xel20 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 szczęka tak poszła z powodu pęknięcia widocznego na pierwszym zdjęciu. Objawy w replice były takie jak by wyrwało pierwszy ząb, po rozłożeniu karabinka na pierwszy rzut oka, wszystko wydawało się być ok do chwili aż nie przyjrzałem się dokładnie tłokowi. Szczękę można było wcisnąć do środka(wnętrza tłoka) nawet małym palcem. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Uznałem że śruba będzie pewniejsza cóż okazało się że przeszła przez korpusa jak przez masło. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Nie wiem jak udało Ci się tak zdewastować pancerny tłok? Przecież on wygląda jak byś podłączył silnik pod 220V i kręcił całą noc. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 (edited) Witam. Przewertowałem kilka ostatnich stron, aby tłoki które podajecie były aktualne. Tak więc szukam tłoka który wytrzyma przy takim składzie: [M249] -Silnik UTU Elemnta, -SP140-150 -Zębaty stock -Zestaw cylindra BU Guardera -Li-Pol 11,1V 20C 1500 (x2)[ Starczy taki] -Reszta stock Proszę o aktualne, informacje. Z góry dzięki za poświęcony czas ;) Pzdr. Edited March 15, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Witam. Przewertowałem kilka ostatnich stron, aby tłoki które podajecie były aktualne. Tak więc szukam tłoka który wytrzyma przy takim składzie: [M249] -Silnik UTU Elemnta, -SP140-150 -Zębaty stock -Zestaw cylindra BU Guardera -Li-Pol 11,1V 20C 1500 (x2)[ Starczy taki] -Reszta stock Proszę o aktualne, informacje. Z góry dzięki za poświęcony czas ;) Pzdr. Nie da rady edytować :( Zrobiłem rozeznanie i : Tłoki jakie mnie zainteresowały: ( Zmieniłem zdanie szukam z metalową szczęką) Tłok nylonowy - pełne stalowe zęby - X High Tech http://crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=540 Tłok POM - metalowe zęby http://crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=289 Wzmocniony tłok DEEP FIRE z tytanowymi zębami- nowa wersja[DF] http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_tloki/wzmocniony_tlok_deep_fire_z_tytanowymi_zebami-_nowa_wersja_df-2566.html Wzmocniony tłok POM ze stalowymi zębami [DA] http://zbrojownia.com.pl/ [DA-PIS-POM] Dostępny tylko CA, jak zna ktoś jakieś lepsze tłoki, w innych sklepach będę wdzięczny z link. Czekam na jakieś, opinie podpowiedzi, informacje ;) Pzdr. Edited March 16, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Witam. Kolejny raz ja. Ponieważ nie dostawałem odp. Zaryzykowałem w tłok POM DF z metalową szczęką. Mam tylko takie pytanie, tłok nie do końca, ma zgraną szczękę metalową z plastikową :zastanawia: https://picasaweb.google.com/102945015099714735314/TOk?authkey=Gv1sRgCLj7tpTK86-pdA#5589195843151051650 Link do zdjęć tłok. Czy to może czymś, grozić ?? Jak na razie przestrzelone 500BB i śmiga, pewno się wyrobi. Nie wiem, czy tak może być, czy to wadliwy tłok ? Miał ktoś już taki problem ?? Ten uszczerbek koło napisu "DeepFire" to nie moja robota był od nowości. Trochę mnie to ździwiło, że tłok tej klasy, za tą kase, a takie coś :icon_eek2: Czy mam z tym dzwonić do sklepu? :bialaflaga: Tylko tłok i tak już założony :icon_cry: Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Ja dla pewności spiłowałbym wszystko plastikowe co wystaje poza obrys metalowych zębów. Jeśli zęby zębatki tłokowej jeżdżą tylko po metalowej listwie to nie powinno się co prawda nic stać ale już sam taki widok mnie osobiście doprowadziłby do szału i poprawiłbym fabrykę. A ogólnie przed zamontowaniem zadzwoniłbym do sklepu i sprawę wyjaśnił, ale na to już za późno. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 przed założeniem tłoka ja bym go reklamował. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Ja dla pewności spiłowałbym wszystko plastikowe co wystaje poza obrys metalowych zębów. Jeśli zęby zębatki tłokowej jeżdżą tylko po metalowej listwie to nie powinno się co prawda nic stać ale już sam taki widok mnie osobiście doprowadziłby do szału i poprawiłbym fabrykę. A ogólnie przed zamontowaniem zadzwoniłbym do sklepu i sprawę wyjaśnił, ale na to już za późno. Idzie po metalowych tylko :D:D. przed założeniem tłoka ja bym go reklamował. Cholera, nie pomyślałem, mam nadzieje, że wszystko będzie banglało dłuuuuuggoooo ;) Tyle. Dzięki za uświadomienie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 w sumie jak zębatka idzie tylko po metalowych to olac to i strzelac :) Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 (edited) Witam. Kupiłem tłok Alu JBU i czytałem ,że trzeba go dobrze wy pozycjonować i coś tam podkleić. Jak to dobrze zronić, bo wcześniej ktoś o tym pisał, ale nie za bardzo mogę zrozumieć. Mam replikę M4 ICS-a jeśli to ważne. Pozdrawiam. Edited March 28, 2011 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 W tym artykule masz opisane jak to zrobić: http://koalicjapolnoc.pl/news.php?readmore=498 Dodam że jest to w przypadku ICSa lekko utrudnione z uwagi na budowę GB i wiąże się z otwieraniem dolnej części GB. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Raczej ułatwione ze względu na dwój dzielny GB. Łatwiej się to robi, bo wszystko widać i mniej śrubek do wkręcania. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Coś oprócz tego pasuje zrobić czy tyle starczy? Chodzi mi o to, że nie chcę by mi szkielet GB poszedł. Słyszałem coś o podkładkach na głowice cylindra, ale nie dokładnie jest to opisane. Robiliście to? Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Tłok Alu JBU poszedł po dwóch ostrych strzelankach (li po 11.1v, M120 Spring). Przemieliłem trochę kulek ostrymi seriami. Jaki tłok będzie lepszy? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Tłok Alu JBU poszedł po dwóch ostrych strzelankach (li po 11.1v, M120 Spring). Przemieliłem trochę kulek ostrymi seriami. Jaki tłok będzie lepszy? Proponuje SHS z 14 metal zębami.Lata u mnie na 3s 2.2Ah 20-30C Guarder 140 ale mam mosfet z regulacja rofu ustawiony na 16 rps .Koledze na Guarder 130 przy 21 rps przemielił już około 20 tys BBs i działa dalej. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Mam jeszcze jeden w domu w zapasie, a jak padnie to zakupię SHS-a. Czy na takich komponentach siejecie na tym tłoku semi, czy auto też dajecie. Bo na JBU przyznam, że kilka razy ogień zaporowy poszedł. :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts