rumak Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 (edited) Sprowadziłem je raz parę lat temu i szybko przestałem, jakiś czas temu słyszałem opinię, że nie dało się skręcić dwóch połówek takich tanich szyn. Ja nie próbuję nikogo nakłonić do kupna szyn u mnie, po prostu odpowiadam na różne dziwne opinie na widok których, jestem zaskoczony. Tak jak mówię, kupują je nie tylko do replik ale i żołnierze oraz cywilni posiadacze i wszyscy wyrażali pozytywne opinie po zakupie. Edited January 28, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Mnie wypowiedz AeroL'a jakoś kompletnie nie dziwi. Np. oryginalne UTG bez przeróbek nie pasuje na beryla, obsada łoża jest za wysoka i szynę trzeba piłować od dołu. Nie piszę, że sprzedajesz złe szyny. Jestem zwyczajnie ciekawy czym jest spowodowana ta nie mała różnica w cenie. Można je z zewnątrz jakoś odróżnić? Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Teraz posuwasz się za daleko w swoich przypuszczeniach, komentarze dotyczyły tych szyn o których mowa. Jak widać tylko ty miałeś z nimi problemy. Tylko dziwi mnie dlaczego ja dowiaduję się o tym ostatni. Załatwilibyśmy to w inny sposób gdyż dla mnie najważniejsze jest aby kontrahent był zadowolony. Ale po co skoro można narobić szumu, prawda? Tymom wziął je na własną odpowiedzialność do Beryla od Aresa i on o tym wiedział, nie dałem mu żadnej gwarancji, że będą pasować za to zapewniłem go, że ma możliwość zwrotu. Sprawa jest prosta: replika różni się od repliki. P.S: Mam je w replice AKMa. Poczytaj to co napisalem bo nie pisałem o replice AKMa, do replik AK w systemie VFC pasują z marszu. Narobić szumu? hmm...napisałem że nie pasują do orygnału AKMa. Szyny poszły do repliki i nawet nikt nic nie płakał że cos jest nie tak siak jedynie że czegoś brak. Nie staraj mi sie czegoś wmówić. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 (edited) Teraz posuwasz się za daleko w swoich przypuszczeniach, komentarze dotyczyły tych szyn o których mowa. Jak widać tylko ty miałeś z nimi problemy. Tylko dziwi mnie dlaczego ja dowiaduję się o tym ostatni. Załatwilibyśmy to w inny sposób gdyż dla mnie najważniejsze jest aby kontrahent był zadowolony. Ale po co skoro można narobić szumu, prawda? Tymom wziął je na własną odpowiedzialność do Beryla od Aresa i on o tym wiedział, nie dałem mu żadnej gwarancji, że będą pasować za to zapewniłem go, że ma możliwość zwrotu. Sprawa jest prosta: replika różni się od repliki. P.S: Mam je w replice AKMa. I przeczytaj dokładnie komentarze. W dniu 2013-11-13 08:01, rumak_2006 napisał(a):> One będą (muszą) pasować do Aresowego Beryla ;P > > Dnia 13 listopada 2013 8:00 Tomasz <tomasz@centylio.pl> > napisał(a): > >> Sorka musiałem pomylić aukcje. >> >> W dniu 2013-11-13 07:58, rumak_2006 napisał(a): >>> To ja nie rozumiem. Do czego potrzebujesz tych szyn i dlaczego >>> zadajesz pytania dotyczące szyn do Miniacza? :icon_razz: >>> >>> Dnia 13 listopada 2013 7:56 Tomasz <tomasz@centylio.pl> >>> napisał(a): >>> >>>> Chodzi mi o rosy do Beryla nie mini beryla ;/ >>>> >>>> W dniu 2013-11-13 07:53, rumak_2006 napisał(a): >>>>> Jeśli chodzi o replikę to ludzie montowali je do AK74u i pasowały >>>>> jak >>>>> ulał. A przecie suczki i Mini Beryle są praktycznie identyczne >>>>> jeśli >>>>> chodzi o front. Tak żeby nie było że nie miałem gwarancji ;P BTW. Co najważniejsze RUMAK uznał reklamacje i zwrócił pieniążki więc nie mam żadnych pretensji, pisałem posta jako przestroge dla tych co będą chcieli pasować te szyny do Beryla Aresa. Edited January 29, 2014 by tymom Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Sprowadziłem je raz parę lat temu i szybko przestałem, jakiś czas temu słyszałem opinię, że nie dało się skręcić dwóch połówek takich tanich szyn. A jaka była Twoja opinia? kupują je nie tylko do replik ale i żołnierze oraz cywilni posiadacze i wszyscy wyrażali pozytywne opinie po zakupie. A po użytkowaniu? Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 ma ktoś może na sprzedaż z was szyne długa od beryla ? na necie nigdzie nie moge znaleźć Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 źle szukasz cena jak cena nie musi ci odpowiadać http://allegro.pl/szyna-ris-montazowa-beryl-wz-96-oryginal-picatinny-i3926769820.html Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 to ogłoszenie widziałem ale szukam tańszych tak poniżej 130zł (+- 20zł) Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 no to takich nie znajdziesz (chyba) przez Beryla od aresa i tak ta cena jest dużo atrakcyjniejsza np od tej http://strefa51.com.pl/szyna-ris-22mm-do-karabinka-beryl_s2,1,2,120,1330,0,0,0 tak że wg mnie taniej nie będzie jak na razie . Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 no nic narazie czekać może coś taniej będzie ostatnio spóźniłem sie 5 min a miał bym taką za 100zł Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Jakby ktoś chciał oryginalną szynę długą od beryla. Zapraszam na PW :). Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Szyna od Beryla Aresa kosztuje 190. Więc śmiesznie się zaczyna robić ;) Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 W komisie pojawiła się jest szyna wysoka za 130 zł. A w zeszłym tygodniu był bezpiecznik od ostrego za 25zł. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Selektor od ostrego był za 30zł :) spóźniłem się kilka minut :) Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Wiem że niektórym udało się zamontować bezpiecznik od ostrego beryla do repliki - zdradzi mi ktoś tajemnice jak to zrobił? :P Przeszukałem temat ale fotki które były wstawiane wcześniej niestety już znikły. @Michael_Corleone: To był selektor 2-skrzydełkowy w kształcie litery "V" ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Co do szyny to ja wymyje wystawiłem ją w komisie. Aktualnie jest zaklepana ale zawsze można ustawić się w kolejce. p.s przepraszam za robienie bazaru ale myślę, że robię to w dobrej wierze dla użytkowników beryla :). Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Tak 2-skrzydełkowy :) Znacie może kogoś kto by przerobił podstawe szczerbinki od tantala na berylowską ? chodzi mi o rowki na szyne i ewentualnie (zależy od kosztu) napis cal5.56mm Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Z tymi rowkami to może być problem. A z tego względu że w berylowskiej podstawie, w miejscach gdzie są frezy pod szynę, ścianki są pogrubione, natomiast w tantalowej na całej długości grubość jest jednakowa - za cienka. Napisy to raczej każdy "komputerowy" grawer może zrobić. Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Bezpiecznik dla zainteresowanych :) http://allegro.pl/bezpiecznik-selektor-ognia-beryl-wz-96-oryginal-i3944199765.html Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Z tymi rowkami to może być problem. A z tego względu że w berylowskiej podstawie, w miejscach gdzie są frezy pod szynę, ścianki są pogrubione, natomiast w tantalowej na całej długości grubość jest jednakowa - za cienka. Napisy to raczej każdy "komputerowy" grawer może zrobić. Za cieńkie nie będzie. Tutaj masz szynę od BERYL'a na AKMS'ie zamontowaną. Poszukaj zakładu rusznikarskiego. Cyfry to możesz spróbować uderzyć do grawera (jakiegoś w okolicy pewnie znajdziesz). Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Jezuuuu jaki tactical LOL wiejski tjuning rlz a szyna coś dziwnie "pod górkę" leci :) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Problemem jest to że na 100% nie znajde nigdzie w okolicy żadnego rusznikarza :/ grawera raczej też nie :( a robił ktoś z was coś takiego albo orientuje się ile może to kosztować ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Pewnie jakieś 80% posiadaczy takich szyn. Wystarczy dremel. Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 zapytaj Dreada może podejmie się takiej pracy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts