mich2000 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Z zalet tej repliki (cm.049 bez tłumika, ale powinno być podobnie) chciałbym jeszcze dodać: - porządne stockowe smarowanie podzespołów gb, nie trzeba od razu po kupnie rozkładać, - metalowa, łożyskowana prowadnica sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Mam takie pytanie, czy wersje z szynami da radę przekształcić w wersję "J"? Z kolbą nie ma problemu, chodzi mi o front. Pomierzyłem obrazki na pudełku, a dokładnie długość od czubka tłumika płomienia do okna wyrzutnika łusek i "J" jest o kilka milimetrów krótsze. To kwestia chamskiego skalowania obrazków czy rzeczywiście jest różnica w długościach obu wersji? Quote Link to post Share on other sites
iwex13 Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Mam pytanie czy do mp5 CM049SD6 zmieszczę w chwycie tą baterie LiPo 7 4V 2800mAh 25C GFC ? LINK : http://gunfire.pl/product-pol-1152198895-Akumulator-LiPo-7-4V-2800mAh-25C.html Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 GFC to dość kiepskie ogniwa, jeśli chcesz kupować na gunfire to poszukaj czegoś od Redoxa. Nalepiej zmierz wymiary akumulatora z zestawu i poszukaj jego odpowiednika lipo. W chwytach ciężko upchnąć cokolwiek większego, ja musiałem zdecydować się na stałą kolbę, bo u mnie wchodziły tylko jakieś śmieszne bateryjki z niespełna 1Ah. Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Cześć! :) Trochę odkopuje temat. Czy kolba od Well-a będzie pasować (http://www.asg.warszawa.pl/p,well-kolba-stala-do-mp5,2875.html)? Czy jakość wykonania stoi tak jak na poziomie ich P90 czy może trochę (bardzo) lepiej? Pozdrawiam Olek Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Pasować będzie, ale to syf. Szkoda karać replikę montowaniem na niej tego szmelcu. Wykonanie nie lepsze, może nawet gorsze niż och kultowy benkart P90 Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Pisałeś że masz wymienioną seryjną na stałą, jaki model? (Wiem, że powinno się na pw takie cos pisać, ale może się innym przydać) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) Cyma. Tylko Cyma. Wygląda świetnie, pancerne tworzywo czarny mat, wygląda na ten mityczny nylon, bo ABS to na pewno nie jest, przypomina w dotyku hmm... powiedzmy papier ścierny o bardzo dużej gradacji. Świetna kopia palnej wersji (tak, bawiłem się również palną). Foto: Edited July 7, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Wielkie dzięki! :) Dla nieogarniętych link: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11706 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Widzę wraca do polszy. Swego czasu wykupiłem ostatnią sztukę w tym kraju. Braki, uuuu miesiącami były :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Jeszcze takie pytanko :P Jakby tak ciupnąć tą kolbą o drzwi (np. drewniane), to będzie amerykańskie wejście czy zakup nowej kolby? :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Raczej zaczep stopki pójdzie w drzazgi. Reszta kolby powinna przetrwać. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Mam gorącą prośbę do posiadaczy mp5 cymy. Czy mógłby ktoś z posiadaczy zmierzyć suwmiarką szerokość przedniego korpusu na który nakłada się chwyt przedni? Chodzi o ten okrągły element korpusu przed gniazdem magazynka Potrzebuję jego średnicę mierzoną tak jak na zdjęciu. Z góry dziękuję za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Ktoś się orientuje, gdzie można dostać rozsuwaną kolbę do MP5SD6? Ewentualnie jakiś inny fajny wynalazek ;) Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Prośba do posiadaczy MP5, czy ktoś mógłby mi cyknąć fotę jak siedzi cały zestaw zatrzasku magazynka? Oraz podać wymiary luzów tego metalowego elementu pomiędzy przyciskiem a trzymajką magazynka. Kupiłem zestaw ICSa i trzeba trochę szlifować a nie wiem ile dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Wawrzysz Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 jaki gearbox mozna uzyc zamiast standardowego? czy jg v2 bedzie pasowal? Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Jaką batkę lipo najlepiej wsadzić? 7,4, 11,1 czy 14,8? Tzn. wiem, że najlepiej by było 7,4 bo silnik najdłużej wytrzyma, ale czy 11,1 albo 14,8 też się nadadzą? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ta, 14,8 do V.2 CYMY :teeth: Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 A nie lepiej zęby hi speed i batka 7.4 ? Też da fajny efekt. Mam małą prośbę - czy ktoś z posiadaczy mp5 sd z ebb po tuningu mógłby wysłać filmik z działania ebb ? Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 A gdzie się mogę dowiedzieć, jakie zębatki dokładnie powinienem kupić? Na gunfire (zaraz ktoś napisze żeby tam nie kupować) jest dużo różnych i nie mam pojęcia które będą dobre. Poza tym, powinienem też zmienić sprężynę na słabszą? Ta, 14,8 do V.2 CYMY :teeth: Nie no, wiem że 14,8 to przesada, ale nie wiem czy 11,1 będzie dobre. będzie? Jak mi ostatnio naprawiali replikę to serwisant napisał że może być, chociaż kto wie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Fajny serwisant nie ma co. Pewnie ma nadzieję, że szybko do niego wrócisz :teeth: Stockowe zębatki mają zazwyczaj przełożenie 18.6:1, więc jeśli potrzebujesz lepszy rof to bierzesz mniejsze przełożenie np. 16:1 lub mniej. Oczywiście im mniejsze przełożenie tym słabsza musi być sprężyna główna. jaki gearbox mozna uzyc zamiast standardowego? czy jg v2 bedzie pasowal? Gdy wymieniałem gearboxa na aluminiowy w innej mp5 serwisant zaznaczył mi, że gearbox w cymie nie jest do końca standardowy. Potem były problemy z selektorem, ale nie wyłączające repliki z walki (spust selektywny na singlu). Tak więc sugeruję po prostu zakupić szkielet/gearbox cymy. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Właśnie dziwi mnie to, bo to serwisant ze sklepu (Gunfire, hehe), więc robi za darmo (z mojej strony). A samo wsadzenie LiPo 7,4 (bo 11,1 chyba lepiej nie montować, chociaż nikt tego jeszcze tutaj nie powiedział) coś zmieni? I tak muszę kupić nową baterię, a wymiana zębatek (i jeszcze może sprężyny) niezbyt mi odpowiada. Tym bardziej, że wysoki rof + blowback to chyba niezbyt dobre połączenie :icon_mrgreen: A właśnie, przy okazji jeszcze jedno pytanko (wiem że nie na temat ale może mnie nie zjecie): Zwiększanie szybkostrzelności obciąża obudowę repliki tak samo jak zwiększanie prędkości wylotowej? Dla przykładu, takie np. MP5K Galaxy (czyli największa taniocha) wytrzymałoby tuning super high speed, czy rozleciało się po kilku strzałach? Quote Link to post Share on other sites
B-Mad Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Witam, wczoraj odzyskałem replikę z serwisu- cm.49sd6 BB lecz po oględzinach środka i całej reszty, wziąłem się do odpalenia i wszystko grało prócz tego że, nie chce poruszać się blaszka blowback. Jak wspominaliście wcześniej jest to + do lansu no i dźwięk poezja więc chciałbym się dowiedzieć w czym może być problem i go rozwiązać. z góry THX :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Hej panowie, zakupiłem cymę CM.049 w promocji na GF. Ku mojemu zdziwieniu nie jest to już ta sama replia co kilka lat temu (wtedy miałem model CM.041). Silnik co prawda dalej czarny z niebieską dupą, jednak reszta pozostawia dużo do życzenia. Całe bebechy o klasę niżej. Także przepraszam wszystkich którym polecałem MP5 cymy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Poka foto, bo może 041 i 049 nigdy nie były identyczne. Ostatnio robiłem swoją 049, więc mam jakieś tam porównanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts