Erkiii Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Watpie, eotechy ustawia się pokretlami z boku, zeby je wyregulowac trzeba jakis nozyczek albo srubokreta i malej sily, ale nie aż takiej zeby to się miało rozregulowac przy lekkim kopnieciu z blowbacka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Witam, mam specyficzne pytanie...jak sprawują się EOtechy na replikach z GBB?Czy potrafią się rozregulować? Kolimator jest narażony na dużo mocniejsze wibracje będąc podczepionym do dyndającej podczas biegu repliki, więc blow back nie powinien by mu straszny. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 W chińskim eotechu ( element ) poszło fabryczne spoiwo lutnicze miedzy kablami a płytką PCB. Ciężko powiedzieć czy od gazowego PMa czy od fatalnej jakości lutów. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Poleciały posty wychwalające w niebiosa eotechy tomka pl. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 A co powiecie na temat xpsa elementala, czy może lepiej kupić ten od tomkapl??? Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) A co powiecie na temat xpsa elementala, czy może lepiej kupić ten od tomkapl??? Nie chciałbym być tu nieobiektywny dlatego najlepiej jeśli jeszcze ktoś inny wypowie się na temat tych kopii. W zeszłym roku zgłosiła się do mnie jedna osoba, która kupiła XPS od Elementa i chciała go wymienić na inny model. Sam co prawda nie miałem w rękach tego sprzętu, ale z tego co pisał do mnie ten użytkownik to kolimator nie do końca spełniał jego oczekiwania. Wspominał, że wizjer szybki był przyciemniany, regulacja nie miała zbyt dużej skali, a przy tym występował problem z widocznością plamki przy słonecznej pogodzie. Edited May 17, 2014 by tomekpl Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Niestety w elemencie jest dosyć mocny efekt lustra, co mocno uprzykrza życie w słoneczną pogodę. Na plus za to zasługuje zgodnym z oryginałem znak celowniczy, w przeciwieństwie do innych kopii eotechów. Sam mam kolimator od naszego eotechowego kolegi z forum i bardzo sobie chwalę :D. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 ^ jakoś do tej pory nie spotkałem się z eotechem posiadającym inny niż dostępny w oryginale znak celowniczy. Gwoli ścisłości eotech`y mają do dyspozycji takie znaki jak punkt, punkt w kole, dwa punkty w kole, siatki balistyczne itd. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 ^ jakoś do tej pory nie spotkałem się z eotechem posiadającym inny niż dostępny w oryginale znak celowniczy. Gwoli ścisłości eotech`y mają do dyspozycji takie znaki jak punkt, punkt w kole, dwa punkty w kole, siatki balistyczne itd. Ajajaj, faktycznie - kompletnie zapomniałem o tym :F. Przepraszam, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Ja trochę z innej beczki: Które Magnifiery dostępne na rynku pasują do XPSów od TomkaPL? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Na bank te od Tomkapl! Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 @Karol_alasz... Problem w tym, że Tomek nie ma magnifierów.. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Chyba,że nie pytałeś... A ja tak i się okazuje,że do wyboru są dwa typy... Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 A ja mam takie pytanie, co się dzieje z replikami Eotechów w zegranicznych sklepach? Albo jestem ślepy, albo rzeczywiśce na Ebairze, eHobby, RSOVie czy WGC eoecha nie uświadczysz... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 tomek pl ich wygryzł z eotechów. A na serio to są jakieś na uncompany i tiger111hk. Co do wgc i innych - może po prostu towar zszedł a producent się obija. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Do EXPS/XPS na pewno pasują te dwa modele ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Zasadniczo każdy magnifier do EOT`echa powinien pasować do każdej wersji kolimatora na tym samym montażu (RIS). Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) Zasadniczo tak,ale czytałem,że niektórzy użyszkownicy pokładają gumki albo filc żeby w osi były... Do tematu jeszcze dodam,co mnie spotkało... Zakupiłem koli, przyszło piękne XPS 3-2... W środku karteczka dotycząca regulacji,co by na chama nie kręcić i nie połamać śrub regulacyjnych...ale góra-dół mimo próśb i gróźb nie chciała się regulować. Co pomogło? Regulacja lewo -prawo. Tak, po niewielkich ruchach znakiem celowniczym lewo-prawo, góra -dół też zaczęła "gadać"! Może Ameryki nie odkryłem ale móż jakiemuś innemu amatorowi pomoże (pomorze to jest zachodnie :teethh:) to nie zgładzić kolimatora :-) Poza tym, jak już ktoś wspominał, góra to dół.... ;-) Edited May 25, 2014 by Axel Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) Witam może komuś się przyda. W przypadku posiadania "niskiego" eotecha (512/552 itd) i magnifiera na montażu na tyle wysokim, że nie zgrywa się z Eotechem, można za 19 usd zamówić sobie taką oto szynę RIS przeznaczoną do podniesienia eotecha: http://www.aliexpres.../608560546.html u mnie wygląda to tak: Eotech trochę dalej, niż zazwyczaj, ale duet spełnia swoje zadanie. Polecam - Visq. Edited June 2, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 A są może jakieś ersoftowe odpowiedniki / repliki, ewentualnie jakieś alternatywy? Bo te 19 dolanów, to po kursie już 60 zł, a jeszcze pewnie dochodzą cła, vaty i cena już troszkę wysoka. Tak pytam, bo może macie jakieś sprawdzone patenty. Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) A są może jakieś ersoftowe odpowiedniki / repliki, ewentualnie jakieś alternatywy? Bo te 19 dolanów, to po kursie już 60 zł, a jeszcze pewnie dochodzą cła, vaty i cena już troszkę wysoka. Tak pytam, bo może macie jakieś sprawdzone patenty. To jest ersoftowy odpowiednik - oryginał kosztuje 135 usd :D 19 usd to koszt całościowy - wysyłka za darmo i nie ma przy tak niskiej kwocie cła itd. Edited June 2, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 No więc tak, podchodziłem bardzo sceptycznie co do celowników optycznych w AS - nie wiadomo co kupujemy, możemy dostać dobrą sztukę lub kawałek metalu i plastiku, za ca.200zł który nie będzie działał poprawnie. Jedzie do mnie Eotech od Tomka, dam znać jak się tym troszkę pobawie. Co mogę powiedzieć teraz - kontakt ze sprzedawcą na 5+ ;) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Trafiłem dziś genialną sztukę z deltashopu. Zero ducha!, nawet w ciemności i w dodatku za 150 zł ^^ Dla odniesienia. Miałem już Tomkowego eotka, znajomi tak samo. W każdym duch był, mniej lub bardziej widoczny. Edyta... Wróóóć. Duch jest lekki, ale nakłada się ze znakiem celowniczym. Jest ledwo widoczny, ale jest. Nie zmienia to faktu, że za 150 i tak warto brać ^^. Btw. Jest to wersja bez żadnych oznaczeń. Maksymalne ustawienie (20) w łazience. Tak siedzi na mp5 Edited June 12, 2014 by Axel Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 To szkło na pieruńsko ciemne wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Tylko szybka przyciemnia mocno obraz, no i sam koli bez oznaczeń trochę szkaradny :P Mój eotech od Tomka również ma ducha tak minimalnego, że trzeba naprawdę chcieć żeby się go dopatrzeć. Tylko znowu u mnie regulacja jest dziwna, bo nie chodzi płynnie tylko przeskakuje co 1mm. Ach te chińczyki... :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts