yeti_pk Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 ... Mowa była o ładownicach do systemu BW - S95. @yeti_pk, czemu ci tak na kamizelce zależy? UTG nie ma miejsca na płyty, więc nie da ci to żadnych korzyści na strzelankach. A za 200 zł ciężko jest znaleźć porządną kamizelkę (jest w sumie pc z praszki, ale na ładownice nie starczy). Pasoszelki BW mają inny sposób mocowania i pasują do niego tylko dedykowane ładownice. A chińskich ładownic nie polecam - korzystałem co prawda z bandoliera do m4, ale w porównaniu z miwo to chińczyki są masakrycznej jakości. Ciężkie, twarde, wystające nitki, ogromne (bandolier na magi do m4 miwo jest widocznie mniejszy). Zależy mi z prostych względów - kamizelki taktyczne mi sie po prostu podobają. No ale z tego co piszecie chyba będę się musiał zdecydować na pasoszelki BW. Jeszcze pytanie, czy jako ładownica na magazynek nada się jakaś co jest w zestawie? Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Cześć. Powiedzcie mi czy warto kupić tę kamizelkę? http://airsoftxtreme.pl/kamizelka-taktyczna-utg-oliv-umarex-p-107.html Z tego co znalazłem to Umarexy kosztują około 300 zł, a tu taka promocja. Myślałem też nad UTG w multicamie ale znalazłem tylko ACM za 160 zł, lub Mil-tec za 200, a podobno jakościowo są w tyle za Umarexem. Od razu uprzedzam - UTG mi się podoba. Na dzień dzisiejszy nie widzę sensu kupna czegoś modułowego do czego będę doczepiać ładownice, które na UTG już są. :P Michał Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Nie z tego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Promocja w tym sklepie polega na tym, że Ty wysyłasz im pieniądze, a oni się cieszą, że zapłaciłeś. I to jest koniec transakcji. Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 OK. Dzięki za info. Szukam dalej :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 (edited) Unikaj tego sklepu jak "zarazy" :icon_exclaim: :maniak_zle: Ps Rozumiem, że podoba Ci się kamizelka UTG, ale zanim ją kupisz poczytaj co nieco o niej. Edited September 8, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Właśnie czytałem co nieco, i jak zawsze opinie są podzielone :) Część ludzi będzie chwalić, część odradzać a Ty polecisz pasoszelki BW ;) :D Zanim kupię, wybiorę się pewnie do jakiegoś sklepu żeby przymierzyć i sprawdzić czy mi odpowiada, ale na 99,9% wybiorę właśnie UTG (0,1% niepewności zawsze warto zostawić:)). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 A tu masz oryginalnego Blackhawka Omega, do wzięcia za 200zł. Sprzedający twierdzi, że nówka. I wierz mi, MilTec, ACM czy inny UmarłRex mogą przy tej jakości wziąć łopatkę piechoty, wykopać okop o pełnym profilu, wleźć do niego, zasypać się z górką, przyklepać z wierzchu i jeszcze położyć na czubku piaszczystego pagórka kwiatki na wieczną rzeczy pamiątkę... Dwie róznice w stosunku do tego, co linkowałeś - na lewym panelu są dwie ładownice zamiast kabury, i nie ma w zestawie pasa z tymi adowniczkami. Co i dobrze, bo oba rozwiązania uważałem zawsze za cokolwiek chybione... Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 @Errhile Nie kupię jej z jednego prostego powodu: jest szpetna. I choćby wytrzymała trafienie z RPG to i tak jest szpetna i mi się nie podoba :P Ale dzięki za pokazanie możliwości. Chyba znalazłem perełkę w śląskim komisie: http://forum.wmasg.pl/topic/149820-s-kp-12-multicam-ladownice/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 @Errhile Nie kupię jej z jednego prostego powodu: jest szpetna. I choćby wytrzymała trafienie z RPG to i tak jest szpetna i mi się nie podoba :icon_razz: Ale dzięki za pokazanie możliwości. Chyba znalazłem perełkę w śląskim komisie: http://forum.wmasg.p...icam-ladownice/ Na dzień dzisiejszy nie widzę sensu kupna czegoś modułowego do czego będę doczepiać ładownice, które na UTG już są. :icon_razz: :icon_biggrin: To nie ma wyglądać, to ma działać i sprawdzać się na strzelankach. Poza tym jakość też się liczy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 (...) Ty polecisz pasoszelki BW :icon_wink: :icon_biggrin: (...) Powtarzasz za głupimi głupoty, co nie najlepiej o Tobie świadczy. Nie będę się wdawał w dyskusję, ale każdy rozsądny Ci powie, że kamizelki modułowe są najpraktyczniejsze. Jeśli Ci się podoba UTG to kupuj, przecież nikt nie broni Ci wyrzucać pieniędzy. To nie ma wyglądać, to ma działać i sprawdzać się na strzelankach. Poza tym jakość też się liczy. ... i to jest sedno sprawy... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Po za tym UTG jest w prostej linii wzorowana na BHI OMEGA, więc to tak jakbyś powiedział, że wolisz Grande Punto, bo Maserati jest szpetne :teeth: Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 (edited) Panowie, jaki ja głupi byłem, że UTG chciałem... Na szczęście w porę się zorientowałem, i kupiłem kamizelkę KP-12 wraz z kompletem ładownic, wszystko w multicamie i do tego za grosze :icon_smile: Posłuży dłużej, a jak się jakaś ładownica zniszczy to kupię nową, a nie cała kamizelka do niczego. Bo tylko krowa nie zmienia poglądów :) Więcej czytający i coraz lepiej obyty Michał :icon_smile: Temat do zamknięcia. Edited October 29, 2014 by zenon21 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Miło słyszeć, że nasze porady nie okazały się głosem wołającego na puszczy ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Panowie, jaki ja głupi byłem, że UTG chciałem... (...) jak się jakaś ładownica zniszczy to kupię nową, a nie cała kamizelka do niczego.(...) Gratuluję, jesteś jednym z nielicznych przykładów narastającego rozsądku... :maniak_OK: Koledzy "nowicjusze", bierzcie przykład z Zenona. :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts