Sgt. Paul Jackson Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 No nie przesadzaj. ;] Mi tam wszystko ładnie chodzi, podkręca i lata. ;] A replika ma 45-50k kulek przebiegu i przez ten czas nie zmieniałem gumki, dystansera. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Szalony człowiek! xDD no chyba że masz najnowsza wersje z 8mm. One mają powiedzmy znośną szczelność i zasięg Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 My z kolegą mamy m16, ja mam komore KA a on promyka, no i oby dwoje precki systemy i powiem tak, z mojego leci lepiej, nie umiem powiedzieć dlaczego, a tak z innej beczki, używanie opcji ,,szukaj" nie boli Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Ciekawostka jest taka, że komora G&P (nowy typ) o ile szczelna jest sama w sobie, mam na myśli w połączeniu z lufą, to podkręcać nie potrafi. Co któryś strzał bez hopka. Dystanser i gumka ok. Inna sprawa do właścicieli nowych modeli G&P- czy tylko ja nie dostałem sprężynki dociskającej komorę do GB? Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Ja powiem tak. Mam nową wersję z 8mm łożyskami. Jest to co prawda konwersja (SR16 URX), ale to nie wiele zmienia. Miałem różne problemy z tym że kulki nie chciały latać. 100 razy zmieniałem dystanser, szukałem problemu w komorze i tak dalej. Kupiłem lepsze kulki i na stockowej komorze hula na 40m i dalej bez pytania i wszystko jest OK. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 jak 40m to słabo xP Ja mam tą nową i jest dobrze tak jak na KA (albo KA mam zrypana xP ) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 40 to słabo? A Twoja na ile strzela? 666 metrów i 666 centrymetrów z błogosławieństwiem Pana Mroku? Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 55m celne kolejne kilka metrów opadają Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ja wierzę, podobno na tym świecie wszystko jest możliwe ;) A jk to mierzyłeś? Bo ja biegałem z 20 metrową miarka sportową, coby potem nie pisać o wynikach na oko... Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 na strzelnicy tarcze wysuwałem jak najdalej i tak wyszło że na 55m kuka wpadała jeszcze w pierś a za spadała. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) I nie leciało lobem? Ciekawi mnie czy przy takim samym ustawieniu hopka trafiłbyś w tą pierś z 40 metrów, bo na moje nie... Prezes ale mnie rozwaliłeś : "no i oby dwoje" Ty czy Twój kolega jesteście dziewczyną? xD Edited May 20, 2009 by Dragunow Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 :wink: 8) , Bo replika jest jak kobieta xD, zdanie tyczyło się repliki :lol: Ale szacun za interpretacje ;-) Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Przy takim samym strzelałem z 10, 30, 40, 45, 50, 55, 60, 63m Warunki idealne zero wiatru, i replika nie była unieruchomiona. Przy 63m kulki albo spadały pod tarczą albo ocierały się o krocze xD 60m celując w szyje/ramiona (celownik laserowy + kolimator) kulki miały odchylenie ok 20cm w dół, może 2 wpadły w barki. Od 10-50m kulki wpadały tam gdzie chciałem + świadomy rozrzut Stokowa komora, gumka Systema, 420fps i stokowa lufa Kulki G&G 0.25 Edited May 20, 2009 by SkonfU Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ja mam z kolei takie pytanie. Czy ktoś wymieniał sobie lufę na dłuższą, powiedzmy 455?? Trzeba zmieniać cylinder? Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś zrobił coś takiego. Bez teoretycznych spekulacji. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Tak ja zmieniłem z 363 mm na 509 mm Systemę + gumka czarna systema schowaną w tłumik,początkowo Systema chodziła na stockowym mosiężnym cylindrze G&P (który niby pelny ,a typ 1) i całkiem nieżle to chodziło Póżniej naszło mnie na wymianę cylindra na typ 0 Sysytemy (nierdzewny ,polerowany) ,efekt nie powalił mnie specjalnie na kolana ,trochę lepszy zasięg i powtarzalność Jeszcze mam zamiar wymienić głowice cylindra na Deep Fire ,aluminiową z łozyskowaniem z (niby haha) super oringiem ,nie wiem co w nim super ,ale może bedzie porządnie szczelna Oczywiście wszystko porządnie poskładane ,uszczelnione itp. Zeby nie było niedomówień komora hopka wymieniona KA Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Znając życie nie miałeś cylindra typ 1 tylko typ 2. Nie widziałem jeszcze typu 1 w G&P. Jeżeli wymieniasz na 450 mm warto wymienić bo... zawsze trochę fpsów więcej i przede wszystkim powtarzalność. Quote Link to post Share on other sites
miechu Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 ja mam m16a4 G&P od pół roku. Jeszcze nie miałem żadnej awarii, przebieg około 3,5 tys. kulek. Ogólnie fajny karabinek ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Gdybyś miał awarię po 3,5 k kulek to bym się zmartwił. Taki przebieg to tak naprawdę przebieg zerowy. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 (edited) Jak przedstawia się kwestia dopasowania poszczególnych elementów w M4A1 (nowa wersja)? Chodzi mi o ewentualne luzy, "kołyszące się" lufy, magazynki i inne niedoróbki wizualne, o których w różnych M-kach było swego czas głośno. To niby "detale" ale nie wyobrażam sobie by w replice ze ponad 1100pln obecne były tego typu niedoróbki (uznałem więc że warto zapytać). Edited May 25, 2009 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Chłopie to jest g&p, czasami tylko górna część body się kołysze, ale to łatwo zniwelować, a wizualnie nie do pobicia Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 (edited) Hehe, i wszystko jasne :) o takie info właśnie mi chodziło. Edited May 25, 2009 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Toście chłopaki mało widzieli w życiu :P KA, jest lepiej wykonany. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Widziałem lecz deczko zjechany więc porównać nie mogę Edited May 26, 2009 by Prezes_____ Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Niestety nie ma (są ale jedynie parę sztuk) kompletnych broni Guardera. To co jest na asgshopie to akurat marna imitacja. Guarder robi doskonałe body, najładniejsze jakie widziałem, choć nie pasują do większości GB xD Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 W G&P denerwują te magazynki że się telepią... A KA nie jest aż takie fajne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts