konradd Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 najlepszy AK74 był by z prosta komora zamkowa z tyłu mniej przeróbek. AKS74 kolba sie składa w inną stronę niż w Berylu. Pod koniec lutego zaczynam projekt Beryl Commando wzoruje sie na tym zdjęciu a mój Beryl jeszcze działa i ma się dobrze i wygląda tak podczas akcji Quote Link to post Share on other sites
Kosek Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 http://works11.com/?product_id=21227&category_id=502 hmm...dosc ciekawe zrodlo podstawowych czesci niestety spora cena mamy magi okladziny kolba i sporo czesci kosmetycznych :) ale czy sie oplaca? ktos probowal? Quote Link to post Share on other sites
Czolg Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 jak bym miał te 1800 to bym kupił i bawił sie aby aeg'a wnontować do tego i to była by bardzo realistyczna replika :D Quote Link to post Share on other sites
Kosek Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 :) ahh te polskie place... a wlasciwie to na jakiej replice tworzyliscie swoje cudenka? AK-74 lub SLR wydaja sie najblizsze originalowi, ale z tego co czytalem nie sa dokladne? moglibyscie jakos dokladniej opisac co w nich nalezy zmienic? np czy body jest dobre np z takiego AK74 (Fence cos przedluzal), co z lufa? (tez zmieniana na dluzsza?) przydalo by sie jakos to wszystko zebrac do kupy by pomoc ludziom (mnie tez :P) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Kosek... ale żeś chłopie wyskoczył z nowościami - naprawdę ;) MiWO też ma w swojej ofercie części do beryla ( np risowany chwyt przedni ) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 @Kosek O Berylu mówiono już chyba wszystko:) Bo zaczęto o nim mówić jak pierwsze kolby pojawiły się na allegro. O wersjach też powiedziano sporo. O magazynkach, i ubieraniu odpowiedników ASG w "ostre" pudełka. Informacje o tym że MiWO ma w ofercie chwyty do beryla też jest zaczerpnięta z tego forum. Mówiono tu też bardzo dużo o kwestii instalacji podzespołów do replik. Ile to czasu i wysiłku zabiera, jakie komponenty należy kupować a od jakich się trzymać z daleka ( np. pokrywa komory zamkowej jest za krótka) "Szukaj" to nie tylko wpisanie słowa "beryl" w wyszukiwarce. Jeśli zabierasz sie za przerabianie AK zajrzyj też do działów tuning zew. AK 47/74 tam też są często podawane patenty - co i jak. Jest też link - umieszczony przeze mnie do strony fanów AK z H-K. Gdzie pokazane są takie rzeczy jak przejściówki do kolb M4 lub sposoby ich montażu od zwykłych eMek. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 ten "Beryl" z Works11 to jest Tantalo - Beryl. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 ten "Beryl" z Works11 to jest Tantalo - Beryl. Tantalo-beryl to po prostu tantal wz.91 na 5,56 .Kolba inna przede wszystkim :) Quote Link to post Share on other sites
Kosek Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 kolba jest ta sama ale przymocowanie jej jest inne...podobne do tego ktore ma konradd Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 To tak na szybko poproszę - mógłby ktoś zrobić skróconą instrukcję montażu łoża przedniego z Beryla do repliki AK74? (a konkretniej jeśli ma to jakieś znaczenie do AKS) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Różnica pomiędzy berylem a AK-74 jest taka, że w berylu nakładka rury gazowej jest dłuższa więc nie są kompatybilne. W ak-74 musisz dać rygiel do góry ten pypsztak po prawej stronie przy szczerbince. Musisz mieć wyjętą baterię, ściągasz nakładkę. Przy dolnym chwycie masz małą dźwigienkę, musisz ją dać w 2gą stronę i popchnąć chwyt do przody tak masz rozebrane okładziny przednie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ja tam wiem jak się ściąga całe łoże ;) Kwestia, czy będzie mi od razu pasowało łoże z Beryla ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Aha, teoretycznie powinno bez problemu, ale może być różnica w długości łoża. Ja przerabiałem okładki i chwyt od tantal to chwyt był lekko przy krótkawy o 2-3mm, ale sobie z tym poradziłem dając podkładkę. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 nie pasuje bez problemu jest duża różnica i masz do wyboru dwie opcje Cięcie łoża i przyklejenie prowadnicy wchodzącej w dziurkę w body przedniej cześci 74 Cięcie body w celu zrobienia miejsca na 2 wystajace po bokach łoża "dziubki" W wypadku metal body, 1 opcja jest lepsza Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Cały problem z montażem ograniczył się do przycięcia nadmiaru plastiku w łożu - z przodu musiałem przyciąć o jakieś 2 cm, natomiast z tyłu musiałem wyciąć dwa malutkie kwadraciki. Quote Link to post Share on other sites
commandoogurek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 A czy jest sens przerabiać to cudeńko na Beryla? BOYI AKS-74 http://gunfire.pl/product-yid-1152190089-A...Metal-RK02.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Nie zamontujesz kolby z Beryla bez znacznych interwencji w body ;) Tak to wygląda z łożem Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 kolba od beryla składa się na prawo wyciągnij wycior dziwnie to wygląda Coraz więcej zaczyna się robić beryli :P niedługo nie będę miał czym się chwalić :( Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 kolba od beryla składa się na prawo wyciągnij wycior dziwnie to wygląda Coraz więcej zaczyna się robić beryli :P niedługo nie będę miał czym się chwalić :( dlaczego tak sądzisz że zaczyna się robić coraz wjęcej Beryli. Zmiana łoża dolnego i kolby nie czyni wiosny tj Beryla. Trzeba nad nim trochę popracować - by przypominał Beryla. to moje najnowsze zdjęcia z Berylem + multicamo PS szmerglu - możesz wstawić zdjęcie swojego Beryla? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Fakt sam sie namęczyłem z montażem kolby, jednak coraz więcej osób się za to zabiera... http://sgs.stargard.pl/graf/11xi07/S8001760.jpg dalej nie mam tłumika płonienia :( jego brak blokuje mi resztę roboty Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 kompensator ognia ala tłumik można sobie samemu wytoczyć. Tak będę robił przy robieniu Beryla Commando. Jeszcze Ci parę rzeczy zostało przy karabinku do zrobienia. To jest Cyma - wzmacniałeś tył body? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 wiem ale nie chce mi się robić więcej z racji braku kompensatora ognia Tak to cyma (chyba jedyna), nie było nic wzmacniane wszystko się trzyma. Cała tylna ścianka poszła do kata na ścięcie. Poprawiłem tylko kolbę flexem zrobiłem 2 dziurki na śrubki i heja banana wszystko się trzyma i działa. Mam jedynie problem z tym że pokrywa zamka mi ucieka z racji zastosowanej w nim bateryjce ciągnącej bebechy 450fps'ów (stąd czarna izolka). W dużej mierze skupiłem się na wnętrznościach - są dość osobliwe :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Misie, jaki kompensator ognia? Może kurde jeszcze kompresor ;D Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 No chodzi o nasadkę na lufę - pszesiesz kaszdy fie o so chosi ;-) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 to ja bym wziął jeszcze jeden kompensator ognia - patrz tłumik płomieni.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts