Terenowy Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Nie wiem, jak teraz ale na Taiwangunie te ohydne logo PJ grawerowali więc oferta redberet jest lepsza, co nie oznacza ze krakowska firma jest beee ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Terenowy gdzie Ty na zdjęciach widzisz logo P&J? Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Generalnie to wziąłbym taniej, ale jednak krakman ma swoją renomę a patrząc na dość dziwne oferty redberet nabieram wątpliwości. Brak zdjęć, podwojone oferty. Może ktoś miał już z nimi styczność? Proszę spojrzeć choćby na dwie oferty RK. Co to za wersja: "RK 10[t]"? Edyta: Logo PJ na kałaszu Boyi? Edited January 1, 2012 by dominibagpl Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Tak, na 4 sztukach różnie bywało więc nie wiem po co to zdziwienie... Oznaczenie znajdowało się pod bezpiecznikiem. Ostatnia sztuka tego nie miała, więc może się coś jednak zmieniło. Joł Edited January 1, 2012 by Terenowy Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) ja swojego kupowałem tutaj http://zbrojownia.com.pl/ i nie narzekam :) hehe tylko że ja prawie wszystkie bebechy wywaliłem :) a no i u mnie stokowe drewienko (sklejka) prezentuje się naprawdę zacnie. Jedyny mankament jaki i odrazu wpadł w oczy potem do portfela to wycior ... stokowy wypadał aż go zgubiłem i kupiłem łucznikowy który pasuje jak browar do meczu :) Edited January 1, 2012 by RADOMASTER Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Wystarczyło tylko podgiąć, w replice może tak być. A z tym browarem to dobry tekst :) Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 podgiąć to można widelec w pizzerii... To w końcu nie jest jakieś byle co tylko AKMS :) (żeby stokowy się trzymał to się trochę napociłem potem i tak go zgubiłem, a łucznikowy to mmmm malina :) ) Po za tym może kogoś denerwować że trochę bolcowane detale na lufie zew. trochę się ruszają ale to pikuś ;p nawet da się wsadzić mosfet z AB plus lipo 11.1V 1600mAh :) tylko trzeba trzeba się trochę pobawić z kablami jak ktoś chce to powiem jak. Już doszedłem do takiej modyfikacji że GB wyciągam odkręcając dwie śrubki i mam goły GB a replikę odkładam na półkę :) Jak by ktoś miał konkretne pytani i problemy zapraszam. Tekst dobry bo mój i jestem z niego dumny :D Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Fajnie ale na zbrojowni jest tylko wersja full metal a nie full steel. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Fajnie ale na zbrojowni jest tylko wersja full metal a nie full steel. Stal to też metal, więc mailowo ich spytaj, co jest ze stali, a co ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Z ciekawości rozebrałem mocowanie kolby akmsa w 048s i jest całe stalowe;) Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 ja mam ful metal i znal mam w lufie zewnętrznej, suwadło, i parę różnych dupereli więc po co przepłacać :D Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Hej, a wie ktoś jaki magazynek będzie pasował. Chciałbym, żeby był on taki sam jak w stocku, czyli ze stali, ale nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Kup ostry i włóż wkład z ersoftowego - efekt świetny, sam tak mam. No i masz wtedy zęby maga stalowe, nie z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Albo kup SRC (miałem w swoim bojcu i ładnie podawał). Quote Link to post Share on other sites
Domnik Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Siema, mam takie pytanko czy któraś z tych 'szyn' pasuje do rk 10? http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/regulowana-szyna-montazowa-do-ak-shs.html http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/szyna-montazowa-do-ak-acm.html chodzi mi o to czy jak kupię rk10 i jedną z tych szyn, to czy będę musiał kupować coś więcej aby to połączyć? pozdro ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Zastanówmy się... Czy można założyć montaż boczny na jaskółczy ogon na broń, która tego nie posiada..? Hmm... Quote Link to post Share on other sites
Domnik Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Gdzie w takim razie kupić owy 'jaskółczy ogon' ? Nie wiem nawet jak wygląda, a google za bardzo nie pomaga.. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 http://allegro.pl/szyna-do-ak-03-i2027405144.html http://allegro.pl/szyna-do-ak-swd-stal-03-i2027405157.html albo można taniej u mnie. Quote Link to post Share on other sites
Domnik Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 ok, wielki dzięki :)) Quote Link to post Share on other sites
dominibagpl Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Małe pytanko. Czy wycior w RK jest przymocowany śrubą do podstawy muszki, bo wydaje mi się, że pod podstawą jest gwint, a śrubki nie dostałem. Edit. Karabin przysłali mi ze skrzywioną muszką tzn. krzywo zamocowaną. Może ktoś wie jak to zdjąć z lufy? Edited January 6, 2012 by dominibagpl Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 jak szyne na akms to nie taką jak do 74ki;) Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Po za tym lewe ramię kolby trzeba przerobić jak w AKMSŁ, żeby mieć możliwość złożenia kolby. Dremel i wszystko jasne :) AKMS z optyką traci największą zaletę. Jak się złoży kolbę i wrzuci kbk na plecy, to prawie nie przeszkadza we wspinaniu się itp. czego nie można powiedzieć o pełnowymiarowym AKM :) @Dominibagpl Wycior w RK trzyma się podobnie jak w ostrym tzn jest lekko wygięty i utrzymuje się dzięki sprężystości. Jakby Ci wypadał, to możesz go wygiąć w dwóch miejscach np 1/3 i 2/3 długości i będzie się lepiej trzymał. Możesz również za parę złotych wymienić na oryginał AK/AKMS, bo Boyi poszło na łatwiznę i dało wycior o średnicy jak do Tantala, który jest o 1 mm mniejszy w średnicy i dlatego może wypadać z AKMS. Żeby zdjąć podstawę muszki wystarczy wybić dwa kołki. Najlepiej zrobić to młotkiem, a jako wybijak możesz użyć śrubki albo uciętego gwoździa. Tylko się nie zdziw, jak podstawa zsunie się z lufy razem z gwintem, bo to jest jedna część i kolejny chory wymysł inżynierów z Boyi. Sprawdź czy masz prostą lufę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 jak szyne na akms to nie taką jak do 74ki;) Jak AKMS to w ogóle bez szyny. :P Ale jak ktoś by się uparł, to albo daje jakąkolwiek, albo udaje, że robi AKMSŁ i szuka z niego :) Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Szynę do akmł czy akmsł na portalu rus.mil ktoś wykonywał;) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Hej! Próbował ktoś zamontować zamiast tej badziewnej zaślepki w kolbie(która oczywiście u mnie była już "odpadnięta"), drugi przycisk z zatrzaskiem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts