grzechotnik Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Wycięcia? Z drewna? Z sera? nie łapię o czo chodzi. No wycięcia... Masz magazynek i stopkę maga. Chodzi i jej usunięcie, aby cała wystająca część maga miała taką samą szerokość. Bardziej łopatologicznie się nie da. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 10, 2010 Author Report Share Posted April 10, 2010 Można ją zwyczajnie ściągnąć... Tylko po co skoro tak ma być? :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Można ściągnąć? To chyba kupię hicapę. :twisted: W sensie żeby był taki mag jak wchodzi do pistoletu, taki chudy, bez tej stopki grubej na dole. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 10, 2010 Author Report Share Posted April 10, 2010 jest gruby bo tak ma być, to dwurzędowy mag. Jesli chodzi o wysokość stopki to w wersji 4.3 jest płaska a nie taka jak w 5.1. W zwykłym magu do 5.1 jest wysoka ale ja (chyb przez pomyłkę sklepu lub producenta) dostałem magazynek od wersji 4.3. I się z tego cieszę bo ładniejszy ;]. Natomiast długi mag ma stopkę jak wersja 5.1. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Echh... Szukam maga, który jest długi, ale nie aż taki jak w Hicapie, i który nie ma stopki takiej jak jest w krótkim magu. Czytaj sam korpus. Zresztą zrobie screena potem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 10, 2010 Author Report Share Posted April 10, 2010 W długim magu stopkę można wywalić jednak nie polecam- trzyma się ona na zaworze napełniania który wystaje na okolo 1-2mm z korpusu i w ten sposób blokuję stopkę na miejscu. Zawór będzie narażony na uszkodzenie itp. W standardowych magazynkach, zarówno 5.1 jak i 4.3 stopki magazynka trzymają się na sprężystym zatrzasku utrzymywanym sprężyną podajnika a zawór jest schowany więc problemu tego typu niema. Ale i tak magazynek bez stopki wygląda źle, zwłaszcza w sportowym pistolecie tego typu gdzie stopka jest amortyzatorem żeby magazynki z pistoletu wywalać na ziemię. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 No, z nudów spiłowałem sobie lekko zaczep kurka i zmieniłem lekko kąt zaczepienia plus wypolerowałem współpracujące powierzchnie. Jeszcze krótszy spust trochę, lżejszy i przyjemniejszy. Muszę mu jeszcze reset jakoś skrócić... Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Podepnę się pod temat. Czy to normalne, że głowica tłoka PDI siedzi bardzo ciasno w cylindrze i w efekcie chodzi bardzo ciężko? Narazie tylko przymierzałem i niezbyt ciekawie to wygląda. Tak ma być? Druga sprawa, wie ktoś gdzie aktualnie można dostać dolne zawory do magazynków Hi-Capy WE? Poszedł mi już drugi zawór, 2 z 3 magów jakie posiadam są niesprawne... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 (edited) Co do głowicy: tak, to normalne. Tzn nie wiem czy normalne ale u mnie tak jest a osiągi wzrosły. Co do WE to nie wiem, temat jest o TM ;] a ja WE nie tykam. Podrzuć do mnie, może zaradzę coś... Edited April 26, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 Yeah, dodałem podkładkę bardzo cienką pod uszczelkę łączącą magazynek z cylindrem i wzrósł znacznie kop. Zauważyłem że krótki magazynek, bez względu na to który zawór dałem (stock czy TK) dawał mocniejszego kopa. Wynikało to ze słabszego docisku uszczelki do cylindra. Teraz długi mag z zaworem TK daje o wiele wiekszego kopa. I tak ma być. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Tak, wtedy musisz zadbać o dobre smarowanie, jak na przykładzie ingramów bodajże KWA, uszczelki mocno dociśnięte szybko się wycierały i szlag je trafiał. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 3, 2010 Author Report Share Posted May 3, 2010 na tym mam mniejszy "przemiał" bb niz w PMie więc się za bardzo nie martwię. Grunt że mocniej puka. Mocniejszy gaz stał się zbędny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 (edited) No, zrobiłem. Podoba się? Oczywiście koli jest tymczasowy, będzie tam siedział jakiś ładny, otwarty kolimatorek. I kosmetykę poprawię. Edited November 7, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Gdyby to był EO 551... To było by niezłe. Do tego jeszcze laser pod lufę i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 EO na klamkę? No nie żartuj sobie :D. Na razie się nacieszam, tydzień to coś strugałem z kątownika. A w boju sprawdzi się na wiosnę. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Mi się tam podoba. Sam ni9gdy koli na gnacie nie miałem, ale takie są moje chore wyobrażenia... I kolor oczywiście zmieniasz? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 (edited) Mi się tez podoba ale nie na pistolecie. Kolor czego? Montażu? Nie, zostaje srebrny. Po to montowałem koli żeby lasera nie musieć. Edited November 7, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 C-more! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 Taki chce kupić :D. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Pamiętacie mojego podjechanego Brzydala? Właśnie zaczyna mi się kruszyć ten wykwintny zamek Shooters Design. Pęka część uderzająca o (nie wiem jak to nazwać) żerdź/prowadnice sprężyny powrotnej. Aluminium jest po prostu za miękkie. Możliwe że kupie Inokatsu szybciej, niż bym chciał. Na początku lutego będę miał dostęp do aparatu, to wstawię fotkę. Jak ktoś wie o co mi chodzi bez zdjęcia i ma jakiś pomysł, to chętnie przeczytam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 Broda zamka. Z przodu, poniżej lufy, tam gdzie siedzi wysuwana tulejka :D Zgadłem? Mój guarder trzyma się idealnie. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Zgadłeś. Teraz pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Gumowa podkładka amortyzująca na prowadnicę sprężyny powrotnej, twardsza sprężyna powrotna. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Gumowa podkładka amortyzująca na prowadnicę sprężyny powrotnej, twardsza sprężyna powrotna. Sprężynę mam Guardera 150, o tej gumce myślałem. Myślę, że to opóźni, ale nie zapobiegnie pęknięciu brody. Za parę dni wstawię fotki. poczekam, może jeszcze czymś nas olśni. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 A ja podejrzewam, ze wystarczy... Więc sprężynę guardera wymień na twardszą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts