wyciągasz kolbę. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Mam jeszcze jedno pytanie a propo lufy, czy konieczna jest lufa z takim rowkiem jak stockowa czy taka spasuje: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=614 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Co do reakcji na spust, posprawdzaj kable, szczególnie na łączeniu z przodu bo są po prostu żałosne. Silnik luzem ciągnie m150 więc nie ma co narzekać. Stockowe gumki za szybko się nie zużywają ale kręcą do dupy. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Mówisz kręcą do dupy....a może to byc przyczyną, ze mój m60 ma tendencję do znoszenia kulek na dalekim dystansie w prawo ? Nie zgłębiałem sie jeszcze w konstrukcję jego komory hu. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Mówisz kręcą do dupy....a może to byc przyczyną, ze mój m60 ma tendencję do znoszenia kulek na dalekim dystansie w prawo ? Nie zgłębiałem sie jeszcze w konstrukcję jego komory hu. Widocznie tak musi byc - u mnie też znosi lekko na prawo. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 kilka lat od rozważań teoretycznych minęło, więc może ktoś już wie - można spokojnie nosić go za tę rączkę, czy nie? Przy okazji - może mi dac ktoś zdjęcie jej montażu? Bo w moim była zdemontowana. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Ja swoje pj60 czasami noszę , trzymając za rączkę i chwyt pistoletowy - i jakoś nic mi się narazie nie zepsuło :happy: Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Ja rączki uzywam czasem, żeby podnieść go z ziemi. A cały czas mam go na zawieszeniu albo w rękach - zależnie od sytuacji. Tu fotka rączki http://img713.imageshack.us/img713/6452/zdjcie0210x.jpg Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 O, dziękować :) swoją drogą - ja nie mam żadnych "oznaczeń"... Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Nie masz ??? Jaką ty masz wersję że nie masz "oznaczeń" . A gdzie kupiłeś ? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Mam mały problem - po zainstalowaniu rurki do body , gdy unoszę magazynek w górę - to sprężyna w środku plastikowej rurki , wysuwa się - przez to rozsypują się kulki - wiecie jak temu zaradzic ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Na SpecShopie. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 (edited) Na SpecShopie. Nie bo na taiwangunie taniej . Problem już rozwiązałem sam - wystarczyło przykręcic sprężynę do "śruby" w plastikowej rurce - i wszystko jest ok . Edited November 10, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Nie bo na taiwangunie taniej . Problem już rozwiązałem sam - wystarczyło przykręcic sprężynę do "śruby" w plastikowej rurce - i wszystko jest ok . Chodziło mi o to, gdzie kupiłem. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mam jeszcze jedno pytanie a propo lufy, czy konieczna jest lufa z takim rowkiem jak stockowa czy taka spasuje: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=614 Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?Proszę o odpowiedź? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Nie powtarzaj pytań. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Nie chce ich powtarzać, chce odpowiedz której nikt nie może mi udzielić? Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Być może nikt nie zna odpowiedzi, dlatego nikt nic nie napisał. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Być może lecz co druga osoba pisze że ma wymienioną lufe (we wcześniejszych postach). Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Każda lufa bedzie pasować do tej komory (oprócz do PSG), tutaj jest tylko gumka niestandardowa. Ja w swoim PJ43 wystrzeliłem już ok. 50 tys kulek i to czasem na długiej serii. Po rozebraniu GB zero, dosłownie zero śladów zurzycia. Wymeiniłem tylko smar oraz dokładnie spodkładkowałem zębatki. Przesmarowałem też uszczelki i po sprawdzeniu szczelności jest jak w strzykawce. Wymieniłem tylko sprężynę na Guardera M130 i w komorze zmieniłem tylko dystanser na grubszy, reszta to stock - tak jak przyszło od Krakmanów. Na chrono pokazało 470 fps. Także bebechy są naprawdę mocne, dodam że całośc chodzi ustawione na największym ROFie oraz baterii LiPo 11,1V 20C. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Więc kwestie lufy mamy za sobą teraz zostają bebechy zastanawiałem się nad systema turbo. Tylko nie jestem pewien czy zębatki i tłok wytrzymają taki high speedowy silnik, a skoro jedziesz na 11.1V lipo to coś o rofie wiesz, i jakie jest twoje zdanie? Mam jeszcze jedno super głupie pytanie: Czy można dojść do takiego rofu żeby magazynek nie nadążał z podawaniem kulek? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Jeśli chodzi o silnik to ja nie widzę sensu wymieniać, stockowy u mnie daje radę. Wystarczy zainwestować w lepszą baterię. Nie próbowałem dojść do ROFu, gdzie mag nie nadąża podawać kulek. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Ja mam baterie 9,6V 4500 mAh G&G i szczerze mówiąc w przyszłości chciałem zrobić bestie z m150 i przyzwoitym rofem. Ale tuning gearboxa bez wcześniejszego wymienienia na preclufe nie ma sensu.Tym bardziej że replika nie stoi przez zime i spokojnie w niej wymieniam części tylko co weekend w akcji.I mam obawy że na m150 rofik będzie za niski. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts