samael16 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Witam. Mam pytanie jakie magazynki pasują do Galila interesują mnie low capy, z jakiej serii broni pasują bo jak widzę ICS ma tylko hicapy ? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Zapraszam do recenzji videło Galila :D Ale powiem, że praktycznie wszystkie magi pasujące do rodziny AK. Nie ma problemów z magami od ak47. Niektóre od ak74 trzeba podpiłować. Pmagi Beta Project pasują idealnie. Drum Cymy wymagał podpiłowania (2min roboty dla humanisty). Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Witam Czyli Dudek z Twoich wypowiedzi z bardzo przyzwoitej recenzji w której zostało wszystko opisane, moge sobie spokojnie kupić cymowskie midy, lowy lub magi marki SRC lub tym podobnym produkujące magazynki serii AK 47. Wrzucę swoją recke o tym jak sprawuję się Galil po dłuższym okresie użytkowania i zaliczeniu jakiejś dłuższej strzelanki. Nie wiem dlaczego dużo ludzi narzeka na wyważenie Galila po prostu jest to czysty klasyk a nie jakieś M4 lub SCAR. I jeszcze jedno możesz mi Dudek powiedzieć skąd załatwiłeś sobie te obrisowanie do Galila. Jest to może Zahal lub sprowadzałeś z Azji. Dodam jeszcze taką ciekawostkę, że ICS będzie wprowadzał dwa nowe modele Galila jeden całkowicie obrisowany a drugi z obrisowaną rurą gazową. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Przepraszam , ale nie mogłem już edytować. Mieliście także problem z hi-capami dołączonymi do zestawu otóż jeden mag po podpięciu i podkręceniu kulek wogule nie chce podawać na auto czasami ma wybryk podania na semi(nawet po podtrzymaniu magazynka itp). drugi natomiast podaje nawet ale zdarzają sie puste strzały na auto albo dubel lub jakaś kulka przeleci 10m i opada. Raczej nie jest to wina kulek bo mam Madbulle. Dlatego pytam się Was czy mieliście podobny problem bo nie wiem czy zwracać replikę. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 (edited) Nie używałem ICSowskich hicapów, od razu przerzuciłem się na dwa midy, potem na druma cymy. Wydaje mi się, że to raczej wina hajów ics. Na midach betaproject, lowach tm/cyma/element nie miałem problemów. Ris kupiłem tu: http://www.ebay.com/itm/200646825405?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_749wt_1031 Wysyłka do Polski ok 18$. Edited January 30, 2012 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Kurcze dzięki wielkie za ten link :D Dzwoniłem do Madoniona i replika poszła do nich z powrotem(serwisant chce sie upewnić czy oby wszystko jest ok z repliką). Gdy przyjdzie replika od nich dam znać jak strzela, załatwiłem już sobie midy od znajomego. Quote Link to post Share on other sites
Klecor Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Hej! Czy jest może jakaś bardziej koszerna metoda zainstalowania optyki, aniżeli przy użyciu orisowanego frontu? :) Montaż (ten boczny) od AK podejdzie? Rura gazowa z RISem też mnie średnio urządza. Może jakaś metoda zamontowania RISa na pokrywie? Pozdr! Edited February 11, 2012 by Klecor Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Nie. Od ak nie podejdzie gdyż Galil nie ma montażu bocznego. Koszerny kosztuje wiadro dolarów i jest trudno dostepny. Zresztą, nie wiem czy Galil ICS jest do niego przystosowany. Wpisz sobie w google, "galil side mount" powinno kilka fajnych zdjęć się ukazać. Quote Link to post Share on other sites
Klecor Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Czyli pozostaje kombinowanie z instalacją szyny na pokrywie zamka :) No cóż - bez wiercenia się nie obejdzie :/ Quote Link to post Share on other sites
Klecor Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Okazało się, że ICS robi orisowane pokrywy zamka do Galila (nr produktu ICS MG-35) - na razie widziałem tylko za granicą. Koszt pokrywy to ok. 30 usd w zależności od sklepu - z wysyłką można mieć już za ok. 130zł - 150zł. Prawdopodobnie pojawi się też u Mad Onionów - ale nie wiem w jakiej cenie. Czekam aż dostaną ARMy i być może razem z ARMem uda mi się nabyć orisowaną pokrywę. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Jest to wyjście. Niby jest jeszcze orisowana atrapa rury gazowej, ale trzymaj się od niej z daleka. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Witam Dokupiłem do swojego galila te oto magi http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm.html (cymowskie do AK74) Podpiłowałem i mag wchidzi bez żadnych luzów, wszystko cacy tylko, że wogule niechą podawać kulek. Nie wiem czym to jest spowodowane jeżeli hi-capy ICS od galila podają normalnie. Czekam na jakieś sugestie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Głupie pytanie- czy gwint lufy w Galilu jest odkręcany ? Bo próbowałem, ale twardo siedzi, więc bojąc się, żeby nie urwać nie wkładałem w to pełnej siły ;) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Dobre pytanie. Jak miałem chwilę swojego galila ICS też próbowałem to odkręcić. Nie dałem rady, nie chciałem nic popsuć i sobie odpuściłem. Możesz to podgrzać nad kuchnią/zapalniczką etc. i próbować odkręcić. Jak po nagrzaniu nie da rady to nie mam pomysłu. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Jednak da się, tylko cholernie mocno siedzi: ) Szkielet po 10 k kulek na m140- bez szwanku. Pytanie: Czy komora w galilu jest identyczna jak w AK ? Nie znam się na tym, z zewnątrz wygląda na taką samą, ale być może ktoś kompetentny w tej kwestii jest. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 (edited) Update w kwestii łoża. Do wszystkich którym przeszkadza luz. W ostrym galilu łoże ma sprężyny przez co trzyma się solidnie. W replikach KA i ICS sprężyn nie ma, chociaż KA ma idealne miejsca na te sprężyny.... W wersji drewnianej proponuję po prostu wywiercić otwory i zastosować patent taki jak na zdjęciu. U mnie w KA komora jest taka sama jak w AK. Edited August 31, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Czy replika jest w 100% stalowa? Bo jakoś nie mogę tego znaleźć, a po ICSie spodziewałbym się samej stali. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Nie jest, Korpus jest wykonany z alu/znalu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 a obsady lufy i ogona kolby? na komisie leży ics, podobno full steel, z ostrą kolba i łożem. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 (edited) Nie ma tam obsad. W ostrym korpus jest frezowany a lufa wkręcana jak w AK 47. ICS ma korpus aluminiowy. Kolba jest aluminiowo stalowa. Zresztą miałem ICS'a i pisałem w tym temacie co jest stalowe a co nie. a obsady lufy i ogona kolby? na komisie leży ics, podobno full steel, z ostrą kolba i łożem. Bez zdjęć poszczególnych elementów mogę powiedzieć,ze wyglądają jak te ICSowe. By zamontować kolbę od galila jest sporo roboty w King armsie. W ICS widziałem. że ta kolba ma zupełnie inne wejście niż w palnym, Edited December 2, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 no to facet chybanleci w kulki, gdyż pisał o icsie full steel, z ostrą kolbą i frontem. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 (edited) Jakby ktoś kiedyś chciał dorwać galila MRS (z oszynowanym łożem i pokrywą) to niech ma na uwadze, że te szyny wykonane są z plastiku. ICS to już przerabiał w swoich AK74 RAS. Prośba do posiadaczy. Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie w jaki sposób jest mocowana lufa zewnętrzna w korpusie? Miałem galila ale takich szczegółów nie pamiętam. Edited May 31, 2014 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts