Dudek Javny Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 90 kulek, ale tylko w takich warunkach temperaturowych jak teraz mamy. Mój nr seryjny 225 :D Ja od siebie dałem pomiędzy kolbę a prowadnicę sprężyny odrzutu kawałek gąbki (ot tak zapobiegawczo) też nie omieszkam tak zrobić:D Człowiek przezorny zawsze ubezpieczony :D Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Już tyle SCAR'ów w Polsce - no pochwalcie się wreszcie! Jakieś syte fotki, zwłaszcza wnętrza i rozłożonej repliki by się przydały.. ;-) ;-) ;-) Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 W moim SCARze dzisiejszej strzelanki nie przetrwała gumka hop-up. Scar unieruchomiony do momentu aż nie zalatwie gumki, jak będę miał chwilę to zrobię pare fotek bebechom. Czy może ktoś wie gdzie można zamówic gumke hop-up poza airsoftbuddy.com? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 JA moze jestem ślepy, ale na airsoftbuddy nie znalazlem gumki hopka do Scara :/ Jednak jeśli będzie to jedyne źródło tej części, to trzeba będzie sobie kilka sztuk od razu zamówić. Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Jestem na 99% pewny że to ta sama gumka KLIK! czekam na potwierdzenie ze sklepu ze pasuje do SCARa i zamawiam od razu kilka. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 To jak wyjdzie, że to ta gumka to daj znać. Też sobie kilka zamówie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 JA moze jestem ślepy, ale na airsoftbuddy nie znalazlem gumki hopka do Scara :/ Jednak jeśli będzie to jedyne źródło tej części, to trzeba będzie sobie kilka sztuk od razu zamówić. O man. Czytałeś co pisałem o systemie gazowym ? Tak wygląda gumka ? To jest od tego Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 W moim SCARze dzisiejszej strzelanki nie przetrwała gumka hop-up. Scar unieruchomiony do momentu aż nie zalatwie gumki, jak będę miał chwilę to zrobię pare fotek bebechom. Czy może ktoś wie gdzie można zamówic gumke hop-up poza airsoftbuddy.com? Ile tych gumek potrzebujesz ? Pchnij mi PW zanim zamówię graty z AB, wyślę Ci z UK. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Nazgool, czytać umiem, czego się tak prężysz? Gumke bede zamawiać jakby co prosto do Polski. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Nazgool, czytać umiem, czego się tak prężysz? Emmmm sorki, nie taki miał być sens. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Mam pytanie 1 z magazynków prawdopodobnie przecieka od góry. http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=18&t=485 W tym topicu gość pisze o jakimś waleniu w ten zaznaczony element, jednak nie widzę sensu... Przecieka prawdopodobnie na zaworze. Ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Chcesz wiedzieć, gdzie dokładnie ucieka gaz -wsadz magazynek do wody, ja znalazłem w ten sposób niedokrecony zawór w jednym magazynku. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Mam pytanie 1 z magazynków prawdopodobnie przecieka od góry. Pod wodę. Jeśli zawór to olejem go, i przepoleruj papierem ściernym otwór w magazynku. Jeśli pokrywa magazynka to ja poleciłbym zasilikonowanie na sztwyno choć WETTI tego nie poleca. Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Kilka nowych filmów Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Części zamienne ;) http://www.airsoftpost.com/replacement-sto...le-p-31431.html http://www.airsoftpost.com/replacement-loc...le-p-31430.html Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Widzę że puścili w obieg zapasowe części ale teraz pojawia się pytanie co dalej z pękająca kolbą? Czy nowy zapas do kolby jest w jakiś sposób zmodyfikowany czy to ten sam który się łamał? Jeżeli to to samo co w stockowym to problem najprawdopodobniej się może powtórzyć. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Mi tam brakuje przymiotnika "reinforced" :D Dobrze, że cena jest ok. Mam nadzieję, że nie będę musiał jednak tego kupować. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 No i jak się spisują SCARy? Jak z celnością i hopem? Ma ktoś porównanie co do odrzutu w scarze i m4 we? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Jak na razie to z celnością na większe dystanse jest kiepsko (prawdopodobnie wina smarowania). Lecz zastanawia mnie HU, gdyż kręcąc czarnym el nie widać jakiejkolwiek różnicy między ustawieniami skrajnymi! Nie wiem czemu to tak wygląda... Ogólnie replika świetna z wyglądu i podczas pracy, jednak jak na razie celność pozostawia wiele do życzenia... Może po jakimś czasie będzie lepiej (oby!) :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Lecz zastanawia mnie HU, gdyż kręcąc czarnym el nie widać jakiejkolwiek różnicy między ustawieniami skrajnymi!Nie wiem czemu to tak wygląda... Podkręca kulki do góry ? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 (edited) Ma ktoś porównanie co do odrzutu w scarze i m4 we? Żartujesz, prawda!? :strach: Btw. Nie rozumiem całej tej paniki z "pękającą" kolbą.. FISHDO. Edited July 28, 2009 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Podkręca kulki do góry ? Tak, choć różnica niby jest... Tylko kwestia latania na boki kulek w końcowej fazie lotu (nawet na 0.28). Jak ten pierścień czarny "odkręcam" (pojawia się gwint) to znaczy że zwiększam HU czy na odwrót? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Odkręcanie powoduje dociskanie HU, więc silniejsze podkręcanie. Quote Link to post Share on other sites
Bananczyk Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Żartujesz, prawda!? :strach: Btw. Nie rozumiem całej tej paniki z "pękającą" kolbą.. FISHDO. Jakiej paniki? Przecież nie wystąpiło to tylko u jednego z użytkowników tego karabinka ale usterka powtórzyła się u kilku osób używających magów na CO2. Pękniętej kolby nie porównasz chyba do odarcia farby na replice, jest to przecież dość mocne uszczuplenie jej funkcjonalności. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Jakiej paniki? Przecież nie wystąpiło to tylko u jednego z użytkowników tego karabinka ale usterka powtórzyła się u kilku osób używających magów na CO2. Pękniętej kolby nie porównasz chyba do odarcia farby na replice, jest to przecież dość mocne uszczuplenie jej funkcjonalności. :poddanie: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts