Chleb Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Mysle ze ta fotka wszystko wyjasni https://www.airsoft-entrepot.fr/media/catalog/product/cache/image/265x265/beff4985b56e3afdbeabfc89641a4582/p/r/prometheus-tte-de-cylindre-pour-gearbox-v6-7947.jpg Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 A założył ktoś już do f2000 głowice cylindra od v6? Z tego co wyczytałem na anglojęzycznych forach to w stocku jest niestandardowa Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Chleb Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Tak wiem, dlatego pytalem o takie cos dokladnie do v7, czy kto kolwiek widzial, czy ktokolwiek wie. Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Żadna głowica cylindra nie pasuje xd G&G twierdziło kiedyś że to jest standardowa część v6. No ale nie jest Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Mam jeszcze pytanie, czy mógłby ktoś zalinkować jakieś sorbo do tej repliki? Ew jakie wymiary ma mieć Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Mam jeszcze pytanie, czy mógłby ktoś zalinkować jakieś sorbo do tej repliki? Ew jakie wymiary ma miećNa olx jest gość który sprzedaje sorbo. Polecam. Napisz co potrzebujesz, zrobi jak trzeba.https://www.olx.pl/oferta/sorbothan-sorbopad-sorbo-asg-CID767-IDiw75h.html Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
bishop PS Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 Widział ktoś replikę z militariów.pl? To dalej g&g czy cybergun zakończył z nimi romans a zaczął z Chińczykami? https://www.militaria.pl/cybergun/karabinek_szturmowy_aeg_fn_herstal_f2000_-_black_200959_p89210.xml?cat=121 Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Ten ulep z militariów nie ma nic wspólnego z g&g Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Temat będzie do wydzielenia, ale ta replika z militariów F2000 to jest romans Cyberguna z Cymą/JG. Z zewnątrz plastik z oznaczeniami (nie takie fajne tworzywo jak w G&G) a w środku GB V3 (zawsze jakiś plus). Komora hopka niestandardowa. Midy/lowy ponoć chodzą bez problemu. Akcesoria G&G nie pasują lub pasują po lekkich przeróbkach. Ponoć całość do przeżycia (tak ćwierkaja na niepolskich forach) jak na chinola. Za ta cenę bym nie brał, ale jak będzie jakaś fajna promocja to jest to jakaś opcja jeśli zawsze chciałeś F2000, a nie było Cię stać. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 (edited) W sumie fajna rzecz, więcej F2000 na rynku zawsze na propsie. Ciekawe jak wygląda sprawa selektora ognia i spustu dwustopniowego. Edited November 8, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Dzięki szymo86 za link do sorbo :) Siedzi już w replice. Wie ktoś może na jakie śrubki wkręca się tą osłonkę plastikową która zakrywa gearbox od tyłu? Bo jak ich nie mam to muszę tam zawsze coś pchać żeby gearbox był dociśnięty jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Dzięki szymo86 za link do sorbo :) Siedzi już w replice. Wie ktoś może na jakie śrubki wkręca się tą osłonkę plastikową która zakrywa gearbox od tyłu? Bo jak ich nie mam to muszę tam zawsze coś pchać żeby gearbox był dociśnięty jak trzeba.Cieszy mnie to:) że śrubami nie pomogę, ale dobierz długość i główkę i będzie ok. Śrubki jak śrubki :)) Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
PosolonaMelasa Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 (edited) Ciekawa sprawa, zamontowałem w swoim f2000 mosfet Gate Warfet v1.1, instalacja modyfikowana. Mimo tego że nie mam przerywacza, to semi auto i full auto działa. Nie wiem jak, ale póki co działa, i mam nadzieje że tak zostanie xD. Jakby ktoś chciał wiedzieć, to z tego co pamiętam mam włączony AB i Smart Trigger, lipo 7,4v 20c redox 1.3Ah. Plus jeszcze dodam, że dysza do g36 od SHSa działa idealnie, od auga mi nie podeszła. Edited December 5, 2017 by PosolonaMelasa Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Powiedzcie panowie czy macie jakieś gotowe sprawdzone zawieszenia do tej repliki? Ew. Czy pasują od p90? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Z tego co pamiętam jest coś takiego jak Swiss Arms F2000 Sling. Quote Link to post Share on other sites
bezt Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 (edited) co myślicie o tym: https://www.olx.pl/o...tml#638d5381c3 Z tego co się dowiadywałem Fka jest bez magazynka (zgubiony w trakcie gry) i baterii. Warto? Edited January 30, 2018 by bezt Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted August 25, 2018 Report Share Posted August 25, 2018 Kupiłem prawie nówkę sztukę. Pmagi amoeby wchodzą po drobnym podszlifowaniu odcinka tylniej ścianki (1,5 cm) który wchodzi w gniazdo. Bardzo ciasno wchodzą, kulki podają bez problemów. Jakby zabrać po 0.5mm z każdej strony gniazda to Pmagi weszłyby z bardzo delikatnym luzem. Magazynki Specny pasują i podają bez problemu. Co do stopki kolby, nie możliwe jest by ją zgubić ale mój egzemplarz to chyba nowsza wersja, kupiona przez pierwszego właściciela w 2015. Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 (edited) Witam serdecznie, posiadam F2000 z etu i innymi bajerami od g&g, karabin cudo jak na stock, nic raczej nie będę robił ALE, i tu jest wielkie ale, ma problem z sprężynką od zaczepu magazynka. Karabin jak dotąd był tylko na jednej strzelance, ale trochę się nim bawiłem w między czasie i wspomniana wcześniej sprężynka mi wypadła, raz przed i drugi raz na następny dzień po strzelance. Żeby ją wstawić trzeba całe body rozebrać na dwie połówki, co nie jest jakoś szczególnie trudne, lecz staje się to powoli męczące, na razie rozwiązałem ten problem klockami lego złożonymi i sklejonymi ze sobą tak by nie blokowało magazynka, źle złożony element nie pozwalał magowi wejść do końca na swoje miejsce, i jednocześnie by blokowało wspomnianą wcześniej sprężynkę przed wypadnięciem. Jak rozwiązanie z lego nie wypali to będę kombinować z drukowaniem 3d, bo przynajmniej na razie (gwarancja) nie chcę nic wklejać tam na stałe dlatego takie kombinacje. Czy ktoś już miał podobne problemy? I jak wyglądało rozwiązanie? Odesłania na gwarancji wolałbym uniknąć bo taniemilitaria by musieli mi to sprowadzać itp, a mnie to nie bardzo leży, tym bardziej że karabin kosiarka. Za odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam. Edited April 22, 2019 by Glock19 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts