Eragonix Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 (edited) Witam. Tak sobie ostatnio myślałem, że ASG to w sumie takie 'odwzorowanie' pola walki w zabawie. :D. Nie wiem, czy taki 'system' istnieje, dlatego piszę ten temat. Co wy na walkę wręcz w ASG? Oczywiście, nie chodzi mi tu o uderzenia kobami etc. tylko o gumowe noże. Przyłożenie do szyi, lub dźgnięcie w ubranie byłyby zaliczane jako śmierć. Oczywiście bez rzucania. Taki nóż treningowy kosztuje ~35-50zł, uderzenie (przez bluzę) nie boli, a w dodatku często mają ostrza malowane srebrną farbą - wyglądają jak nóż, a nie kawałek gumy :D. (Wiem, ćwicze KravMagę, używamy tam tego sprzętu.) Taki prosty pomysł. Co wy na to :D? Edited January 25, 2010 by Eragonix Quote Link to post Share on other sites
snip Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Pomysł od dawna w użyciu. Sprawdza się dobrze, Quote Link to post Share on other sites
Eragonix Posted January 25, 2010 Author Report Share Posted January 25, 2010 A rzucanie? Da radę, czy jest zbyt 'niebezpieczne' w terenie? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Najpierw przenikanie przez ściany i chodzenie po wodzie. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 A co z lewitowaniem i telekinezą? Quote Link to post Share on other sites
Eragonix Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 Dobra, wystarczy. Rozumiem, że także należy opanować wpierw sztukę mentalnych rozmów i przesłuchań? :) Chodziło mi tylko o to. :P Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Pomysł sprawdza się może jak się strzelasz ze sprężynkami. Przez wszystkie lata zabawy w airsoft dałem się podejść na 'silent-kila' jeden raz. Dawno temu. Jak będziesz szarżował na kolesia z gumową atrapą noża to licz się z tym, że dostaniesz z baaaardzo bliska serię z repliki. Podczas walki na bardzo bliskich dystansach stawiam na mojego Glocka :mrgreen: Edited January 29, 2010 by szczery Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 a w dodatku często mają ostrza malowane srebrną farbą - wyglądają jak nóż,a nie kawałek gumy To akurat jest glupota. Wiekszosc graczy ma przy sobie prawdziwe noze. Lepiej treningowe oznaczac wlasnie jebitnym niebieskim lub czerwonym kolorem, to moze komus nie puszcza nerwy. Blueforce robil ladna niebieska atrape noza do tapet - cos akurat dla sadysty na kulki. A poza tym, takie zabawy to tylko we wlasnym gronie. Pojedziesz na ogolnopolskie spotkanie i tak sie zabawisz, cholera wie na kogo trafisz i bedzie placz. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Pomysł mierny, jak można atakować nożem to można się też bronić, a nie wiem czy atakujący będzie się cieszył z dźwigni na nadgarstek i tygodni dochodzenia do pełnej sprawności po tym... Można przecież odklepać przeciwnika, po co gadżety. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 "walkę wręcz wygrywa ten kto pierwszy wyciągnie pistolet". Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Air Soft Gun- może nóż nadmuchiwany , a później dmuchane łuki, kusze, rakiety, czołgi, samoloty etc., moim zdaniem pomysł prowadzący do rękoczynów lub wypadków... Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Moim zdaniem wprowadzanie takich zmian jest takie samo jakbyś zaproponował do kopania piłki możliwość używania ręki... czyli jednym słowem bezsensu! Proszę wszystkich zachowanie realizmu ponieważ nie chcę gdy skończy mi się ammo uciekać przed facetem z gumowym nożem! :wink: Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Stare dobre klepnięcie w plecy jest wystarczające. Jeśli mogłeś go klepnąć, to mógłbyś też wbić mu nóż, tylko po co prowokować sytuacje? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Jest tez toporek na kulki. Fajna rzercz. ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) Toporek na kulki? Na jakiej zasadzie to ma działać ; > ? Down: -.-. Edited January 31, 2010 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 http://allegro.pl/item902983296.html Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Proszę wszystkich zachowanie realizmu ponieważ nie chcę gdy skończy mi się ammo uciekać przed facetem z gumowym nożem! Rozumiem po Twojej wypowiedzi, ze w rzeczywistosci jakby Ci sie skonczyla, tobys nie uciekal? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 (Wiem, ćwicze KravMagę, używamy tam tego sprzętu.) Powiem Panu Tadeuszowi jak go spotkam, że chodzisz i bzdury w internecie opowiadasz. Nieładnie, nieładnie. Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Rozumiem po Twojej wypowiedzi, ze w rzeczywistosci jakby Ci sie skonczyla, tobys nie uciekal? Miałem na myśli ucieczkę przed facetem z nożem... czytaj ze zrozumieniem! Nie wiem poco to pisałeś... Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Myślę, że modek mógłby już zabezpieczyć ten jakże światły i odkrywczy temat - względnie przykleić go, dla potomnych na wszelki wypadek gdyby nie wpadli na pomysł gumowego noża czy klepniecia w ramię ;) pzd Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts