NikonCZWA Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Panowie czy jakiś tłumik dźwięku będzie pasował do Hi-Capy czy raczej trzeba myśleć o samoróbce? I czy uważacie że jest sens wstawiania precki skoro osiągi są wyśmienite? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) 1) Tłumik da sie zamontowac jesli dorwiesz odpowiednią (z gwintem) lufę zewnętrzną ale nie ma to sensu w gaziaku z BB. Poza tym na pewno nie wpłynie pozytywnie na działanie mechanizmu bo lufa przy strzale się rusza. 2) Jest sens. Ale większość ludzi klamek i tak nie tunninguje więc... Sam oceń. Precka o ile skupienia nie podniesie wiele (bo lepsze być nie może :D) to doda fps i zasięgu. Zastanawiam sie nad wymianą gumki na KM heada... A co do ergonomii- na zdjęciach wydaje się kanciasta i taka spod siekiery ale leży bardzo dobrze. Spust jak dla mnie wolał bym krótszy, taki jak w 1911 ale ja mam małe łapy. Oczywista sprawa że nie leży tak jak 1911 bo to dla mnie ideał ale leży lepiej niż glock czy sig sauer p226. Edited July 4, 2009 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Zamontowałem zawór tanio koby i głowicę tłoczka od PDI... i zastanawia mnie spory opór z jakim cylinder od bb teraz sie porusza. Czy tak ma byc po wymianie głowicy? Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Panowie, W jaki sposób można przymocować linkę do tej repliki? Zamierzam ją kupić, ale obawiam się, ze mógłbym ją zgubić :E Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 wymień tył rękojeści na taki od 1911- z uchem. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 No to na początek będzie musiała starczyć izolka :E Jaki gaz tankować do tej repliki? Ponoć 134a, ale jest drogi i na przykład w opisie na specshopie, pisze że służy do konserwacji. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Czym się różnią te magazynki? http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Magazines_Tokyo_Marui_GBB_Tokyo_Marui_31rd_Magazine_for_HI_CAPA_5_1.htm http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Magazines_Tokyo_Marui_GBB_Tokyo_Marui_31rd_Magazine_for_HI_CAPA_4_3.htm Oba pasują do H-C 5.1 i 4.3. Jeden z nich nie ma takiej dużej "stopki". To tylko różnica w wyglądzie, czy np. mieści więcej gazu? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Długością. magazynek od 4.1 jest krótszy i nie włożysz go do 5.1. Z kolei mag od 5.1 będzie wystawał z chwytu 4.3. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Ale na red wolf airsoft pisze, ze pasuje... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Ale na red wolf airsoft pisze, ze pasuje... Nie tylko media kłamią. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Arend, BEZEDURA! Magi między 5.1 a 4.3 są w 100% wymienne (mam 1 do 4.3 i kilka do 5.1)!!! Są identycznej długości a różnią się jedynie denkiem i stopką. Do 5.1 ma dłuższe denko oraz stopkę, 4.3 rzecz jasna krótsze ale części wchodząca do pistoletu jest całkowicie identyczna. Ba, chwyty w 4.3 i 5.1 to te same chwyty, są identyczne i wymienne. Mag do 5.1 ma denko dłuższe o około 10-12mm ALE nie ma ono przestrzeni na gaz. Gazu do obu magazynków wchodzi identyczna ilość. NAtomiast do szerszego denka mogą wejść jeszcze 2 kulki i stąd różnica w pojemności magazynków w kwestii kulek. Edited April 27, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Dziękuję. Zatem nie ważne jaki wybiorę to i tak będzie dobrze? Czyli nie ma żadnej odczuwalnej różnicy w użytkowaniu obu magazynków? PS. Gdzieś w Polsce można kupić w miarę dobrej cenie magi do hi-capy? Czy tylko ~200zł? Edited April 27, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Jak weźmiesz stoper to te do 5.1 zmienia się szybciej o 0,1s bo są wygodniejsze :D. Do noszenia jako bocznej wolę ten mag od 4.3 Nie wiem, nie kupuję w Polsce bo drogo. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Arend, BEZEDURA! Magi między 5.1 a 4.3 są w 100% wymienne (mam 1 do 4.3 i kilka do 5.1)!!! Są identycznej długości a różnią się jedynie denkiem i stopką. Do 5.1 ma dłuższe denko oraz stopkę, 4.3 rzecz jasna krótsze ale części wchodząca do pistoletu jest całkowicie identyczna. Ba, chwyty w 4.3 i 5.1 to te same chwyty, są identyczne i wymienne. Mag do 5.1 ma denko dłuższe o około 10-12mm ALE nie ma ono przestrzeni na gaz. Gazu do obu magazynków wchodzi identyczna ilość. NAtomiast do szerszego denka mogą wejść jeszcze 2 kulki i stąd różnica w pojemności magazynków w kwestii kulek. Może to były magi do 3.8. Zresztą słuchać się Dextera on wie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Nie wiem, marui nie robi 3.8 więc wnioskuję z tego, że mówisz o WE. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Nie wiem, marui nie robi 3.8 więc wnioskuję z tego, że mówisz o WE. Tak. Ale magi dla TM i WE są zamienne, więc mozna je stosowac dla obu firm. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 (edited) Czym się różni normalna hi-capa 5.1 od wersji R? Poza wyglądem, oczywiście. Ło taka: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=TM-PS-HC51RB&search=special&rs=Marui%20Handguns&catid=7&cat=59 Edited May 1, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Neskey Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 To jest chyba ta seria przeznaczona "dla młodszych" o obniżonej prędkości wylotowej, pozatym to pełnoprawna hicapa. Jest nawet podpis przecież "Marui R Series Handguns targeted for minority users, same blowback and cycling action but with much lower muzzle velocity." Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Broń w końcu zamówiłem, ale mam wątpliwości jakim gazem tankować i w jaki sposób o nią dbać. Z tego co wiem, to magazynki najlepiej przechowywać zatankowane i od po strzelankach psikać w zaworki olejem silikonowym. W replikę też gdzieś psikać? Kulki, to wg. mnie najlepiej 0,2. Ale jak wg. Was? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 0,2 jak chcesz żeby Ci leciały w kosmos, ja do pistoletów używam 0,23/0,25 bo i tak mają małe skupienie ze względu na krótką lufę, dlatego cięższe kulki wg mnie są bardziej wskazane, żeby zyskać na celności. Magazynki przechowywać z odrobiną gazu, od czasu do czasu nie zaszkodzi psiknąć silikonem. Co do konserwacji samego pistoletu to smarujesz tam gdzie jest największe tarcie, na prowadnicach zamka, na uszczelce komory blow backu, tam gdzie się coś rusza tam smarujesz:) oczywiście nie tak żeby pistolet ociekał smarem pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 i nie sylikonem w sprayu. Kup sobie jakiś olej do mechanizmów. Smarowanie smarowaniem ale przede wszystkim CZYŚCIĆ. Kulki w zasadzie i 0,2 i 0,25 bedą git, byle dobrej firmy. HU daje się wyregulować do obu wagomiarów. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 O to będą 0,25 bo takie pakuję do mojej cm048m. Muszę gdzieś upolować G&G 0,25 i kupić z 5 paczek na zapas, bo niestety na miejscu w Łodzi raczej nigdzie nie dostanę. A jak z gazem? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Ale co jak z gazem, używasz zwykłego GG i tyle... Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 (edited) No o to mi chodziło. Nie wiedziałem czy zwykły, czy hfc*** itd. A jakiego producenta najlepiej? Edited May 12, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 (edited) Obojętnie, byle nie Guarder 2000ml (za wysokie ciśnienie) i ten Polski GG (za dużo olejku silikonowego). Zwykły GG po prostu i tyle... BTW te posty polecą, bo nie są w odpowiednim temacie... Edited May 12, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts