Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

6,01mm i SpecShop

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jak kupił lufę droższą niż replikę, to teraz trzeba dokupić replikę do lufy ;)

Poza tym, jeśli ktoś się spodziewa, że jak kupi lufę 6.000000001 mm i odtąd będzie trafiał we wszystko w co będzie chciał na 100m, to powodzenia życzę. (a nie brakuje osób o takim myśleniu, zapewniam :P)

A ja nie jestem zdziwiony, że nie ma rewelacji, jeżeli nic nie zmieniałeś od czasu, jak replikę Ci chronowałem tydzień temu. Przy takim rozrzucie fpsów, żadna precka nie pomoże icon_wink3.gif.

Czy ma być to śmieszny żart ? Nie wyszedł. Replikę składał mi Chris z PW w sklepie Crazybee chyba.

Jak kupił lufę droższą niż replikę, to teraz trzeba dokupić replikę do lufy icon_wink.gif

Poza tym, jeśli ktoś się spodziewa, że jak kupi lufę 6.000000001 mm i odtąd będzie trafiał we wszystko w co będzie chciał na 100m, to powodzenia życzę. (a nie brakuje osób o takim myśleniu, zapewniam icon_razz.gif)

Szczerze myślałem, że to kulki są zryte. Kupiłem wczoraj madbulle a i tak mam odchyły 20-30cm. Raczej lepszej komory do eLki nie można mieć bo ta z PDI owni. Prawie wszystkie bebechy są wymienione. Jak wymienię gumkę na Systemę to zobaczę czy coś się polepszyło. Na razie - bez rewelacji.

Już chyba wiem o co chodzi z moim promykiem. Na 30 metrach leci zabujczo prosto a dopiero potem kulka kręci prawo/lewo. Zrobiłem downgrade broni a nie pomyślałem, że lufa 650mm potrzebuje więcej mocy. Zobaczę za tydzień jak na 600fps się zachowuje. Na razie - zasięg aega.

bo nie potrzebuje. Objętości cylindra nie zmieniłeś przecież. Z resztą 650mm to za dużo, 590mm daje lepiej radę.

A co to za różnica ? Tłumik tak czy owak tłumi mimo że china production. Jak to nie od mocy to ja już nie wiem. Myślałem, że ten promyk to da konkretne skupienie a tu taka lipa. Nic przeczyszczę setny raz i zobaczę.

Nic Ci to nie da, ważny jest stosunek objętości cylindra z dyszą do objętości lufy. Jak nie utrzymasz odpowiedniego (poszukaj, bo ni cholery nie pamiętam ile ma być, ale coś koło 1,5-1,7) to będziesz miał właśnie problemy ze skupieniem i zasięgiem. IMHO jak powyżej uważam, że za długa lufa jest.

Edyta: Czy koło 1,4? Poprawcie Panowie jak możecie.

Edited by Tuksiak