Kacperasg Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Kupisz w każdym sklepie z śrubkami najlepiej taka na imbus bez główki .(jak kołek) Pod podstawą szczerbinki :D Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Wszystkim dziękuje za pomoc w końcu mi się udało. Pokonałem latającą lufe :) Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 (edited) Zasięg i celność mniejsza w stoku ale za to im mniej grzebiesz tym dłużej nie ma problemu, a jeśli chodzi o poprawę tych parametrów to szczelność szczelność szczelność ... a w nim z tym lekki problem. a co do lufy to nie miałeś tam w body wkręta robaczkowego ?? Edited May 13, 2011 by RADOMASTER Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Nie miałem Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 dobra to ja wyskoczę z pewnym problemem :D mianowicie strzelam na singlu i nagle zero reakcji tylko klika nic się nie dzieje tak jak by styki się nie zwierały po czym przełączę na auto i strzela następnie znowu na singla i mogą dalej naparzać... i to tak co jakiś czas się dzieje losowo dosłownie ... i nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak ... jakieś pomysły ?? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Sporo replik tak ma... nawet markowe ;) Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 powiedział bym że mnie to cieszy ale kurde ... szukam i szukam i nie widzę ani przyczyny ani rozwiązania tego dość irytującego zachowania nawet się zastanawiam czy czasem to nie jest ogólna wada konstrukcyjna zespołu styku... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Przypomnijcie mi, bo już nie pamiętam: podstawa muszki i wycior są w Rk-10s stalowe? Swoją drogą - jak ktoś chce się pozbyć swojego RK, to chętnie kupię. ;p Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Przypomnijcie mi, bo już nie pamiętam: podstawa muszki i wycior są w Rk-10s stalowe? Swoją drogą - jak ktoś chce się pozbyć swojego RK, to chętnie kupię. ;p W Rk-10s wszystko jest stalowe a zwłaszcza atrapa wyciora :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 właśnie tych dwóch elementów już nie pamiętałem... Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Może ktoś pomoc z tych co posiadają akms-yy bojacza dłużej jak wygląda sprawa luzów na kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 ja miałem krotko kilkuletniego AKMS - był luz na kolbie, bo... Nie było dokręconych śrubek w mechanizmie. rozłożyłem,złożyłem i porządnie skręciłem - u kolejnego właściciela hula do dziś bez luzu, choć on sam nie ruszał. Teraz mam nóweczkę z TG i to samo - kolba z luzem, rozkręciłem, złożyłem i jest świetnie. Tam jest sama stal. Quote Link to post Share on other sites
rat_med Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Witam czy taka komora http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=1843&name=G&G_-_Metalowa_Komora_HopUp_AK będzie pasowała do RK-10S? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Boyi to kopia G&G, więc na 99% tak. Z tym, że nie ma sensu zmieniać w nim komory, chyba, że na Pro-Win. Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 (edited) Do usunięcia. Edited August 23, 2011 by Odol Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Lesio boyi to opia vfc.A nie g&g. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Zaspany byłem... ;p ale i tak będzie pasować raczej. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Jeszcze pozwól że Cię zpytam w nowym akms'ie miałeś przypadłość z tym pinem od kolby i dekielkiem z boku kolby ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Tzn. chodzi o stronę bez guzika? U siebie zrobiłem tak, że po rozłożeniu spiłowałem ZNALOWE (to jedyna część konstrukcyjna ze znalu) uszy, a pozostałość (w której jest właśnie wejście na śrubę dekielka) wkleiłem w okrągłą część. No i skręciłem dekielek. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Ostatnio miałem ciekawą przygodę, która świadczy o jakości chińskiej "stali". Według opisu na taiwangun.com jedyną niestalową częścią zewnętrzną jest aluminiowa lufa. Ze stali zostały wykonane następujące części: korpus wraz z osłoną spustu, bezpiecznik, pokrywa zamka, imitacja suwadła, podstawa celownika, rygiel rury gazowej, celownik, rura gazowa, kolanko gazowe, podstawa muszki, tłumik płomienia, obsada łoża, magazynek, kolba, zatrzask kolby i wycior. Jedynym elementem "metalowy" który nie jest ze stali to lufa zewnętrzna, która jest wykonana z aluminium. Jak widać "stalowy" celownik reaguje na magnes Uploaded with ImageShack.us To na pewno nie jest stal. Tak wygląda połamane ŻELIWO. Znając Chińczyków można być pewnym, że podstawa muszki, przewód skośny, podstawa szczerbinki, obsada lufy to przyciągające magnes żeliwne odlewy. Może i jest to twarde, tylko co z tego jeśli zachowuje się podobnie do ZnAl-u, czyli jest kruche i prędzej pęknie niż się wygnie? Trochę się rozczarowałem na tym full steel AKMS i zacząłem szukać magnesem sensacji. Długo nie musiałem szukać. Zatrzask kolby AKMS Badając go z zewnątrz magnesem (gdy jest zamontowany w komorze zamkowej) można dojść do wniosku, że cały zatrzask jest stalowy, bo przycisk i gwintowana tuleja są ze stopu który reaguje na magnes. Jednak jego najważniejszy element, którego z zewnątrz magnesem wybadać się nie da, nie jest ze stali, ani również z żeliwa bo magnes go nie przyciąga. Jest lekki i na pewno jest to jakiś gównolit typu ZnAl. U mnie te kołki już się nieźle ubiły i przynajmniej wiem skąd się biorą co raz większe luzy w kolbie (góra-dół). Swoją drogą druga strona zatrzasku też nie jest rewelacyjna i jak widzę nie tylko u mnie. Co się popsuło (kilka dni po zakupie) i co musiało zostać naprawione to widać na zdjęciu. Byłem zdziwiony że "stalowe" części, które czepiają się magnesu praktycznie same się psują, ale biorąc pod uwagę że to może być żeliwo wcale mnie to nie dziwi. AKMS RK-10S kupiony w taiwangun.com taki: https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-10s-full_steel_boyi-2633.html Jak widać nie wszystko, co do czego lgnie magnes to stal... Quote Link to post Share on other sites
norison666 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Jak z zasięgiem i celnością w stoku ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Jak będę miał chwilę, to rozłożę swojego, bo u mnie na 100% zatrzask kolby reaguje na magnes, jako całość, Ale ten z drugiej strony (od pasa nośnego, jeśli dobrze pamiętam) był ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Witam. Mam pewne pytanie. Czy http://allegro.pl/drewniana-okladzina-ak-ak47-ak-47-akm-akms-kalach-i2029714269.html takie okładziny wejdą na RK, czy trzeba będzie kombinować? Stockowe są tak okropne... Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Da radę, takie rzeczy w domu można nożykiem dopasować :) Edited January 1, 2012 by Terenowy Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Ok, dzięki. Jeszcze jedno pytanie. Replikę kupić od Krakmanów czy z redberet.pl przy czym ten drugi sklep sprzedaje RK taniej? Zamieszczam obie oferty: http://redberet.pl/p/59/1152193582/boyi-akm-s-full-steel-rk-10s-t--seria-ak-repliki-elektryczne-repliki-asg.html * http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10s-full-steel-boyi.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts