Nath Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Jak jest ze szczelnością magazynków w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Jak jest ze szczelnością magazynków w tej replice? Ja narazie nie udzielę Ci takiej informacji, bo chwilowo nie mam gazu, niedługo zakupię wraz z dwoma dodatkowymi magazynkami, to się okaże jak jest ze szczelnością... Quote Link to post Share on other sites
dust in the wind Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Zawieszenie to: Mission Spec Irene Adaptive Sling (IAS). Był kiedyś w newsach WMASG. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Strzelał już ktoś może z tej repliki na mrozie? Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Strzelał już ktoś może z tej repliki na mrozie? Na mrozie nie, ale przy 0 st. daje rade, cały mag na semi, z przerwami ok 1-2 sek. bez syfonu Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników replik gazowych: czy są jakieś przeciwwskazania, by do smarowania elementów mechanizmu spustowego oraz sprężyny powrotnej w tym karabinku, używać jakiegoś smaru do broni ostrej typu "Ballistol" lub "Brunox" ? Wydaje mi się, że było by to bardziej efektywne niż w przypadku używania oleju silikonowego - jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 W replikach nie używa się smarów z ostrej ze względu na uszczelki... :happy: Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 W replikach nie używa się smarów z ostrej ze względu na uszczelki... :happy: Zgadza się, ale kolega pisał o elementach spustu, a w nim żadnych uszczelek nie ma. Osobiście za radą z forum wiatrówkowego zespół spustu smaruje smarem molibdenowym i ma się dobrze. Koledzy odradzali wręcz używanie smaru, bądź oleju silikonowego do smarowania połączeń metal-metal. Co innego elementy metal-plastik-guma. Tam jak najbardziej smar/olej silikonowy. Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Potwierdzam wypowiedź jarzab'a (dobrze odmieniłem?). Ja swojego SCARa smarowałem smarem molibdenowym (spust, suwadło i inne miejsca tarcia metal o metal) i działo bez problemów. Trzeba tylko uważać by nie uświnić hopupa:) Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Dla zainteresowanych zwiększeniem realizmu swojej Giety informacja, że Airsoft Buddy wprowadzili do oferty naklejkę z oznaczeniami HK dla G36C: http://www.airsoftbuddy.com/index_eproduct_view.php?products_id=813 :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 A ja mam pytanie - czy Gumka Hop UP RA tech i dysza NPAS wejdą do Giety WE? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 zapytaj w sklepie najlepiej czy mogą sprawdzić albo obadaj na stronie Ra-Techa do których karabinków dedykowane są te częsci , btw podałeś 2x zaworek od npas w linkach ;) Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Napisałem do krakmanów, części pasują(pasuje również lufa od PDW). Edited January 12, 2011 by Maku3225 Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Mam takie pytanie do osób, które również są w posiadaniu repliki WE G39C. Zauważyłem delikatny luz zespołu lufy (na linii góra-dół) w mojej repliczce i odesłałem ją na serwis (do Specshopu) dzisiaj dzwonił do mnie facet z obsługi sklepu i twierdzi, że ten delikatny luz występuje w każdym egzemplarzu tej repliki, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 a co miał Tobie powiedzieć skoro facet nie ma pewnie zielonego pojęcia co z tym robić. Mój znajomy nie ma takiego defektu w swoim g39c. Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Dzięki za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że nie jest to normalne i "występujące we wszystkich egzemplarzach". Poprosiłem o wymianę na innych egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Wyszły 3 nowe modele od WE: G36E G36K i w wersji RAS http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/content_page.php?search=special&rs=New%20Release Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 No to zaczęły się schody z firmą SpecShop.pl :icon_confused: Dzwoniłem dzisiaj do nich aby się dowiedzieć co dalej w sprawie repliki WE G39c którą im odesłałem. Pan z działu reklamacji powiedział mi, że nie mogą uznać reklamacji ponieważ pierścień mocujący lufę nosi ślady "użycia nieodpowiedniego narzędzia" (kilka rys na na powłoce pierścienia) - po tym jak próbowałem go dokręcić, aby usunąć luz przewodu lufy. Okazało się, że pierścień ten jest czymś przyklejony i nie da się go w ogóle ruszyć, serwisant ze SpecShopu twierdzi, że to w firmie WE te pierścienie zostały przyklejone i że trzeba je odkręcać za pomocą "specjalnego klucza, który trzeba sprowadzić z Tajwanu od firmy WE" i Ja próbując ten pierścień dokręcić innym narzędziem uszkodziłem go (sic! robiąc kilka rys) w związku z czym nie mogą ani wymienić repliki na inny egzemplarz (facet twierdzi, że we wszystkich egzemplarzach G39c jakie mają w sklepie występuje ten delikatny luz oraz we wszystkich jest przyklejony ten pierścień - i tutaj chciałbym prosić o kontakt na PW osoby, które także kupiły tą replikę w sklepie SpecShop.pl) ani zwrócić pieniędzy. Myślę, że gość zwyczajnie kłamie bo producent (WE) nie przykleiłby elementu, który powinien być ruchomy. Na pytanie, jakim cudem replika z przyklejonym pierścieniem przeszła kontrolę jakości w ich sklepie, dostałem odpowiedź, że przegląd zerowy w ich sklepie polega na tym, że oni tylko sprawdzają czy replika strzela - jak to gość ujął "czy kulka przelatuje przez lufę" - (w tym momencie kompletnie zwaliło mnie z nóg)... no comment. Sklep więc upiera się, że luz przewodu lufy jest normalny w tych replikach oraz że producent przykleił owe pierścienie, aby zabezpieczyć je przed odkręcaniem się, "ponieważ wibracje w replikach GBB powodują odkręcanie się tego elementu i w związku z tym nie mogą uznać gwarancji" - tak to ujął. I teraz pytanie, co (oprócz obstawania przy swoim i żądaniu wymiany lub zwrotu pieniędzy) powinienem zrobić? Jak mam udowodnić firmie, że luz przewodu lufy oraz przyklejony pierścień mocujący lufę to nie jest coś normalnego i w związku z tym powinni uznać gwarancję? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Zamówiłem najnowszą wersję G36E, jak tylko dojdzie postaram się zrobić jakiś konkretny "review"... Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Ok. Ja jestem na etapie kupna repliki i mam pytanie właśnie - czy bez żadnych przeróbek można zasilać Gietkę propan butan ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Ok. Ja jestem na etapie kupna repliki i mam pytanie właśnie - czy bez żadnych przeróbek można zasilać Gietkę propan butan ? Nie, tylko czysty Propan (do kupienia w stacji gazów technicznych) + odpowiednie przejściówki. Bądź zwykły GG (greengas). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Ponawiam pytanie o szczelność magów? Czy są tak "wspaniałe" jak stanagi do emek WE? Quote Link to post Share on other sites
Blizbor Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 W moich magach nie zanotowałem żadnych przecieków. Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Czołem Wam po rocznej przerwie. Ja również zamówiłem wersję K i czekam na nadanie paczki przez redwolfa :) Ps. Ile braliście magazynków? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 są na gunfire nowe giety, wersja g36k zwykła i z risem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts