Mamlas Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Czy są precki systemy o długości dokładnie 420mm/419mm? Pytanie czysto techniczne, muszę się tylko w czymś upewnić. Chodzi tylko o Systemy. Widziałem bodajże Promyka 420mm, ale nie Systemkę. Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Po mojemu nie ma. Przejrzałem kilka polskich i zagranicznych sklepów. Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 W takim razie chyba będę musiał poważnie porozmawiać z jednym z użytkowników forum. Sam przejrzałem jeszcze pare sklepów, poza tym czekam na więcej odpowiedzi od was, potem zacznę działać. Na razie nie wyjawię kto to, bo nikomu złego robić nie chcę. Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 znów ktoś oszukuje ? Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) znów ktoś oszukuje ? Przenikliwość wąskiej grupy użytkowników tego forum przeraża ;-). PS. Tak, nie ma takiej długości lufy Systemy... Edited January 26, 2010 by Gogin Link to post Share on other sites
AnR Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Najłatwiej powiedzieć, że to systema, bo jest z mosiądzu jak 99% chińskich luf. Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Za moment będzie fota z miarką ;) Moją uwagę przykuło tylko to, że lufa nie jest polerowana. Potem doszedł brak skupienia, jakie miałem na innych preckach... I pogaducha z Poldeckiem. błąd w linku http://ifotos.pl/img/bn_xnsers.JPG Tutaj poprawny. Edited January 26, 2010 by Mamlas Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Zawsze jest opcja że została obcięta, ale tak nak napisał AnR że mosiężna to nie znaczy że systema,tylko pomiar średnicy wew.może pokazać czy to w ogóle podchodzi pod wymiar precki. Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Także postaram się podać fotkę z pomiarem wewnętrznym. Za pare minut powinna być. http://ifotos.pl/img/dd_xnseqs.png Niestety, aparat i moje łącze dzisiaj niedomaga :P Przy takim świetle. Edited January 26, 2010 by Mamlas Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Przy lufach systemy trzeba przyjrzeć się wylotowi lufy i ładnej koronie o małym kącie nachylenia (czytaj długa korona) ;) Też nigdy nie spotkałem się z taką lufą systemy. Systema produkuje takie lufy: Z0924 NEW BS BARREL for PSG-1 Z0925 NEW BS BARREL for SG550 Z0926 NEW BS BARREL for M16A1/A2/AUG Z0927 NEW BS BARREL for G3 Z0928 NEW BS BARREL for AK Z0929 NEW BS BARREL for HK51 Z0930 NEW BS BARREL for XM/M4A1/SG551 Z0931 NEW BS BARREL for MC51 - M15A4 C.Q.B. Z0932 NEW BS BARREL for CAR15/P90/G36C Z0933 NEW BS BARREL for MP5/β SPETSNAZ Z0934 NEW BS BARREL for P.D.W. Z0935 NEW BS BARREL for MP5-K Sprawdzając długość lufy w replikach znajdziesz że takiej nie ma. Sprawdź sam i będziesz w 100% pewny. Edited January 26, 2010 by KicpA Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Koronka/nacięcie/frez/toczenie na wylocie jest takie same jak w prawie identycznej innej stockowej lufie... http://ifotos.pl/img/dd_xnseqs.png Tutaj pomiar. Co do cięcia - Na bank nie była cięta. Edited January 26, 2010 by Mamlas Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 moim skromnym zdaniem ktoś Cie oszukał... wiec czyń powinność i pisz who is it ;) Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Wstrzymam się jeszcze z pisaniem kto to jest do czasu, aż odpowie na pw w którym poprosiłem o link do tej dokładnie lufy :) Jeśli podlinkuje do 42cm systemy, będziemy kwita. W innym wypadku nie omieszkam napisać kto to taki i żądać zwrotu gotówki. Edited January 26, 2010 by Mamlas Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Zauważyłęm coś jeszcze - Pierścień mocujący pasuje tak samo w tej niby precce jak i w stockowym chinolu, a z tego co mi wiadomo systemy mają troszkę większą średnicę zew. Chyba więcej nie trzeba do obalenia mitu o tym, że to Systema? Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Zauważyłęm coś jeszcze - Pierścień mocujący pasuje tak samo w tej niby precce jak i w stockowym chinolu, a z tego co mi wiadomo systemy mają troszkę większą średnicę zew. Chyba więcej nie trzeba do obalenia mitu o tym, że to Systema? Coś w tym jest, ale bardziej pewny jest fakt o jakości frezów systemy, tak samo koronki na obu końcach luf są bardzo płytkie. Dobierz się do pewnej lufy systemy i porównaj z tą "niby" systemą, frezy powinny być identyczne, bez względu na długość lufy. Oczywiście jeśli to faktycznie systema, ale frezy będą różne - mniej dokładne bo to nie systema... Edited January 26, 2010 by Gogin Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 To nie systema. Kropka. Link to post Share on other sites
Mamlas Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Dobra, dzięki wszystkim. Czekamy na odpowiedź pana od lufy i zobaczymy jak to będzie dalej. Zwrot kasy/lufy w ciągu tygodnia, albo wizyta w domu z panem policjantem. Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Kupowanie luf precyzyjnych uzywanych ... to bardzo sliska sprawa. Bardzo latwo dac sie oszukac. Dotyczy to wlasciwie tylko systemy bo inne - maja albo chromowanie, albo teflonowanie, albo jakis dziwny material czy kolor (madbulle). Osobiscie nigdy w zyciu nie wazne jak tanio nie kupilbym uzywanej lufy od nieznajomej osoby przez neta. Co innego znajomy ze strzelanek. Sam mam precke systemy, plus pare luf stockowych i trzymam ja specjalnie oznakowana bo ... polerzy miesiac i sam nie bede wiedzial ktora to jest ktora. Link to post Share on other sites
Recommended Posts