lukasik_44 Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 To moja Wersja: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3872 A to wersja mojego kumpla: http://asgshop.pl/sklep/recenzje_gp.php Jeśli możesz to podaj AnR różnice między nimi bo ja dostrzegłem tylko w wyrzutniku łusek i kolbie no chyba że jest ich więcej Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Pewnie innych nie ma różnic. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Standard jest przystosowany do trzymania baterii we front gripie. A w tej innej do lipoli trzymanych w prowadnicy kolby. A jak masz problem z wyrzutnikiem łusek to kup body KA :P Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Miał ktoś do czynienia z tą repliką? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4146 Zastanawiam się and nią bo to jedyna chyba zwykła emka g&p dostępna obecnie gdzieś w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Ja posiadam ta emeczkę;) Jest to normalna m4 od G&P tyle że musisz sobie sam złożyć dolne i górne body po zakupie. Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Dla tej repliki podane jest, że producent zaleca napięcie baterii 7,2V lub 8,4V czyli to znaczy, że na 9,6V będzie działać nieprawidłowo ? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Nie, będzie działać szybciej. Nie ma potrzeby używać takiej baterii jak możesz mieć słabsze. Oszczędzisz bebechy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Ja od stocku używałem 9,6, nic się nie stało. Potem się przesiadłem na lipo 11.1. I tłok poszedł. Ale to po prawie 3 latach użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
lukasik_44 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Powiem to tak jak ja to widzę. Kupiłem tą emkę i nie mogłem powstrzymać się od opubllikowania posta na ten temat. Jeśli są ludzie którzy zastanawiają sie nad kupnem repliki do 1100zł to ja osobiście polecam G&P i mowię ze nie będziecie żałować.To replika do której nigdy nie mam żadnych nawet najmniejszych zastrzeżeń.Plusów można doszukać się tu bardzo wiele a np.body,faktura broni i same bebechy mówią za siebie już wszystko. Jeśli macie wątpliwości to bierzcie G&P bo to najlepszy gun za taką cenę jeśli chodzi o odwzorowanie na ostrej i bebechy :biggrin: :biggrin: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Czy z G&P są jakieś problemy (coś się sypie, pęka itp.)? Jak z zasięgiem i celnością? Do lasu lepsza będzie eMka od G&P, KWA czy ICS? Quote Link to post Share on other sites
ernest210 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Chodzi mi ostatnio po głowie taka modyfikacja aby do swojej M4 władować lufę prometheus'a dokładnie taką link ponieważ mam standardową lufę zewnętrzną przystosowaną do luf 363 mm to dokupiłbym sobie tłumik 150mm (jako przedłużenie lufy zewnętrznej) np. taki link. No i oczywiście wymieniłbym jeszcze cylinder na tym 0 dokładnie taki link akurat niedawno nabyłem zestaw cylindra i tłoka link więc nowy cylinder powinien się ładnie z pasować. Tak więc co sądzicie o takiej modyfikacji M4 czy są jakieś przeciw wskazania aby tego nie robić (zakładam, że użycie tego typu luf tak długich nie wymaga dodatkowych zmian i pasują do standardowych komór hop-up). W prawdzie nie mam zamiaru bawić się w snajpera ale też nie oddaję niewiadomi jakich serii (dla mnie seria to średnio trzy kulki). Edited February 19, 2011 by ernest210 Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) Szybkie pytanie za 100 pkt. Czy Li-Po o wymiarach 130x20x15 (mm) + jakieś tam kabelki wejdzie do standardowego chwytu przedniego? Chodzi mi o tę Mkę, która teraz jest na ASGShopie w zestawie do samodzielnego montażu ;) Dużo osób pisze, że ma Li-Pole, ale nikt nie mówi, gdzie je wcisnął :D Edited February 20, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) Teoretycznie tak, wchodzą na pewno o 1/2 cm krótsze bo to rozmiar mini NiMh Edited February 20, 2011 by Raistllin Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) "Teoretycznie". To znaczy z czym może być problem? Muszę wiedzieć na 100%, czy wejdzie, czy nie. Przy ewentualnej sprzedaży obecnej repliki zostawiłbym sobie Li-Pola. Mógłby ktoś chociaż na oko zmierzyć linijką i powiedzieć ile zapasu jest? Edited February 20, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Ja mam lipola w kolbie, dokładnie to w prowadnicy. Ze względu na RIS postanowiłem, że tam będzie najodpowiedniej. Nie wiem jak zwykłe okładziny ale pod RIS nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
hw95 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Szybkie pytanie za 100 pkt. Czy Li-Po o wymiarach 130x20x15 (mm) + jakieś tam kabelki wejdzie do standardowego chwytu przedniego? Chodzi mi o tę Mkę, która teraz jest na ASGShopie w zestawie do samodzielnego montażu ;) Dużo osób pisze, że ma Li-Pole, ale nikt nie mówi, gdzie je wcisnął :D Witam serdecznie (to mój pierwszy post :icon_biggrin: ). Wymiary pakietu o który pytasz są zbliżone do wymiarów tego pakietu Li-Po G&P ten zaś pakiet G&P wchodzi bez problemu do standardowego chwytu przedniego razem z kablami i MOSFET'em GATE. Z innych li-po w chwyt przedni standardowy wchodzi również ten pakiet (kable+mosfet) Li-Po Pelikan Pozdrawiam Tomasz Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Panowie, jakiś czas temu pytałem o magi SRC, nie otrzymałem odpowiedzi. To może zadam pytanie w ten sposób: Jakie z tańszych magów (PJ, BOYI itp) pasują do m4 g&p? Jeśli było to wałkowane już na forum to przepraszam, nie mogłem wyszukać żadnej wzmianki na ten temat. :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 P&J i BOYI. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 DiBoysy (czyli chyba Boyi) podają bankowo do ostatniej kulki i są tanie i dobre, bo dobre i tanie. Do magów CA się nie umywają, ale kosztują połowę tego. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Chryste... G&P ma inny standard gniazda niż inne gnaty. Bo tam bez przeróbek, po wyjęciu GB pasują magi do ostrej, wsadźcie do CA na przykład. Teraz tak. Większość magów trzeba podklejać w miejscu gdzie wchodzi w nie zwalniacz magazynka, 2-3 warstwy taśmy izolacyjnej. Magi mam takie: 1) 6x BOYI, ze starych serii, gdzie farba schodziła strasznie - podklejone w ten sposób, podają bez zająknięcia 2) 2x PMAG STAR'a - ten sam patent 3) 1x BOYI, nowe serie - nie trzeba podklejać, ale wchodzi ciężko do gniazda, strasznie ciężko i nie pasuje nigdzie indziej, tylko do G&P W sklepie przewija mi się tona magazynków, bez problemu mogę polecić MAG'i. Pasują bez przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 otóż mam jeszcze jeden problem mianowicie jak replika jest na safe to jak się troszeczkę mocniej naciśnie to replika strzela na single. Co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Blokada spustu w GB Ci przeskakuje Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Różnica taka że Red Wolf Custom czy WGC Custom są składane z części, które zalegają magazyny i często części te już są nie produkowane. np. Gearbox 6mm gdzie G&P nie produkuje już od bardzo dawna lub body z oznaczeniami które się nie sprzedawało. Same repliki również są składane przez owe sklepy - nie przez firmę G&P... Tak więc tylko w teorii jest to G&P. W praktyce bywa różnie, raz jest ok, a raz totalny zlepek części tak jak to nie raz miało miejsce w replikach WGC Custom. Reasumując nigdy nie będzie prawdziwe G&P od początku do końca. W ASGShop masz repliki bezpośrednio od producenta i z każdą nową dostawą repliki są składane z najnowszych części przez firmę G&P Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ktoś tam się pytał o magi SRC- u mnie pasowały, chociaż oczywiście były dość luźne. Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Tak, to typowe uszkodzenie dla replik g&p. U mnie poszły w ten sam sposób dwa komplety zębów g&p w dwóch różnych replikach (jedna sp120, druga stock). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts