Ohtar Posted February 14, 2010 Author Report Share Posted February 14, 2010 ale czad. Wersja na PC wygląda zajebiście. Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 (edited) Zagrałem w bete i gra jest fajna, nie ma co porównywać do MW2 bo to są dwie różne gry. Gdybym nie kupował AVP3 pewnie bym się skusił. Co prawda naprawdę denerwujące są te słabe bronie ale przy zgranym teamie (a w takim grałem) przeciwnik nie ma szans :D. Co prawda nie ma lagów itp ale gra kilka razy mi się posypała. Edited February 15, 2010 by APOSTEL Quote Link to post Share on other sites
Strus155 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Zagrałem dzisiaj w betę i stwierdzam, że ta gra ma wymagania z dupy... Na sprzęcie na którym wszystkie najnowsze gry chodzą praktycznie na maksa, ona czasem zacina się na low... Kolejna zwalona pod względem optymalizacji konwersja z konsoli ;] Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Z tego co pamiętam, to ustawienia jakości w Becie nie działają (możesz co najwyżej wybrać rozdzielczość). Tzn. nie ma różnicy, czy ustawisz "high", czy "low". Ale szczerze mówiąc tego nie sprawdzałem, ustawiłem sobie na high i działa OK, momentami przytnie, ale raczej niezbyt często (a kompa super silnego nie mam). Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 (edited) Zagrałem dzisiaj w betę i stwierdzam, że ta gra ma wymagania z dupy... Na sprzęcie na którym wszystkie najnowsze gry chodzą praktycznie na maksa, ona czasem zacina się na low... Kolejna zwalona pod względem optymalizacji konwersja z konsoli ;] Świetna mentalność chłopcze:) Jak coś działa na full wypasie to dobra gra, a że ci coś przycina na twoim żałosnym komputerku to od razu spieprzona konwersja z konsoli :lol: . Za to mój komp najwyżej klasy nie jest, a nic nie ścina na high przy czym kazik_ ma rację - ustawienia nie działają poza rozdzielczością i anti-aliasingiem. Edited February 19, 2010 by Omomierz Quote Link to post Share on other sites
Strus155 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Świetna mentalność chłopcze:) Jak coś działa na full wypasie to dobra gra, a że ci coś przycina na twoim żałosnym komputerku to od razu spieprzona konwersja z konsoli Umiesz czytać ze zrozumieniem "chłopcze"? Napisałem, że pod względem OPTYMALIZACJI konwersja jest spieprzona i mam rację, bo grafika nie prezentuje nic nadzwyczajnego, więc gra nie powinna mieć takich wymagań ;] Przyjechałem do domu i pograłem na drugim kompie, oprócz całkiem fajnego systemu destrukcji wszystkiego, co jest na mapie - nic specjalnego. Dodatkowo gdy gra się pierwszy raz i nie rozpocznie się od początku mapy, to trochę trudno się połapać. Co do grafiki to przesadzili z shaderami strasznie, a przynajmniej na tej mapie czasami wszystko się świeci tak, że nic nie widać, szczególnie jak trochę śniegu nadleci :P Po dłuższej chwili grało się nawet przyjemnie, ale patrząc tylko po tym demie to bym nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 To nie jest demo, a beta... Umiesz czytać ze zrozumieniem "chłopcze"? Ja tak, ale najwyraźniej ty nie skoro wyraźnie pisaliśmy, że ustawień nie da się zmienić poza rozdzielczością i aa... Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Co do grafiki to przesadzili z shaderami strasznie, a przynajmniej na tej mapie czasami wszystko się świeci tak, że nic nie widać, szczególnie jak trochę śniegu nadleci Strasznie dziwne. Miałem możliwość testowania/grania we wszystkie 3 wersje - na PC monitor Iiyama 22 cale i LG 19 cali, oba LCD, oraz telewizory Samsung 32 cale FHD do PS3 i LG 37 cali FHD do X360. Na wszystkim wyglądało cudnie i nie zauważyłem jakoś specjalnego "świecenia". Może masz dziwnie ustawiony monitor? Za dużą jaskrawość lub nasycenie kolorów? Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Z tego co widzę to dodano łatkę która pozwala na zmianę wystawieni z High na Low, jak również ostatnie okropne lagi tez zniknęły. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Tyle, że ta łatka jest strasznie niestabilna... Już dwa razy BC2 zawiesiło mi kompa po jej instalacji:/ Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 http://ve3d.ign.com/videos/62838/PC/Battle...-Level-1-Part-1 Zobaczcie to... Bad Company 2, DX 11 w całej okazałości. Konsolowcy tego nie dostaną;) Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Już się tnę :mrgreen: Ale ja w innej kwestii! W prawym dolnym rogu pisze: Release Date:2010-03-30 U nas premiera jest 5-go. Więc albo coś się gościom pomyliło. Albo gdzieś tam na świecie będą miesiąc w plecy z premierą, w co wątpię. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Machnęli się. U nas premiera 5, a w USA(więc i na torrentach xD) 2 Marzec. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Świetna opcja jest z dog-tagami za zabicie nożem przeciwnika. Jak gram z kumplami z listy PSN muszę rozglądać się na wszystkie strony świata, żeby tylko kosy nie dostać :P Jest nawet pucharek, którego zdobycie wymaga załatwienie w ten sposób pięciu przyjaciół. Mimo wszystko muszę przyznać, że gra na konsoli nie wygląda jakoś kozacko. Jest za to efekciarska i ociekająca miodem. Gra się genialnie - czy to w gronie kumpli czy nawet samemu. Jestem tylko ciekawy jak będą wyglądały inne mapy i jak sie sprawdzą inne tryby (co do conquest raczej nie powinienem mieć obaw, bo to konik Battlefielda). Edited February 23, 2010 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Ee tam, grafika grafiką, grunt że jak nie możesz gdzieś przejść/przejechać wystarczy spowodować wybuch i po problemie, jak dla mnie gra miażdży coda mw2/4 i to jest najważniejsze :D Infinity w poszedł w komerchę i to zniszczyło coda na pc cod r.i.p. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Taa, a DICE nie poszedł... Poza tym dobre gry powstają przecież tylko w studiach, które tworzą gry na zasadzie bezprofitowego wolontariatu... Komercja jest dobra, o ile nie stara się zrobić z konsumenta idioty i właśnie to zabiło całą zabawę, która wynikała z gry w COD. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 M1 Garand, tylko dla Veteranów Battlefielda. O co kaman? Quote Link to post Share on other sites
Garza Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Kto z was ma PS3 i może podać swoje ID abym mógł z nim pograć :killer: Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 Ohtar1985 ;) Ale w demko już ze mną nie pograsz. Do zobaczenia do 4 marca - preorder mam złożony. Co do weteranów battlefielda - chodzi o to czy masz do swojego konta przypisane inne gry z serii battlefield. Ale tu coś jest spieprzone, bo mimo, że wiele godzin spędziłem przy, Modern Combat, Bad Company i BF1943, to w demku nie wykazuje mi, że jestem weteranem. Quote Link to post Share on other sites
Strus155 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Musisz wejść na veteran.battlefield.com i wklepać cd-key od tych gier z serii, które masz. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 25, 2010 Author Report Share Posted February 25, 2010 (edited) Dzięki serdeczne. Szkoda, że modern combat to takie zamierzchłe czasy, że nie pamiętam ID. BF1943 też jakoś nie chce mi uaktywnić. EDIT - już się dowiedziałem, że BF1943 będzie można dodać po premierze BC2. A tak nawiasem, to może już 3-go będę miał u siebie dwójeczkę. :) Edited February 25, 2010 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Jak każdy, który zada sobie trud by iść do empiku i poprosić, żeby mu przynieśli z magazynu. Robiłem tak wielokrotnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 25, 2010 Author Report Share Posted February 25, 2010 E tam. Podróż do wawy i z powrotem po jedną grę mi się nie kalkuluje. Wysyłkowo w ultimie zamawiałem. Mają gry mieć już 2-go, a 3-go jest niby premiera na ich stronce. Zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
Sigh Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 A ja już gram:))) Poszedłem grzecznie do empiku, poprosiłem miłą panią żeby sprawdziła na magazynie czy mają już BC2 u siebie, a ta wraca z moim nowiutkim i pachnącym egzemplarzem;D MP nie działa do chwili oficjalnej premiery... Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Wydała Ci grę przed oficjalną premierą ot tak? Jeśli to nie wyjątek, to wyjaśnia skąd tyle polskich wersji na warezach czy innych torrentach... I znowu uczciwi (albo kupujący wysyłkowo :) ) muszą czekać dłużej... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts