Dudek Javny Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Przerażające jest to iż ludziom po wywaleniu kilku magów na co2, rozwala kolbe:/ Na gg, nie doczytałem takiej wady. Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Kolejna prezentacja http://www.youtube.com/watch?v=-QHUcHctlkc Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Spotkało mnie miłe zaskoczenie po powrocie do pracy, w domu czekała na mnie paczka z WGC -SCAR :-) choć wg trackingu powinna czekac na odprawę celną. Wystrzeliłem 4 magazynki z tego 2 na full auto, większośc kulek trafia w kartkę a4 z dystansu 30m Dzwięk bardzo przyjemny dla ucha. SCAR Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Szczęściarz 8) . Masz na GG czy CO2? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 wszystkie magazynki mam na GG. Na dodatek dostałem więcej niż zamówiłem, bo miały byc 4 dodatkwe a w sumie jest 5+1 z repliką, łącznie 6 szt. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 I jak z kolbą? Wszystko cacy? Nie zapomnij o smarowaniu :D Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Gratuluję, mój też powinien być na dniach. Mierzyłeś na chrono? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Dobra rada dla kupujących - jeśli już chcecie ściągać SCAR'a z HK czy Tajwanu to kupujcie u autoryzowanych dealerów takich jak http://airsoftbuddy.com . Zamawiał ktoś z Airsoft Buddy do Polski? W Shipping Qoute nie mają Polski, a na maila nie odpowiadają.. :-F Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Nie, brałem z wgc. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) W Shipping Qoute nie mają Polski, a na maila nie odpowiadają.. :-F Odpowie, na pewno odpowie. Pewnie jest zajęty. BTW Ty kupujesz SCARA WE ? :o Edited July 22, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Odpowie, na pewno odpowie. Pewnie jest zajęty. BTW Ty kupujesz SCARA WE ? :o NIE! :-F WE przez ten złoty cylinderek i śmieszne rozwiązania w lower receiverze jest u mnie skreślony.. ;) Chociaż muszę przyznać, że 220$ za replikę na CO2 która nie wymaga wkładu na wejście to na prawde kusząca opcja.. no ale to wciąż SCAR :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 NIE! :-F WE przez ten złoty cylinderek i śmieszne rozwiązania w lower receiverze jest u mnie skreślony.. ;) Chociaż muszę przyznać, że 220$ za replikę na CO2 która nie wymaga wkładu na wejście to na prawde kusząca opcja.. no ale to wciąż SCAR :poddanie: Wkładu nie wymaga no chyba, że skromnej wymiany kolby :D Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Dzis miałem chwilę żeby dłużej postrzelać, po 2 magazynkach przestał podkrecać kulki (wręcz ostro skręcaja w dół) i nic nie da się wyregulować, zdaje się, że tam jest niestandartowa gumka, czy ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Ogólnie gumka HU nie wytrzymuje mocy karabinka... Komora Hu może być źle złożona, gumka pęknięta itp... Gdzie można otrzymać zamiennik oprócz airsoft buddy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Dzis miałem chwilę żeby dłużej postrzelać, po 2 magazynkach przestał podkrecać kulki (wręcz ostro skręcaja w dół) i nic nie da się wyregulować, zdaje się, że tam jest niestandartowa gumka, czy ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić? Zobacz przez lufę czy widać wystające końcówki gumki. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Paweł_G poczytaj wątek na airsoftretreat, który podałem na stronie 5. Oprócz opisywania wad kolby, zajmuja się problemem hopka i ktoś już coś tam wymyślił. Nie miałem czasu wyczytać co dokładnie, gdyż dachówki na dachu czekają na wymianę :/ Mój Scar dalej na cle :/ Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Rozebrałem replikę, podłożyłem pod kulkę dociskającą hop-up i teraz udało się wyregulować hop-up, niestety mam nowy kłopot: kulki 0,2 SYSTEMA po jakiś 40 metrach wykręcają w lewo albo prawo, domyślam się że ma to związek z tym podkładaniem ale może się mylę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Pwoinieneś używać min 0,25. Producent sugeruje używanie 0,28 oraz 0,3g. W gaziakach poprstu jest to wskazane... Nawet na HFC134A (słaby gaz) i 0,28 można uzykać bardzo dobre wyniki na 40 m oraz piękne skupienie... (wyczytane na arnies oraz innych forach) Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 0.2 - 0.28 są za lekkie, najlepiej używać od 0.3 w górę. Ja używam 0.4 madbulla Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Faktycznie na 0,25 jest lepiej. Zmówiłem 0,35 i muszę poczekać, aż przyjdą, wtedy sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Przyszedl, ale niestety nie mogłem go odebrać...kolega odebrał. Na ultra gg, chyba na 0,25 miał 430fps. Czasami pluł po dwie kulki. Zamawiam 0,35. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Kilka zdjęć http://picasaweb.google.com/javnogrzesznik...CARLVsVFCSCARH# Jedno napełnienie maga wystarcza na wystrzelenie 90kulek. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Nabijałeś GG czy CO2 ? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 GG, do co2 bez wzmocnionej kolby się nie zbliżam :D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Do mnie Scar też przyszedł... Sprowadzałem z WGC był bardzo dobrze zabezpieczony (2 kartony i folia bombelkowa)... Żadnych pęknięć przy kolbie. Materiał wydaje się całkiem gruby w miejscu. Ja od siebie dałem pomiędzy kolbę a prowadnicę sprężyny odrzutu kawałek gąbki (ot tak zapobiegawczo) Nr seryjny mojego to 121 :D Wykonanie repliki jest naprawdę świetne. W praktyce nie dopatrzyłem się jakichkolwiek niedoróbek lub wad materiałowych. Solidna konstrukcja (taki klocek). Na razie nie mam GG ani propanu. Załadowałem magazynki na GG Co2 (do niecałych 200psi) jednak udaje się wystrzelić jedynie ok 5 strzałów... Jeżeli na GG będzie te 90kulek to byłby to świetny wynik. Więc co do strzelania na razie się nie wypowiadam. Dam znać w poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts