Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Na pierwszy rzut oka takie porównanie markowego ICSa do CYMY może wydawać się śmieszne, ale przeczytawszy sporo tematów odnośnie jednego i drugiego dochodzę do wniosku, że jedna jak i druga replika jest godna polecenia i warta swojej ceny.

Różnica w cenie obydwu replik nie jest znaczna ~200~300zl ( a może to już sporo ? ), ale dołożyć 200zl i mieć markową replikę ?? Czy warto ?? Być może lepiej tą różnicę włożyć w upgrade CM ??

Użytkownicy obu tych replik zachwalają je i polecają, co więcej, twierdzą, że po małych modyfikacjach (gumka + dłuższa precka) osiągom dorównują M4 czy AK.

Czy warto dołożyć i wziąć ICS ?? Czy być może jest to pieniądz wywalony w coś nie potrzebnego i się płaci tylko za firmę i markę ??

Posted

Użytkuję replikę ICS'a i złego słowa powiedzieć nie mogę. Co do markowej repliki, zawsze możesz być nieco bardziej spokojny odnośnie jej niezawodności. No i u MadOnion'ów masz 18miesięcy gwarancji.

Posted

Ja się długo zastanawiałem którą MP5 kupie sobie po sprzedazy mojego SCARa i tak samo jak ty zastanawiałem się nad jedną i drugą firmą... mnie za ICSem tylko przemawiał fakt że oni mają SD6 ze stałą kolbą...

Ale tak jak ty napisałeś czy nie lepiej zaoszczędzić i dołożyć do tuningu CYMY... tylko jakiego tuningu?? tam nie ma co tuningować... jedyne co można dokupić to szyne i kupić kolimator...

Jak szukasz oszczędności to polecam CYME zwłaszcza że do CM dają batke i ładowarke (to drugie do śmieci), jedyne ryzyko polega na tym że CM jest kilkanaście miesięcy na rynku i nie wiesz co się będzie z nią działo po 30k pestek... Jeżeli nie zalerzy Ci na 420fps.(czy ile tam ta CM ma) to proponuje ICS jak by nie patrzeć to rewelacyjna firma i jak nie masz zamiaru robić z tej repliki kosiarki z xxx fps to będzie Ci służyć przez lata...

Ja rozwiązałęm swój problem bardzo szybko... Kupiłem EGLMa do SCARa i juz nie chce go sprzedawać :mrgreen:

Posted

uciekanie od "problemu" to nie jest rozwiązanie :D

wciąż się waham między CM a ICS.... a jak z kulturą pracy ?? CM jest tak samo cichy jak ICS ?? Ktoś może słyszał jak obie repliki działają ?

Posted

mam na myśli normalnego ICSa, nie eco, no i zwykłą CYME....wciąż nurtuje mnie pytanie czy lepiej dopłacić te 200zł i brać ICSa czy upgradowac CYME...

Dodam może, że jakimkolwiek porównaniem jest dla mnie P&J M4 RIS, którą mam od ponad miesiąca i wystrzelone około 4k bb's, mam zamiar w niej w najbliższym czasie zmienić gumę HU i wstawić preckę. To będzie moja replika do lasu itp itp

Szukam czegoś do CQB oraz w "razie w", jakby się emka posypała.

Kto wie, być może MP5 okaże się na tyle dobre, że to ona będzie moją podstawową bronią :D

Posted

Ja mam MP5A5 ICS 6 lat. Przez ten czas wymieniłem lufę i gumkę na systemy i sprężynę m100 (stara się zużyła) i łożyska kulkowe, 2 lata temu padła pierwsza zębaka (z mojej winy-źle wyregulowany silnik), „front grip” się połamał (wymieniłem na metalowy) i silnik się sypnął . Podsumowując jest to bardzo dobra replika, najlepsza w swojej klasie :). Zaliczyłem z nią parę razy glebę a ona wciąż działa jak marzenie. Ale zawsze możesz poczekać, niedługo ICS wypuści wersję ze stalowym body i dzielonym GB. Więc moja rada taka brać ICS-a!

Poniżej parę zdjęć:

http://picasaweb.google.pl/pavski/MojaMP5A...feat=directlink

Posted

hmmm widzę, że jak na razie wszyscy obstawiają za ICSem...tylko nie wiem czy przemawia za tym fakt, że takowe użytkują (albo użytkowali), czy mają obiektywne porównanie...;/

no a jak tam z ta CYMKA ?? :D

Na pewno ktoś ma i się cieszy z jej walorów :D pochwali się ktoś ?? :D