helgrind Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 i czy jest możliwość zamontowania lufy AKM P&J? Tylko po co? Alu zmieniać na Alu ? ;) Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Tylko po co? Alu zmieniać na Alu ? ;) Helgrind z tego co wiem to nie tak dawno temu na taiwangun-ie była dostepna stalowa lufa do akm. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Remko - nie wiem gdzie tu jest ta lufa ;). http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...ne-c011003.html Quote Link to post Share on other sites
Kacperix Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Hell po to zmieniać by choćby nakręcić osłabiacz podrzutu http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...m_p_j-1447.html już wiem że pasuje :) Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 To będziesz musiał kupić inną podstawę muszki (chyba). Chyba że przerobisz starą ;). Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 moglby ktos zyczliwie wrzucic jakies fotki ??:) Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Mówisz masz :) Po wymianie gumki na systemę sprawuje się cudownie przed tym hop-up ledwo działał. Ktoś chce coś wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Tak, czy kolba ma luzy? (miała jakąś usterkę, nie?) Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Ma lekkie luzy ale nic wielkiego. Miała jedną usterkę, jeden z pinów w kolbie wyleciał ale wystarczył młotek i trochę cyny żadna trudność. Kolega zgubił mi zasłonę mechanizmu kolby z prawej strony ale nie wpływa to w żaden sposób na działanie, muszę z ostrego dorwać. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 remko dzieki za foty !! a ile czasu juz go masz ? jak z awaryjnoscia ? Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 3-ci miesiąc i jak do tej pory żadnej awarii poza tą z którą kupiłem go w sklepie czyli kolbą do naprawy. Jedynie gumka to straszne badziewie i trzeba ją wymienić reszta bardzo dobrze. Na dniach będę chyba gb otwierał to zrobię zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 a jeszcze sie zapytam , gdzi ekupiles ? bo jak narazi etylko widzialem go w gunfire, a tam juz sie wyczerpaly zapasy.:( Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Kupiłem ostatniego z Gunfire :D ale z tego co widziałem są dostępne na specshopie tyle że nie wiem czy to ta sama wersja. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Na specshopie nie mają wersji full steel, tylko full metal, a przynajmniej to można wywnioskować ze zdjęć (lite drewno zamiast sklejki, brak numerów seryjnych na imitacji suwadła i logo Tuły zamiast Izmaszu). Quote Link to post Share on other sites
Szakall Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Czy ktoś może się pochwalić jak wygląda sprawa z zatrzaskiem kolby? Konstrukcja taka sama jak w starych cymkach czy coś się zmieniło? Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Zmieniło się i to dużo, jest mniej awaryjne i bardziej przypomina to z ostrego a co najważniejsze wszystkie elementy zatrzasku są ze stali. Quote Link to post Share on other sites
bronek1993 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Wypada lepiej względem cymy, czy jednak cymka rlz? Quote Link to post Share on other sites
paint Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Jak wygląda sprawa z trwałością body i kolby? Ponoć wersje ze ZnAlu lubią pękać i łamać się. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Samą kolbę ciężko złamać, chodziło chyba o zatrzask? Tak czy inaczej jest o wiele trwalszy niż w starych Cymach Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Mam wersję ze stali a z tego co wiem to wszystkie wersje kolbę mają ze stali zatrzask również. Więc łatwo złamać nie będzie, bynajmniej samochód nie dał rady :P Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Kupił już ktoś w Specshopie? Jest full stel tak jak piszą? Myślicie, że dadzą bez problemu sprawdzić magnesem przed zakupem? Bo leci mi na tego AKMS ślinka, ale męczy mnie to czy jest naprawdę ze stali. Sam bym sprawdził bo jestem z Poznania ale teraz mają zamknięty sklep aż do 6.01.2009 :c A jak będę wiedział to od razu w piątek polecę kupić :) Edited January 2, 2010 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Kacperix Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Na stronie napisali: "Replika wykonana została w całości z metalu - stali oraz stopu cynku i aluminium pokrytego warstwą czarnej farby. Ze Stali wykonano, korpus, składaną kolbę, kabłak, górną pokrywę zamka. Ze stopu aluminium zrobiona została lufa zewnętrzna, tłumik płomienia, przyrządy celownicze." czyli jest to wersja metal, w wersji stalowej tylko lufa jest z Al i dalej: "Do produkcji chwytu lufowego, i górnej osłony użyto pokrytego brązową farbą drewna." w wersji full steel jest sklejka do mojej repliki dali akumulator 9.6V Jednak jak jest w rzeczywistości zobaczysz a magnes możesz zabrać, w końcu dlaczego mieli by Ci nie pozwolić sprawdzić :) Quote Link to post Share on other sites
Kacperix Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 @remko otwierałeś już gearbox? Warto coś wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
remko Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Nie otwierałem ale na stronach które były w temacie ktoś otwierał. Ja wymieniłem tylko gumkę i działał świetnie, większy zasięg nie był mi potrzebny. Quote Link to post Share on other sites
Gil0 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 A jak ten akms z taiwanguna po tym tuningu się prezentuje ma to ktoś już, mógłby napisać o tym? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts