Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tłumiik do AK

Recommended Posts

Nic się nie będzie odbijało. Już przy 300 fps spokojnie wywalić tego kulasa w linii prostej przez nawet paredziesiąt cm tłumika czy lufy zewnętrznej to nie problem. Ewentualnie można dokupić dłuższą lufę, szczególnie jak nie masz lufy precyzyjnej (tylko trzeba brać uwagę typ cylindra do długości lufy).

Hmm... Z długim tłumikiem to chyba jednak jest ryzyko.

Z kumplami testowaliśmy dwa różne, madbulla jakieś. 250mm. We wszystkich przypadkach kulki na auto blokowały się, pękały itp. Ciężko było powiedzieć dlaczego.

Może za mała średnica otworu? W tłumikach SF zauważyłem, jest o wiele większa... Niestety posiadam tylko 150mm więc ciężko mi określić, jak zachowywałby się dłuższy. Bałem się kupić dłuższy właśnie po tamtych niemiłych doświadczeniach.

Oczywiście po zamontowaniu dłuższej lufy nie ma problemu - logiczne.

Ktoś wie w czym problem?

Pozdrawiam!

PBS5 - nie słyszałem w ogóle o czymś takim.

PBS4 - jedyny jaki jest produkuje VFC i kosztuje koło 350zł. Szukaj na Specshopie albo ASGShopie.

Gogin - ja u siebie miałem problem z tłumikiem przez debilnie rozwiązany gwint (gwint w gwincie nie wiedzieć po co), w PBS-a G&G przy optymalnie podkręconym hopku. Po wyzerowaniu hopka kulki przestawały haczyć o tłumik. Podłożenie podkładki pod tłumik rozwiązało problem jednak muszę wkleić gwint w gwint żeby wszystko było sztywno i będzie spokój. Natomiast żeby lufa wewnętrzna latała w zewnętrznej się jeszcze nie spotkałem. Aczkolwiek możliwe, polak potrafi ;)

Edited by MAJOR762