Don Drzewuu Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Witam, Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że kulki G&G 0,28g, białe były kiepskiej jakości? Bo moje 1 kilo jakby się dokładnie przyjrzeć to było słabo wypolerowane, wiele ubytków, jakiś zadrapań, niektóre szarawe, jakieś kłaczki... w porównaniu do Madbulli 0,25g bardzo słabo, wyglądają jak jakieś chińskie przedpotopowe. Macie z tym jakieś doświadczenia, czy tylko ja miałem pecha? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Masz paragon/dowód zakupu? Ja bym odesłał i się zapytał dlaczego sklep sobie robi ze mnie jaja. Macałem czarne 0,28 G&G, wyśmienite, białaski to nie wiem - swoją drogą to mnie zaciekawił bo chyba niedawno się pojawiły, a ja biedny kupiłem już spory czas temu 7 tys. 0,28 guarderków właśnie dlatego, że Guay Guay'ów nie było białych. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Mam paragon, ale szczerze mówiąc nie chce mi się, zresztą to nie ich wina, ale wymienić by musieli. Przeraziłem się jak wyjąłem kilka kulek a na jednej jakiś 'łonowiec' był przyklejony :-F Też bym kupił czarne ale nie było :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Kupowałeś może z tej nowej serii która pojawiła się na taiwangunie ? Używałem tych ze 'starego' opakowania i były naprawdę bardzo dobre. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Na taiwangunie nie ma G&G, kupowałem w Specu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) Stare i nowe opakowania G&G, używam od ponad roku. Gramatury: - .2g - do chronowania - .25g - białe - zero zastrzeżeń co do jakości kulasków - .28g - białe i brązowe - zero zastrzeżeń. Białe zawsze się świecą jak psu klejnoty, brązowe natomiast w zależności od opakowania są różne. I tak stary typ opakowania (pomarańczowo czerwone) kulki dość ciemne jednolite przełom nie wykazuje innych odcieni. Nowy typ opakowania - 3k sztuk, niebieskie opakowanie, kulki jaśniejsze wyglądają jak draże kawowe, przełom pokazuje, że minimalnie różni się kolorem warstwa zewnętrzna (wypolerowana) od wewnętrznej. Uwaga kulki pomimo tego że są lekko matowe, są świetnie wypolerowane. Ogólnie aktualnie cały czas gramatura .28g, czasem używam białych, żeby sprawdzić czy hop łapie jak łapał, ew. wrzucam je w pistola, cały czas strzelam z brązowych z nowych paczek i jest idealnie. Jedyny wyjątek szot AGM`a - ten strzela z .25g białych G&G. Edited August 29, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
goren Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) Jak dotąd G&G to są według mnie najlepiej wykonane kulki. Używam białych 0,25g i 0,28 oraz czarne 0,25 i brązowe 0,28. Jak dotąd nie znalazłem równie dobrych. Nawet Biovale gorzej latają wystrzelone z mojej PTW... Fakt, raz trafiło mi się jakieś felerne opakowanie ale to wyjątek. Edited August 29, 2009 by goren Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 U mnie też do tej pory wszystko było doskonale, ale tym razem jakieś felerne opakowanie się trafiło. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Albo to co pozamiatali z podłogi :F Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Tfu, pomyliłem z Guarderami :-F Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted September 17, 2009 Author Report Share Posted September 17, 2009 Albo to co pozamiatali z podłogi :F Ej to by nawet pasowało... Quote Link to post Share on other sites
tymidus Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Ja używam kulek G&G 0,25g i jeszcze nie miałem problemów tak jak mówisz musiała ci się trafić jakaś felerna paczka Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Mam takie same zdanie jak Goren tylko G&G używam do mojej PTW ,jak narazie też jeszcze lepszych od G&G nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Cóż rzec... Każdej firmie może się trafić jakaś felerna partia/paczka. Jedyne w których jeszcze tego nie zauważyłem to KSC Perfect. Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Mi sie akurat nie zdażyło żebym trafif na złą partie G&G ale napewno może sie trafić jakaś trefna partia, a wtedy nerwy. Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Zrobię totalny odkop, ale co mi tam, nie chcę nowego tematu zakładać, a tu się dobrze wpisze. Powie mi ktoś co to za twór i jak to się ma do "normalnych" bbs od G&G? http://gunfire.pl/product-pol-1152197420-Kulki-Perfect-BB-0-28g-3000szt-Blue.html Czy to dalej normalne G&G, tylko niebieski i o dziwnym perfekcyjnym oznaczeniu? Edited May 6, 2012 by bszlo Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Różnią się - najprawdopodobniej - tylko tyle, że są niebieskie. Wszystkie kulki G&G mają oznaczenie Precision Spherical Ball Bullet, tylko dopiero teraz Gunfire wpadł na to, żeby z tego zrobić dodatkowy chłyt marketingowy. Zresztą wskazuje też na to dokładność +/- 0,01mm - moje "zwykłe" G&G 0,25 mają tyle samo. PS. linki wstawiaj w , nie w . Wygodniej się to otwiera ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Mam, strzelałem, zwykłe G&G takie same jak brązowe, czy białe, może, ale tylko może minimalnie lepiej kręcą się niż brązowe. Dość dobrze widzi je strzelec, jak strzela na ciemne tło, na jasne typu piasek prawie w ogóle choler nie widać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts