seger Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 hard piston koledze stracił pierwsze 2 zeby na m135 promyka przy 3k kulkach przebiegu ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Ale Hard Piston promyka czy KA? Bo mój promyk zajechał już dużo zębatek a po 2 latach "widać" ślady zużycia. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 promyka ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Bo sie sprawdza jak go łapie zębatka. Jak źle łapie to pójdą zęby. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 nie ja montowałem ;) teraz załozyłem stockowy tłoczek z g36jg i smiga pieknie z mosfetem, li-po 11,1v i miękkiej sprezynie m100. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Nie na długo, kiepskie te tłoki z JG II gen. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 poprzedni taki wytrzymał m110 i 40 tys kulek bez śladu zużycia. ;) ( dalej nie wiem bo sprzedałem replikę) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Na pewno z G'iety ten tłok? :D Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Gogin te tłoki sporo potrafią wytrzymać. Rzadkością jest takie 40,000 przebiegu ale 20-30,000 nie jest problemem. Aha; te tłoki są montowane nie tylko w większości JG ale też Cyma'ch, AGM'ach, idt. Ta sama manufaktura z prowincji Siciao. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Te z najnoszych Cym to coś więcej niż tłoki z JG II gen. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Wracając do Hard Pistona promyka. Czy toto ma zęby z tworzywa? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Pierwsze siedem - licząc od głowicy tłoka, jest stalowe. Pozostałe 9 jest z tworzywa takiego jak cały korpus tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Czyli podobnie jak wcześniej opisywany MadBull, dzisiaj po wszystkich krytycznych wypowiedziach na temat MadBulla postanowiłem trochę go pokatować. Przypomne M4A1 G&P BoreUp Guarder , SP140 Guarder, łozyskowana prowadnica, zębatki helikalne STU Systema, lipo 11,1V , około 530 fps. Na strzelanki blokuje auto, dzisiaj posiałem ( w ramach testu) parenaście low capów na full auto na tłoku MadBull (ten z siedmioma metalowymi zębami) a pózniej troche na semi. Wynik - tłok żyje i ma się dobrze ( może trafiłem na ten z dobrej serii) mam nadzieje że dalej też bedzie ok :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Czyli podobnie jak wcześniej opisywany MadBull, dzisiaj po wszystkich krytycznych wypowiedziach na temat MadBulla postanowiłem trochę go pokatować. Przypomne M4A1 G&P BoreUp Guarder , SP140 Guarder, łozyskowana prowadnica, zębatki helikalne STU Systema, lipo 11,1V , około 530 fps. Na strzelanki blokuje auto, dzisiaj posiałem ( w ramach testu) parenaście low capów na full auto na tłoku MadBull (ten z siedmioma metalowymi zębami) a pózniej troche na semi. Wynik - tłok żyje i ma się dobrze ( może trafiłem na ten z dobrej serii) mam nadzieje że dalej też bedzie ok :uśmiech: No to jedynie szczęścia wypada życzyć, ja tym tłokom już stanowczo mówię nie, leci teraz do mnie alu JBU Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 I słusznie, mocniejszego tłoka chyba nie ma na rynku. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 WTF? A Hard Piston? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 16 stalowych zębów do mnie bardziej przemawia niźli 7 pierwszych, do tego osadzonych w aluminiowym korpusie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 A że się tak spytam, czy mi się dobrze we łbie kolebocze że JBU jest firmą za wielkiego muru? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Gogin a do mnie jakość tłoków promyka ;) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Gogin a do mnie jakość tłoków promyka ;) A do jeszcze innych cena JBU, a promyka ;-). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 (edited) A do mnie promyk. Jak dziś otworzyłem gb jednej repliki i ujrzałem co ten tłok zrobił z głowicą tłoka to mi sie słabo zrobiło. Stalowa szczęka przy każdym strzale (m150) uderzała krawędzią z rozpędu w tył głowicy tłoka, bo nie ma zaczepu jak stalowe zęby w innych tłokach. Do czego to doprowadziło? Szczęka coraz bardziej z każdym strzałem wcinała się w głowicę tłoka aż ją rozrąbało na części. Na fotce widać co z niej zostało: http://zapodaj.net/2005cd9e7199.jpg.html Także ja dziekuję. A jeśli już to zalać całość jakimś mocnym klejem. Na fotce słabo bo słabo ale widać idealnie proste miejsce rąbania stalowej szczęki w głowicę. Edited March 10, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 (edited) Fakt, fakt, to jest normalna przypadłość chyba tłoków z całą stalową szczęką, a właśnie jak piszesz - przynajmniej tych z nieklejonymi zębami do korpusu. Co i tak nie zmienia faktu, że JBU jest wytrzymalszy mechanicznie od promyka. P.S. Widzę na zdjęciu pęknięte uszko od prowadnicy JBU, ojć :???:. Czegoż to wina? Edited March 10, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 (edited) Źle widzisz. To prowadnica Guardera. A pękł bo gb pękł w ośmiu miejscach, w tym z jednej strony odpadła mu dupka. A ja i tak wole Prometejski tłok. Jest lżejszy. Ale spoko, ja nie mam nic przeciw temu, zę twierdzisz, ze chińskie graty są lepsze od Prometeuszy. Proszę bardzo. Edited March 10, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Źle widzisz. To prowadnica Guardera. A pękł bo gb pękł w ośmiu miejscach, w tym z jednej strony odpadła mu dupka. A ja i tak wole Prometejski tłok. Jest lżejszy. Ale spoko, ja nie mam nic przeciw temu, zę twierdzisz, ze chińskie graty są lepsze od Prometeuszy. Proszę bardzo. Poldeck nie do końca rozumiem twój post, to tłok JBU czy Promyka tak to "pocharatał" Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 JBU. Niespecjalnie skomplikowanie to napisał, że aż ja zrozumiałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts