Haptacz Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 (edited) Replika w końcu u mnie i... CUDO! Wystrzeliłem cały magazynek z wielkim bananem na twarzy. Strzela jak marzenie i kopie ładnie. Jutro przetestuję "w terenie". EDIT: Zaczynam się niepokoić, bo po wywaleniu około 300 kulek i dosyć intensywnym macaniu nabytku spostrzegłem lekko telepiący się na boki zamek... Edited June 8, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Pytanie do użytkowników Hi-Capy od TM-jaką kaburę udową polecacie do tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Taką do jakiej pasuje pistolet i jednocześnie jest wygodna. Raczej odpuścił bym chińszczyznę i kupił coś firmowego. Osobiście preferuję sztywne. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Jaki gaz ładować? O taki http://asg.warszawa.pl/p,abbey-predator-ultra-gas-700ml,6223.html abbey, protech czy obojętnie co? :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Jakikolwiek GG. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 I dotarł :) Zamawiałem z uncompany, wyszło mnie to ponizej 600 (co ciekawe, panowie z cła policzyli vat tylko od kosztu repliki, bez wysyłki). Metalowe są; górna część korpusu, oba tylne bezpieczniki, kurek, skorupa magazynku (bez denka), zespół przeziernika, przycisk do wyjmowania magazynka i jakieś pojedyncze srubki/czesci (w tym też część do zdejmowania zamka). Całkiem dużo jak na tm'a, zdziwił mnie ten górny korpus ;) Dolna czesc repliki jest wykonana moim zdaniem wzorowo. Magazynek jest metalowy i to na +, spust chodzi ładnie, okładziny są super i ogólnie to wszystko jest super :) Z kolei, górna czyli część zamka i lufy nie zachwyca. Zamek jest rzecz jasna plastikowy, oznaczenia etc. są naniesione ładnie i sam plastik raczej się nie rysuje, ale jest cienki, wiec przewiduje, że predzej czy później sie zużyje. Lufa zewnętrzna ma luzy, szczególnie przy naciągniętym zamku :P Nie wiem czy to norma w hi-capach, mam nadzieje ze nie będzie to miało wpływu na strzelanie (nie powinno). Zaś sama lufa zewnetrzna to dwuczęściowy, cienki i swiecący plasatik. Wewnetrzna oczywiście metalowa, wyglada na jakiś mosiądz ale nie mam pojęcia. hop-up reguluje się dość ciężko i nie ma opcji, żeby się rozregulował :) w poniedziałek kupię gaz i dam znać jak strzela Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Dziś przestrzelalem - takiego kopa, celności a zarazem zasięgu w klamkach jeszcze nie widziałem :D Jestem naprawdę pod wrażeniem osiągów. Niesie bardzo daleko, replika jest dobrze wyważona, a tylny bezpiecznik to super sprawa :D Teraz uwagi; raz, to scierajacy się zamek. Wystrzeliłem nie wiem, 10 magazynkow i zrobił się mały luz. Nie, żeby to było widać, ale próbując ruszać zamek czuć jak lekko rusza się on na boki. Akceptowalne i mam nadzieje, że bardziej się już nie zetrze. Druga rzecz to magazynek. Podczas ładowania syczy i jakby leciał na boki. Nie wylatuje inną stroną i to co wleci zostaje, ale niepokoi mnie to syczenie. Norma w tmach i nie ma się co martwić czy coś nie tak? :) Gaz to ultraair Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Co do syczenia, to TM (nie wiem, czy we wszystkich modelach) nie montuje uszczelki przy dolnym zaworze i przez to syczy. U mnie w 1911 też tak jest. Wystarczy zamontować odpowiednią uszczelkę i będzie cisza. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Uszczelka ta to zwykły oring z zaworu zapalniczkowego. Rozbebesz jakąś, i wciśnij na rurkę w zaworze. W każdej swojej klamce tak robię. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 25, 2019 Report Share Posted November 25, 2019 Cześć, Gdzie mogę kupić śrubkę do szczerbinki, regulującą jej ustawienie w pionie? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 31, 2020 Report Share Posted January 31, 2020 Powtarzam pytanie, gdzie znajdę śrubkę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts