Pi3otr Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Czyli ani żeliwo ani stal wychodzi na to :P No ale skoro materiał ten jest bardziej plastyczny niż ZnAl tym lepiej dla wytrzymałości ;-) Jutro strzelanka przy -10 i mam trochę obawy, czy mi coś nie pójdzie w GB, choć w sumie poza wymienioną gumką HU to jest pełen stock więc specjalnie wysilony nie jest. Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 bez obaw mój GB wytrzymuje m150 :) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Pytanie do tych co montowali drewna od ostrego. Czy u was też ta szpara pomiędzy nakładką rury gazowej a łożem jest dziwnie szeroka tak, że a aż wiać tą atrapę rury ? Może coś źle doszlifowałem w tej nakładce. Poza tym wydaje się być ona dziwnie gruba i szeroka w porównaniu do standardowej i jesz szersza niż łoże(pomijając te występy chwytne). Montowałem już kiedyś drewna do CM.028 ale to były od zwykłego AK, ale tam to była nieco inna konstrukcja tego elementu, a w boyi to bardziej odpowiada oryginałowi mimo to jakby mniej pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Zależy od drewna. U mnie szpary żadnej nie ma, tzn. jest mniej-więcej jak tu: http://www.deactivated-guns.co.uk/images/uploads/akm1993/1993akm-025535_3.jpg . Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Zmierzyłem jest jakieś 0,5 cm przerwy pomiędzy najbliższymi powierzchniami. No nic płakał nie będę bo tak źle to nie wygląda choć liczyłem, że podobnie jak fabryczne okładziny te będą co najmniej tak samo dobrze dopasowane(a może ja coś źle doszlifowałem). Dodatkowo musiałem jeszcze przykręcić tą górną okładzinę na wkręt, bo po założeniu bardzo łatwo ją szło obrócić wokół rury gazowej teraz już jest szytwno ;-) Druga sprawa-szczerbinka. Po jej zdemontowaniu i ponownym montażu zaczęła mieć luzy tak jakby jej ta sprężyna dobrze nie dociskała. Myślałem, że takie rzeczy to tylko w cymie ale cóż zrobiłem "podkładkę" pod miejsce styku sprężyny ze szczerbinką z cienkiego drucika i już jest tak jak trzeba, a nawet lepiej niż było fabrycznie. Mam wersję bez "s". Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Jeśli się obracała, to za dużo spilnikowałeś. U mnie musiałem "przypiłować" jakieś pół milimetra, by wlazło na sztywno :) Wersja bez "s" może mieć "sprężynę" pod szczerbiną ze znalu, albo nawet samą szczerbinę ze znalu (zależy od tego, w którym roku ją wyprodukowali), bo przecież cała ze stali nie jest. :P Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Udało mi się ułamać gwint (ten do którego przykręcony jest osłabiacz podrzutu) w podstawie muszki. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego elementu do AKM z gwintem, widział ktoś gdzieś w Polsce do kupienia ten element ? Oczywiście są muszki od CM.028 ale wyglądają beznadziejnie i nie są zgodne z tymi co były montowane w AKM/AKMS. Jest jeszcze jedno wyjście-sklejenie distalem ale obawiam się, że w każdej chwili może to sobie odpaść. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 mam parę pytań: -czy takie baterie są dobre do stockowego rk-10? i czy one zmieszczą się pod pokrywą http://www.casg.pl/product-pol-1153-Powe...h-20C.html http://www.casg.pl/product-pol-1135-Powe...-MINI.html http://www.casg.pl/product-pol-954-Power...-MINI.html http://www.casg.pl/product-pol-1136-PowerBEAN-7-4V-1000mAh-15C-MINI-dwupak.html -czy da się pozbyć luzów na bocznych pinach na kolbie(jak i niechcianego luzu w górę i dół na niej-tak z pół centymetra) -można zamontować na niej przedni chwyt R.I.S z ak 47? -czy istnieją jakieś dobre i tani lipo typu stick?(FF nie tknę a ge power ma +50% do ceny za bycie baterią do asg) piszę tutaj ponieważ jest to temat związany z tą repliką a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na te pytania Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 - zmierz stockową, to będziesz wiedział jaka wlezie. - kolba nie ma pinów. - jeśli jest w standardzie VFC, to tak. - FireFoxy, Turnigy. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Na kolbie luz zawsze będzie bo taka niestety konstrukcja. Można skręcić na siłę te boczne śruby mocujące kolbę do body przez co chodzi ona dość ciasno i ten luz nie jest aż tak irytujący. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Luz minimalny jest, zresztą - w ostrym też jest. Jak masz ponad centymetrowy luz, to jest źle złożona/skrecona. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 a nie będę miał problemów z działaniem repliki na tym lipo? okablowanie itp? Nie znalazłem też baterii typu stick firmy turnigy, zastanawiam się nad kupieniem modelarskiego lipo i przyklejenia go na bok kałacha. Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 ten lipol ci się na bank zmieści ale nie zapominaj o alarmie do lipo http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-li-po-li-ion-lifepo4/akumulator-li-po-1200mah-11-1v-20c-firefox_7.html ten natomiast po przeróbce instalacji (bynajmniej u mnie bo dodałem mosfet z AB) http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-li-po-li-ion-lifepo4/akumulator-li-po-1600mah-11-1v-20c-firefox_4.html przyklejanie dla mnie to zły pomysł... a nuż potrzeba będzie złożyć kolbę i wyprowadzenie kabli może być kłopotliwe. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 chodzi o to ze ludzie w grupie nie polecają mi lipoli FF najlepiej byłoby gdyby wyraziła się tutaj jakaś osoba używająca tych baterii powerbean albo innych o podobnych wymiarach Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ludzie w grupie pewnie uważają, że cm.028 jest najwyższym osiągnięciem chińskiej myśli technicznej, a jak ktoś biega z m4 z metalowym korpusem, to jest dla nich bogiem. Lipo od FF (i li ion) są bardzo dobre jak na swoją cenę, katuje je ponad rok na 550 FPS. Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 (edited) Hej! Małe pytanko. Czy wejdą mi do RK takie, takie i takie hi-capy? Wydaje mi się, że powinny wejść, ale nie mam gdzie sprawdzić, dlatego pytam. Trochę mam już dość low capów MAG-a. Edited February 23, 2012 by dominibagpl Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Tylko ten ostatni Ci wejdzie. Magi od AK74 nie wchodzą. (Posiadałem bakielity boja i nie pasowały do RK10). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 U mnie wszystkie trzy pasowały. Kształt nie ma znaczenia, gdyż korpus ani komora hopka NICZYM się nie różnią. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 "U mnie wszystkie trzy pasowały. Kształt nie ma znaczenia, gdyż korpus ani komora hopka NICZYM się nie różnią." U mnie bakielity boja i SRC nie chciały się "zatrzasnąć". Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Czy do RK-10S pasują hicapy CYMY ?? http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-hi-cap/metalowy-magazynek-hi-cap-do-ak-525-kulek-cm.html Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 U mnie nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Mi nie pasują żadne magi po za orginalnymi boyi Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Niedzielni komandosi, wystarczy troche kreatywności by nożykiem do obierania ziemniaków podpiłować zaczep. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Wchodzą cymwskie i CA ale siedzą luźno i potrafią wypaść . Więc nie pasują :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts