mg schutze Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Dzięki Sab93 wyszło coś takiego :) Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Mg Wkład od maga masz z tego bułgarskiego przeźroczystego? Ładnie się to prezentuje :icon_biggrin: Będę musiał sam spróbować :icon_biggrin: Edit: Aaa zapomniałbym, jak wbić szczerbinkę w podstawę bo wylatuje mi :D Edited March 8, 2015 by mcrash Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Wkład od jakiegoś mida nawet nie wiem co to bylo LOL a atrapy ammo to wydruk i laminarka :) Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Bo ja myślałem poświęcić wkład od tego http://res752.triger.com.pl/cm-magazynek-mid-cap-do-ak74-150-kulek-bulgarski-c105-75218395.jpg?hash=FOf7bKBERBCMBqm79a6D3NLVIYZHFSJ6gagKRv80B2o%3D Będzie zastrzyk gotówki to zrobię kilka :D A żeby nie było offtopu to :D Wiem że nie w tym miejscu, ale najważniejsze, że działa, w dodatku to mój pierwszy custom. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Przymierzam się do montażu tłumika. Czy w RK-02 nie trzeba aby skrócić lufy? Przerobiłem podstawę muszki sposobem Dreada, więc mogę zyskać te 2 cm cofając ją na powstały wolny frez na lufie i na nim zakołkować. Podczas przymiarek wybitnie nie pasuje mi kilometrowa długość końca lufy, a piłowanie tłumika zaburzy proporcje. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Nie trzeba skracać lufy, ani cofać muszki. Po prostu dodajesz te parę centymetrów przedłużką z tłumikiem. Podczas przymiarek, zwłaszcza bez łoża, magazynka i chwytu pistoletowego goła lufa wydaje się mieć milę morską. Trochę podobnie jest przy robieniu Mini-Beryla, gdy masz samą lufę, jeszcze bez tłumika i przymocujesz do gołego body magazynek. Wydaje się on wtedy kolosalny, długości dwóch magazynków, ale po założeniu reszty części nagle zaczyna być proporcjonalny. Takie zwyczajne złudzenia. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Lufa do Beryla robionego z Boya powinna mieć ok 455 mm. Replika przez wzgląd na dlugość komory zamkowej i tak nie trzyma wymiaru. Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Czy ktoś wie na jaką średnicę lufy wchodzi kolanko do Mini? Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Zabawy z drukarką 3D i szlifierką kątową. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Czekam na tony hejtu, bo nie stalowe XD Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 To je amelinium, tego nie pomalujesz. A szyny są z tworzywa, choć w kolejnej wersji zastanawiam się nad odlewem z żywicy z zatopionymi opiłkami aluminium. Swoją drogą dziwna maniera panuje na tym forum, że oczekuje się robienia wszstkiego ze stali, nawet tego, co w prawdziwej broni jest z plastiku :\ Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Super wygląda, dobra robota :D Ja tam też nie wiem co to za moda z tą stalą, z aluminium czy nawet z abs to też żaden wstyd... Osobiście mam plany zrobienia na próbę tańszego abs'owego Miniacza :D jako zapełnienie czasu :D Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Czy ktoś wie na jaką średnicę lufy wchodzi kolanko do Mini? +/-14,2mm Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Dzięki Sab93 wyszło coś takiego :icon_smile: Spoko ;-) Z tego co widzę wyszło całkiem nieźle i przynajmniej z daleka nie kłuje w oczy prześwitujący wkład maga. mcrash - Z tymi przezroczystami magami powinno być łatwiej, bo mają taką samą krzywiznę jak magazynek Berylowy. Zresztą cena też optymalna, bo niecałe 30 zł obecnie sobie liczą. Więc tym bardziej nie bawił bym się tylko odrazu bazował na takim magu ;-) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Tylko te magi mają dwa wyjścia kulaszków jedno pośrodku drugie z przodu jak dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Zainspirowany miniaczem Koksosa postanowiłem zrobić swojego, ale totalnie po taniości: http://postimg.org/image/vpggvi1wb/ Body z Cymy 0.28S zeszlifowane i okute blachą 1 mm, podstawa szczerbinki i okucie łoża z wydruku 3D, kolba wykonana samodzielnie, front z aluminium 3 mm, czeka jeszcze na risy. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Ostatnio wpadł mi w ręce bezpiecznik do Beryla. Przygotowując go do montażu okazało się że pasuje bez przeróbek do repliki. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Jak decydujesz się na takie wizualne uproszczenie, to zetnij trochę pokrywę, będzie lepiej wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 (edited) Mój czeka już tylko na lufę i na obsadę z kolankiem, które Łucznik już z miesiąc robi... Na dzień dzisiejszy wygląda tak: Dlaczego nie ASG? Potrzebny tylko do reko. (G.O.O.D. - Gdynia) :icon_wink: #kryptoreklama Edited March 29, 2015 by Koksos Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Super wygląda, dobra robota :icon_biggrin: Ja tam też nie wiem co to za moda z tą stalą, z aluminium czy nawet z abs to też żaden wstyd... Taka sam jak na ładne dziewczyny .Z brzydką też można ale... Co do tych abs-owo aluminiowych szyn.. Ciekawy pomysł tylko równo wywierć otwory. Psują efekt. Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 (edited) @Koksos: Berylek piękny ale mam dwa pytania: Łucznik znów zaczął sprzedaż dla osób prywatnych??? Korpus robiłeś na długość taką samą jak w palnym? Edited March 29, 2015 by TOMEK1022 Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Co do tych abs-owo aluminiowych szyn.. Ciekawy pomysł tylko równo wywierć otwory. Psują efekt. Z każdym kolejnym wyrobem wychodzi mi już coraz równiej :D Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 @TOMEK Zabajerowałem, że jestem właścicielem Radom-Sporta, i nie mieli więcej pytań. Komora zamkowa robiona przez rusznikarza, 100% jak oryginał (bez jednego metalowego wihajstra). Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Taka sam jak na ładne dziewczyny .Z brzydką też można ale... E tam mylisz pojęcia atrapa broni to atrapa, z dziewczynami jest inna sprawa :D Co do tematu... Kokos może spróbuj nawiercić otwory w korpusie u kogoś kto ma frezarkę :) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Kokos może spróbuj nawiercić otwory w korpusie u kogoś kto ma frezarkę A brakuje tu jakichś otworów?? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts