Przemo98 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) Witajcie mam pytanko chcę kupić sobie pierwszą klamkę dokładniej mówiąc gaziaka ale chętnie wezmę też pod uwagę inne rodzaję np. sprężynowy lub elektryczny a jeśli chodzi o model interesują mnie modele beretta,colty,glocki np. taki http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/..._army-1660.html lub taki http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ercel-1668.html chętnie jak już wcześniej mówiłem wezmę chętnie pod uwagę inne modele mój budżet max. to 300zł Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiaw! Edited January 9, 2010 by Przemo98 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 1) Boczna. 2) Brałbym Glocka KWC/KJW, łatwiej o kabury do nich jakieś normalne. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Z tego co ludzie piszą to KJW raczej bym odradził. Najlepiej to właśnie chyba Glocka KWC. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Kolega ma KJW, nie ma co marudzić, strzela, ładnie wygląda. Czyli robi co ma robić. ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 A no chyba że tak ;-) Jeżeli interesuja Cię Colty to z tego co piszą ten jest dobry i polecany, a co najważniejsze tani :-F http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ercel-1668.html Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) Ja na broń boczną polecam Sigmę 40f LINK lub SIG-a P226 LINK. Każda pliszka swój ogonek chwali, a wybór ostateczny należy do Ciebie. Edited January 9, 2010 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 @OT Jest jakaś większa różnica pomiędzy Glockiem 17 TM a Glockiem 17 KWC/KWA? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Zupełnie inna konstrukcja. A TM to w ogóle bajka, hop-up, wykonanie, oznaczenia... Miałem i polecam. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Jeżeli chodzi o sigmę to i ja miałem okazję postrzelać z tego. Jest bardzo dobra jeżeli chodzi o wykonanie zew. i celność ale ten magazynek denerwująco wystaje. Strzelałem w wersji w której wszystko było wykonane z metalu i jest dosyć ciężka i w kaburze dziwnie sie ją jakoś nosi. Wielki + za blow back. Colt jest na pewno tani i dobry, ale magazynki są różne, musiał byś go przesmarować jakimś płynem izolującym, oraz dokręcić odpowiednio mocno lub zakleić taśmą uszczelniającą. Najlepiej w okresie zimowym sobie odpuścić strzelanie z gaziaka bo nie ma sensu marnować gazu (gazożerność +200% :uśmiech: ) Colt też niczego sobie blowback jak na napęd GG. Quote Link to post Share on other sites
Przemo98 Posted January 10, 2010 Author Report Share Posted January 10, 2010 (edited) W takim razie dziękuję bardzo za odpowiedzi wybór padł na tego colta http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...ercel-1668.html naczytałem się wiele dobrego o nim więc kiedy tylko będzie dostępny u krakmanów to po niego jadę. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki zo odpowiedzi. Temat mo.żna usunąć. Edited January 10, 2010 by Przemo98 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 (edited) Jeżeli chodzi o sigmę to i ja miałem okazję postrzelać z tego. Jest bardzo dobra jeżeli chodzi o wykonanie zew. i celność ale ten magazynek denerwująco wystaje.(...) Są również Sigmy z krótkim magazynkiem, jak kto woli http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1238 tyle, że mieszczą o 14 kulek mniej i nie znalazłem do nich zapasowych magów, a długie są. Sigma ma tę wyższość nad Coltem i SIGiem, że jest na CO2, co zmniejsza jej wrażliwość na mróz. Edited January 10, 2010 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 @AnR może sie czepiam ale nie przypadkiem kSc/kwa ? (bo chyba nie ma firmy kWc/kwa jest kwc , ksc i ksc/kwa z tego co mi wiadomo :P ) jeśli sie myle prosze sprostować Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 (edited) Pogonczyk, strasznie drogo tam mają tego SIG`a, u Krakmanów stoi 170 zeta to samo. Ale potwierdzam, dziś dawał radę sobie doskonale na spring-pistol party, idealna replika na dystanse do 20 m. Edited January 10, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Ja bym brał Tercela o ile zdążysz go kupić jak rzucą go na sklep :P Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Pogonczyk, strasznie drogo tam mają tego SIG`a, u Krakmanów stoi 170 zeta to samo. Ale potwierdzam, dziś dawał radę sobie doskonale na spring-pistol party, idealna replika na dystanse do 20 m. Mylisz się: - primo nie 170, a 179 - secundo to nie ta sama replika, u KRAKMANów brak oznaczeń fabrycznych na okładzinach rękojeści. Więcej różnic trudno określić, bo trzebaby porównać trzymając obie w ręku, nie sądzę aby różnica w cenie wynikala z innych przyczyn niż lepszej jakości, a co najmniej lansu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 (edited) Mylisz się: - primo nie 170, a 179 Nie wiem ile teraz, ja po 169 płaciłem za dwa takie ;-), więc mogę mieć cennik nieaktualny lekko. - secundo to nie ta sama replika, u KRAKMANów brak oznaczeń fabrycznych na okładzinach rękojeści. Chcesz się założyć? :mrgreen: EDYTA: Zerknij na fotkę, zresztą jet w temacie o tej replice, zaraz jak kupiłem na pierwszej strzelance porównywałem z Kumpla Marujcem, na fotce zamek z opisami od TM, zamek bez od chinola i body od chinola. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=db522749d917d487 Edited January 10, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Nie wiem ile teraz, ja po 169 płaciłem za dwa takie ;-), więc mogę mieć cennik nieaktualny lekko. Chcesz się założyć? :mrgreen: EDYTA: Zerknij na fotkę, zresztą jet w temacie o tej replice, zaraz jak kupiłem na pierwszej strzelance porównywałem z Kumpla Marujcem, na fotce zamek z opisami od TM, zamek bez od chinola i body od chinola. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=db522749d917d487 No to teraz jest po 179, a na fotce u KRAKMAN-ów nie ma oznakowań :wink: Poza tym jakoś nie mam zaufania do Nich, bo się kilkakrotnie zawiodłem i teraz niczego od Nich nie kupuję. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Gwoli wyjaśnienia. Teraz praktycznie ŻADEN sklep nie podaje na zdjęciach oznaczeń broni. Czemu? Bo jakby się jakiś typ przyczepił co nie wie, że to są repliki to by pomyślał, że to prawdziwe i stąd ten ambaras i obrabiają zdjęcia usuwając oznaczenia. Mam nadzieje, że tak to dobrze wyjaśniłem. Poza tym była jakaś afera odnośnie praw do oznaczeń i inne takie tam. A SIG jest bardzo sympatyczny ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 grzechotnik, ale wymyśliłeś z tymi zdjęciami :D Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Jak już to tak: Poza tym była jakaś afera odnośnie praw do oznaczeń i inne takie tam. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 a jaka jeszcze polecacie replike na gg do ok.300zl oprocz siga?? jaks beretta moze ? Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Well, masz na Taiwanie za 199, a widziałem używaną na aukcji za 150. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 A ja znów polecę Colta 1911 TERCEL, jest o nim spory temat. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 gnat jest krótko na rynku. Nic nie wiadomo tak na prawdę na jego temat prócz podnieconych zachwytów świeżo upieczonych posiadaczy. Lepiej coś sprawdzonego. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 A skąd wiesz?Pytałeś sie każdego z osobna od kiedy ma tego Colta??A może zaproponowałbyś co lepszego?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts