Steiner Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 No proszę, po M4 i SCAR Wei Tech przymierza się do gazowej wersji G36. Kilka informacji i parę zdjęć znajdziecie tutaj: WE G36 GBB. Poczekamy, zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Jak widać na zdjęciach, dużo części wspólnych ze Scarem GBB. (bolt carrier) To cieszy, minimalizacja kosztów i prostota konstrukcji, da z pewnością niezawodnego i prostego w użyciu gaziaka... Cena także będzie niższa niż M4, ciekawe czy na samym początku będą magazynki do G36, czy standardowa konwersja na magi do M4 :) Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Zewnętrzne podobieństwo części wcale nie musi od razu oznaczać, że są to te same części. Zdrowy rozsądek jednak podpowiada, że WE pójdzie w standaryzację. Może to jedynie cieszyć - cena jednostkowa będzie jeszcze bardziej przystępna. Co do magazynków myślę, że będzie to typowy mag do giety. Zmianie ulega jedynie zewnętrzna okładzina. Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 A to kolejna dobra wiadomośc. Jak na razie zamówiłem SCAR-a WE. Jestem fanem G36 o ile pojawi się w konfiguracji jak STAR/ARES na pewno kupię, ale pewnie będzie trzeba poczekac jakieś pół roku zanim trafi na półki sklepowe Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 No tak, pierwsze spekulacje o karabinku Scar były na pocątku lutego, więc G36 spodziewać się można za ok 4-5miesięcy w sklepach... Tak apropo ten topic powinien być w nowościach. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Na stronie głównej pisze, że to jednak nie jest replika z WE. Same Wei Tech temu zaprzeczyło. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 (edited) O ile pamiętam z przecieków to po SCAR ma być kolej na M-14 Edited July 17, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Odkopuję temat. Ma ktoś już gietę od WE na stanie? Może ktoś coś o niej powiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 jest teraz na specshopie dostępna z magami z tego co widziałem Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Jak kurier dopisze to jutro będzie:) Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Prosiłbym o jakieś testy, jak z celnością, i w miarę możliwości jakieś zdjęcia flaków(bardzo mnie ciekawi ich jakość wykonania) :) Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Prosiłbym o jakieś testy, jak z celnością, i w miarę możliwości jakieś zdjęcia flaków(bardzo mnie ciekawi ich jakość wykonania) :) A jakie mają być flaki - zespół spustu jest taki sam jaki pakują do emek, scarów i PDW - czyli średni - RA tech już na wejściu wkłada to co się standardowo sypie - czyli zespół iglicy, kurek. O jakości polimeru zdania są podzielone- jedni mówią że niezły inni że słaby. Komora Hu podobno dobra, niektórzy już wsadzają konwersję na wersję długą i lufy od M14. Ogólnie na GasGunsach ludzie piszą że fajnie, ale i tak żadna opinia nie jest rzetelna - bo w końcu replika jest dostępna dopiero od miesiąca a to za mało na dobry test. Dla mnie na plus jest to, że pod przeźroczystą obudowę magazynków można wstawić wydrukowane atrapy pocisków - i wygląda to całkiem sympatycznie. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 A jakie mają być flaki - zespół spustu jest taki sam jaki pakują do emek, scarów i PDW - czyli średni - RA tech już na wejściu wkłada to co się standardowo sypie - czyli zespół iglicy, kurek. O jakości polimeru zdania są podzielone- jedni mówią że niezły inni że słaby. Komora Hu podobno dobra, niektórzy już wsadzają konwersję na wersję długą i lufy od M14. Nie do końca, parę elementów jest z innego metalu- stop stali (nie pęknie tak jak wcześniej np po 1 magazynku). Żby replika była bezawaryjna to trzeba tak czy inaczej włożyć części z Ratech'a... Co do systemu HU to jest zdecydowanie lepszy od wcześniejszych wynalazków WE. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 @pidzejfat - miałeś już może do czynienia z tą gietą? Patrzyłeś już może z bliska na jej bebechy? Jeśli tak to napisz nam coś bliżej :> Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) Znalazłem ciekawą recke i testy celnosci.. http://reddragonairsoft.net/aegs/details/206/37/gas-guns/we/we-g36c (widac na koncu ze przy 14 stopniach daje syfony...) Edited December 24, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 @ Widmo34 no ok ale to przy strzelaniu na fullauto i przy końcówce gazu , udało mu się wystrzelić sporo razy zanim ciśnienie w magu spadło na tyle żeby gun nie miał siły odrzucić zamka co zaowocowało syfem :P raczej bym się nie czepiał takiego syfona (na końcówce gazu zawsze buchnie chmurka, może nie taka spora ale praktycznie zawsze) co do samego testu celności to HU mu coś za mocno podkręcał, niby powiedział, że sam podkręcił go bardziej ale jeśli ma to być test celności to najlepszy by był gdyby hu był dopasowany do gramatury kulek żeby uzyskać jak najbardziej płaski tor lotu kulki, a nie, że typek celuje ok 50cm w dół na 40~45m żeby trafić w korpus :P no i strzelał bez podparcia :P ) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) wiem że na koncu buchnie gazem ale nie az tak jak jemu. Z celnoscia na jego innych recenzjach hu jest wyregulowany (wiekszosc). swoja droga skoki po 50 fps tez wpływały na celnosc ale recka dobra dla chcących wiadomosci od urzytkownikow jest w sam raz... Edited December 24, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Znalazłem ciekawą recke i testy celnosci.. http://reddragonairsoft.net/aegs/details/206/37/gas-guns/we/we-g36c (widac na koncu ze przy 14 stopniach daje syfony...) Sry ale ty chyba nie widziałeś jak strzelały wcześniej repliki GBB od WE, lub WA... Chciałbym mieć tak strzelającą replikę w tych temp. W tym teście widać że gość wręcz zmusza do powstania sytuacji zmrożenia systemu. W realu tak byś nie strzelał... (z 1 magazynka ponad 90 kulek!) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 w porównaniu do mp9 kwa tez przy 14 stopniach zmusił system do zamrożenia i syfonu nie było... WE/WA nie mam... Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 w porównaniu do mp9 kwa tez przy 14 stopniach zmusił system do zamrożenia i syfonu nie było... WE/WA nie mam... :bialaflaga: Co ty porównujesz, pomyśl najpierw jaką masę ma zamek mp9 a jaką G36. Zastanów się też jaka jest różnica w mocy blow backu na tych replikach... BTW. to nie prawda że WE nie działa zimą - u mnie przy -2 działa bolt catch i full auto. Przy -10 nie działa bolt catch i fulla auto, ale w dalszym ciagu strzela :biggrin: A poza tym spotkałem się z ciekawą opinią na ggi że gieta ma najmocniejszego kopa ze wszystkich gbb [nawet m14 i ino] to ciekawe, w pewnym sensie potwierdza się na filmikach. Szkoda że WE nie zrobi adaptera na magi do emki, bo może bym kupił g36 a tak nie będę inwestował w magazynki do 2 systemu :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 mocny kop g36 może być z racji lekkiego body- polimer i ciężkiego w miare zamka :) @ Widmo34 co do porównywania karabinków WE do replik innych firm różnica w działaniu może być spora w tej temp (ale dla przykładu - im zamek ma większy ciężar tym mocniej gun kopnie na takim samym gazie i spr. powrotnej co identyczny gun z lżejszym zamkiem, tyle, że do tego ciężkiego zamka trzeba większej energii żeby go ruszyć- więcej gazu idzie na strzał i wszystko szybciej sie wychładza, zaworek się wolniej zamkyka z racji tego, że zamek chodzi z mniejszą prędkością a dopiero jak zamek zachaczy przerywacz gaz przestaje płynąć) jak coś pochrzaniłem to mnie poprawcie więc mając różne guny np mp9 kwa z lekkim zamkiem, słabym kopem lepiej wykorzysta gaz i żadziej zobaczysz w mnim syfon niż w g36 WE które jak dla mnie i tak daje sobie nieźle rade, poza tym gaziaki bardziej na ciepłe dni pasują , lepiej działają itp itd raczej nie widze sensu porównywać tak różnych gunów, chyba, że chcesz kupić 1 z 2 i sie nie możesz zdecydować no pomarudziłem Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Jesli sie myle to przepraszam ale czy lżejszy zamek ale poruszajacy sie szybciej nie zamarznie w tym samym czasie co cięższy bo wykona wiecej cykli? w marcu moze wreszcie (specshop lub coyote sprowadza mp7 kwa i jesli ktos miałby ta giete we z okolic bielska moznaby zrobic porównanie w jakies chłodniejsze dni...) koniec offtopu. Ale i tak działa ładnie ta gietka ciekawe czy poprawili to co sie sypało zwykle w scarach... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Sam zamek nie ma tutaj nic do tego, chodzi o to w jaki sposób magazynek dozuje gaz, oraz czy przy ogniu ciągłym (podczas rozprężania się gazu), magazynek nie zostanie nadmiernie schłodzony-> co powoduje syfony. W g36 magazynek ma kilka komór, co uniemożliwia nadmierne schładzanie go, zwiększa to ilość strzałów z 1 nabicia magazynka. Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mam tą zabawkę już jakiś czas więc mogę coś napisać. Wykonanie dobre, nie mogę napisać że bardzo dobre bo są małe luzy między poszczególnymi 'modułami' (między zespołem spustu a korpusem i miedzy przednim chwytem). Kolba wymagała małego dopracowania, gdyż przy składaniu zapierała się zawiasem o korpus i się wszystko naprężało. Troszkę pracy skalpelem i jest wszystko OK. Strzela fajnie, odrzut duży, porównywalny jak nie trochę większy jak w M4 KJW. Celność OK, gorsza niż w AEG'u ale myslę że to wina odrzutu i niewstrzelania się w nią. Nie strzelałem dużo bo wiadomo jaka pogoda. Mimo to przy ok 0 st.C można na SEMI wystrzelać cały mag bez syfonu. Hop-up działa. Ładnie kręci. Bolt catch łapie za każdym razem. Z tego co widzę to trochę zmodyfikowali zespół spustu. Część elementów jest wzmocniona stalą. Cały zespół spustu pasuje od M'ki od Ra-Techa :icon_razz2: Magazynki jak to magazynki. Trochę puszczały ale rozbiórka i naprawa jest banalnie prosta. Oringi dostępne w sklepach bez problemu. Nie polecam wkładania do środka magazynków wydrukowanych imitacji nabojów, gdyż jest tak ciasno między obudową a właściwym magiem, że raz ciężko włożyć, dwa przy wyjmowaniu rozszczelnia się mag. Ogólnie jak na tą cenę (GF - promocja świąteczna 850 pln) rewelacja wg mnie. Jak byście coś chcieli więcej wiedzieć pytajcie. Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Recka repliki autorstwa "GI Airsoft": P.S. Może mi ktoś powiedzieć, jakie zawieszenie taktyczne podczepione do karabinka ma ten osobnik ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts