kajtoo5 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Maza, gdyby nie ta kolba xD Gdybyś miał kolbę "druciankę" od ostrego Beryla, to większość fanów polskiego szpeju dostawałaby militarnego orgazmu na zlotach ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Wiem, mój kumpel miał nawet kolbę od beryla do założenia, żeby tego było mało znalazłem nawet body w systemie TM z druciakiem. Ale według mnie emkowa jest wygodniejsza i bardziej funkcjonalna ;) Quote Link to post Share on other sites
Cznadel Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Czy są jeszcze jakieś magi prócz SRC , których wkład wejdzie w ostrą skorupkę od Beryla ? :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Element, VFC, G&P. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Panowie, dorwałem się do berylka Pana Rumaka. Replika malowana farbą do kominków, orginalne części itp. Chciałbym założyć orginalne okucie i rurę gazową. Ale poprzedni właściciel przykleił muchę i kolanko do lufy (stalowej), wiecie może jak zdjąć te elementy bez niszczenia ani lufy ani jej komponentów? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Czym kleił? Najlepiej podgrzać. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Dwu składnikowy klej epoksydowy. Rumak mi juz odpowiedział, 200 stopni i powinno zleźć. W międzyczasie zmontowałem sobie działający bezpiecznik (dźwignia bezpiecznika berylowa z półeczką). Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Tak. podgrzej na palniku w kuchni normalnie i powinno zejść bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 No, tłumik zlazł, ale mucha ni chu... wiecie co. Piekarnik dałem na 200, tłumik jak po maśle zlazł (alu szybciej się nagrzewa), ale muchę, żabą męczyłem, metalową szczotkę połamałem na niej, lekkie wgniecenie francuzem na boku i nic! Muszę coś innego wymyśleć. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Nie w piekarniku tylko jak pisze Szczepan grzej na palniku kuchenki, musi puścić. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 A jak nie lutlampa delikatnie, albo takie małe palniki, albo lutownica gazowa bez żadnej końcówki z gołym płomieniem. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) No, mucha zdjęta. Zostało mi: -szpachlowanie (nastawy selektora, pierdołki) -atrapy nitów -założenie stalowej obsady lufy, rury gazowej od beryla, podstawy szczerbinki, okucia, selektora i pokrywy zamka (akms). Dołożenie chwytu pistoletowego i pionowego. -nowe malowanie -wizyta u rusznikarza, zanitowanie i zakołkowanie wszystkiego -nabicie nowych numerków i dorobienie oznaczeń potem zabieram się za gearbox. Robiony od podstaw na SHSie, komora shs i lufa pdi. Fotki wrzucać na bierząco czy po zakończeniu projektu? Edited May 20, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Do poprzedniego zestawu dolatuje customowa komora zamkowa i lufa wszystko stalowe, takie jak w Onyksie Hugona ;) Dam update gdy dojdą części. Następny update będzie dopiero we wrześniu. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 (edited) To mam :icon_biggrin: Dolecą jeszcze akcesoria, chwyt pionowy, ergonomiczny pistoletowy, kolba jakaś fajna i oczywiście takie pierdółki jak lufa i komora zamkowa. Co do tłumika, zastanawiam się nad jakimś śmiesznym kompresorem albo toczonym stalowym berylowskim. RIS to UTG, udało mi się wyrwać orginalnego Berylowego za 100zł, ale sprzedałem za 300zł xD Edited May 29, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
faryn Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 (edited) Siemka , potrzebuję pomocy . Jak zamontować kolbę BERYLOWSKĄ, taką oto : https://lh3.googleus...-no/kol - b.JPG W takim oto korpusie : https://lh6.googleus...no/DSC02565.JPG ona bez problemu wejdzie w ten otwór w korpusie czy trzeba będzie użyć pilnika :D ? Edited June 2, 2013 by faryn Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 To korpus od CM.050 bez samej kolby? Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
faryn Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 to korpus od cm 0,36 . Ale no jak tutaj zamonntować :D ? Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Odpuść sobie, tam nie ma nawet ogona. Zostaje Ci ew. zabawa klejem, szkoda kolby. Sprzedaj tą komorę i kup inną. Quote Link to post Share on other sites
faryn Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 ale ona nie wchodzi na wcisk czy jakoś tak ? bo wiem że jakoś mój znajomy robił Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Ja bym się bał. Przy swoim Mini berylu w systemie TM użyłem kolby od M4 na przejściówce z CM.039. Popytaj się chłopaków z B3 albo GGRS, niektórzy z nich mają druciaki na CM.036. Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) mozesz zamontować śmiało. Montowałem kolbe na cm.036 i sie trzymało elegancko . W tym temacie nawet są zdjęcia tylko musisz poszukać. A tu masz jak to zrobić http://polskiejednos...plikaberyla.htm . I ingerencja w kolbe to jedynie przewiercenie dziury na śrube. Jak dobrze zrobisz to ATOM nie ruszy a dla pewnosci mozesz ,, wystrugać" stalową obsade kolby z kawałka metalu jeśli nie będziesz pewien że na klocku nie wytrzyma. Edited June 3, 2013 by nori104 Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 A montował ktoś kolbe na RPK cm 0.52 ? bo mam zamiar i nie wiem czy wgl wypali :) wgl czy ktoś przerabiał RPK cm 0.52 ?:D Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 RPK ma inną komorę zamkową, więc nie wypali. Tył jest ok, przód się nie nadaje. Poza tym to Cyma, więc ogon taki średni pod przeróbki, bo trzeba go kawałek piłować, a one lubią sobie pękać. A tak w ogóle to co to jest "wgl"? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 "wgl" - w ogóle Co do przerabiania cymek. Jest taki problem, jak mówi Dread, lecz oprócz pękania,np: podczas piłowania i innych zabaw z korpusem występują drgania które luzują nam nity. :) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Nity to nie problem ale wystraszłeś mnie tym frontem:/ a co konkretnie nie pasuje? Mozna to jalos przerobić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts