Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HOP-UP PRZESTAJE DZIŁAĆ POD WPŁYWEM ZIMNA

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z m4 s-system JG i pod wplywem zimna kulki zaczynają się blokować w komorze. Komora wymieniona na guardera i chcę zaznaczyć, że raczej nie jest to wina gumki. Dzieje się tak na fabrycznej jak i po wymianie na silikonową(guardera i systemy). Problem ustępuje chwilowo po użyciu sprayu silikonowego.

Pozdrawiam

Czyli coś jest tak twarde (gumka), że nie przepuszcza kulek... Dziwna sprawa, bo silikonowe niby nie zamarzają. Aczkolwiek miałem dziś to samo na gumce Deep Fire

. Kup sobie OLEJ silikonowy, lej kropelkę na pierwszą kulkę w magu - pomaga.

Edited by Azur

co do gumek systemy-miałem 2 i jedna śmigała przy -6 a druga przy +5 wymagała podgrzania serią (zabawnie to wyglądało bo przy strzelaniu na full auto każda kolejna kulka leciała dalej od poprzedniczki)

Silikonowej guarderki w zeszłą zimę używałem z powodzeniem ale felerna kulka poza zacinką rozwaliła mi też ten garbik na gumce :F

w chwili obecnej jadę na gumce TM i dystanserze JG (gumkę zakupiłem przy większych zakupach z machineguna) i przy -3 stopniach działała dobrze

Tak jak pisaliście: ogrzewanie(jak w domku poleży to śmiga pięknie), silikon też, ale na krótko. U mnie nawet nie musi być na minusie żeby tak się działo. Dystanser jest typu H więc chyba to też nie jego wina. Chyba poprostu taki urok albo zmrok tego aega;/ Aha gdy hopek jest na zero jest to samo;p

Edited by drozd

Drozd..po tym co z tymi systemami miałem to wniosek jest jeden "kupiłem złe rozdanie za gumek przy zakupach :F" nie chce znowu tak trafić więc tych gumek będę na przyszłość unikać

PS-na stockowym dystanserze JG jadę od zawsze i na wszystkim więc on raczej niewinny :-)

Edited by rain777
  • 2 weeks later...

Systemki są znowu bardziej wybredne ;-) Gorzej pracują z gładkimi (śliskimi)kulkensami, np: Blasterami, G&G, itp. Dublety są na nich.

drozd sprawdź czy dobrze gumke założyłeś i dystanser a najlepiej to wymień go na 'normalny' nie H.

Mam cztery repliki, w każdej z nich siedzi gumka Systemy (kupowane w różnych sklepach, w różnych odstępach czasu) i ani na Blasterach ani G&G nie uświadczyłem żadnych problemów...