splinter Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1948 Temat "na zaś". Replika niedługo dostępna będzie w sklepach,miejmy nadzieje, że szybko trafi i do nas. Zbieramy wszelkie info! 8) Dboy HK416 with Metal Body - Comes with battery , Battery Box and battery charger Weight: 4.9 KG Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Pewnie normalny boyi tylko, że w innym body. Ta puszka za to ciekawie dobrze wygłąda. Quote Link to post Share on other sites
kamikadze Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Wygląda nieźle, lecz i tak wolałbym Hk416 z JG. Firma Dboys nie kojarzy mi się zbyt dobrze. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Ja oczekuje body które prezentuje się całkiem smakowicie. Mam nadzieje ,że pojawi się w polskich sklepach na równi z replikami. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Wątpie. Mądry sprzedawca nie weźmie body. Dlaczego? Bo na rynku jest mnóstwo airsofciarzy co mają JG i z chęcia by na metal body wymienili. Po co je wypuszczać? Przecież na replice więcej ma się. Więc lepiej mieć samą replikę. Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Też czekam na tą replikę :D wygląda obiecująco, i ta atrapa lasera też mi się podoba ;) Boyi robi podobno najlepsze chińskie Mki, więc możliwe, że ten Hk, będzie lepszy od tego z JG. Swoją drogą Hk416 JG, jakoś w Polsce się nie pojawił, i nawet zapowiedzi nie ma... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Się pojawił, nawet długo na rynku zabawił. Mam rozumieć, że chodzi Ci o wersje FM? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Jeżeli będzie dostępny w ofercie Krakmana, to pewnie pod szyldem Boyi/PJ co oznacza, że będzie miał wymienionych parę części. Metalowy korpus prezentuje się całkiem fajnie, ładny grafitowy kolor, no i grawerka:D Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Jeżeli będzie dostępny w ofercie Krakmana, to pewnie pod szyldem Boyi/PJ co oznacza, że będzie miał wymienionych parę części. Metalowy korpus prezentuje się całkiem fajnie, ładny grafitowy kolor, no i grawerka:D I logo P&J na body :roll: Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Pytałem się Krakmana i napisali mi, że nie spodziewają się tej repliki w swojej ofercie... Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted January 7, 2009 Author Report Share Posted January 7, 2009 Wygląda nieźle, lecz i tak wolałbym Hk416 z JG. Firma Dboys nie kojarzy mi się zbyt dobrze. Też wolałbym do tego bebechy z JG, ale może Boyi pod jakimś względem się poprawiło? Ciekawe czy tylko jedna opcja będzie do wyboru,chodzi mi o umieszczenie baterii w "puszce" A body ładne 8) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Osobiscie wolalbym kupic replike jG i do niej zakupic body BOYi. Widzialem juz nie jednego BOYI i mechanika i wykonanie pozostawia wiele do zyczenia i w zyciu bym tej reliki sobie nie kupil. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted January 7, 2009 Author Report Share Posted January 7, 2009 No masz racje,rewelacji tam nie ma (wymieniałem kable w m4 boyi) jakościowo JG wypada o wiele lepiej. Ciekawe tylko czy samo body też będzie dostępne u nas i czy zakup KH416 z JG + body Boyi będzie opłacalne. Jednak dalej mam cichą nadzieję, że może bebechy trochę poprawili ale tego tak szybko się nie dowiemy. Swoją drogą narzekacie na Dboys ale przy nim HK od AGM wypada już na starcie miernie. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 (edited) 416 JG + body nie powinno wynieść więcej niż replika boyia. Sam planuje taki właśnie zabieg w swojej replice. Póki co pozostaje nam być optymistami jako ,że są u nas dostępne wszelkie cześć do serii ak i emek więc i cześć do hk powinny się pojawić. Edited January 7, 2009 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Ze swojej strony wolałbym poczekać na JG fullmetal (ze względu na lepsze mocowanie frontu od wersji plastik i kolbę SF- bo nie lubię mieć puchy na RIS'ie) lecz nie jestem człowiekiem cierpliwym i gdy Boyi pojawi się wcześniej od JG pewnie wezmę Boya :P Oczywiście to jest odległa przyszłość i jeszcze wiele może się zmienić ;) Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 15, 2009 Author Report Share Posted February 15, 2009 Jest na EB, cena : 185 USD http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=1948 Body też: 52,5 USD http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=1949 Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Teraz tylko pytanie kiedy w Polsce :D Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Jakby ktokolwiek z Was się dowiedział, że jakiś sklep w Polsce ma zamiar sprowadzać tą replikę do siebie na stałe, to proszę o podanie tej informacji, tutaj na forum, to samo z body do 416 ;) Serdecznie pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Porzućcie marzenia o wielkiej wadze. EB podaje wagę całej paczki. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Miałem M4 z Dboy po tych doświadczeniach nigdy już nie skorzystam z usług tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 15, 2009 Author Report Share Posted February 15, 2009 Miałem M4 z Dboy po tych doświadczeniach nigdy już nie skorzystam z usług tej firmy. A co to ma wspólnego z tematem? Większość wie jakie potrafią być chińskie repliki, mimo wszystko będą się sprzedawać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Dość sporo ma wspólnego z tematem. Wnosi wiadomość, że Boyi robił ciulowate repliki do tej pory. ;) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 To ma z tematem że producent jeden... powinieneś zauważyć a ponadto nie jest zadane pytanie o kałacha tylko o HK416 a jest to karabin podobno do M4 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted February 16, 2009 Author Report Share Posted February 16, 2009 Dość sporo ma wspólnego z tematem. Wnosi wiadomość, że Boyi robił ciulowate repliki do tej pory. To raczej nie nowość. To ma z tematem że producent jeden... powinieneś zauważyć a ponadto nie jest zadane pytanie o kałacha tylko o HK416 a jest to karabin podobno do M4 Ok, żeby było jasno: pomijam kwestie GB, spodziewam się, że rewelacji nie będzie i nie tylko ja jak widać. Interesuje mnie bardziej wykonanie zewnętrzne, bo już po samych zdjęciach można śmiało rzec, że w tej kwesti boyacze wskoczyły na odrobinę wyższy level. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Tak. Bardzo ładne puszki PEQ zaczoł robić. Generalnie, zastanawiam się czy sobie takiego HK nie sprawić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts