Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Różnica taka że Red Wolf Custom czy WGC Custom są składane z części, które zalegają magazyny i często części te już są nie produkowane.

np. Gearbox 6mm gdzie G&P nie produkuje już od bardzo dawna lub body z oznaczeniami które się nie sprzedawało.

Same repliki również są składane przez owe sklepy - nie przez firmę G&P...

Tak więc tylko w teorii jest to G&P.

W praktyce bywa różnie, raz jest ok, a raz totalny zlepek części tak jak to nie raz miało miejsce w replikach WGC Custom.

Reasumując nigdy nie będzie prawdziwe G&P od początku do końca.

W ASGShop masz repliki bezpośrednio od producenta i z każdą nową dostawą repliki są składane z najnowszych części przez firmę G&P

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Mam baterię GE POWER o takich samych wymiarach (inne parametry - 1280 mAh, 20 C, napięcie takie same) - w 6-cio pozycyjnej prowadnicy nie mieści się cała - wystaje na tyle, że kolba (kopia Magpul CTR) nie wsuwa się na ostatni zatrzask czyli ok 1-2 cm. W niczym to nie przeszkadza i wszystko działa jak powinno. Wtyki wymienione na T-connectory a i tak ciężko jest upchnąć kable więc o mierniku zapomnij (zresztą i tak nie jest niezbędny).

z Li-po 11.1 może być ciężko, chociaż nie wiem ile miejsca jest w tym Magpulowym chwycie przednim. Wiem za to, że moja 7.4V wchodzi na styk do standardowego chwytu.

Swoją drogą, w stocku na takim li-polu ROF będzie bardzo duży, powyżej 20k/s, gearbox raczej zadowolony nie będzie :)

Szybkie pytanie za 100 pkt. Czy Li-Po o wymiarach 130x20x15 (mm) + jakieś tam kabelki wejdzie do standardowego chwytu przedniego? Chodzi mi o tę Mkę, która teraz jest na ASGShopie w zestawie do samodzielnego montażu ;)

Dużo osób pisze, że ma Li-Pole, ale nikt nie mówi, gdzie je wcisnął :D

Taka http://www.mackoutdoors.ca/products/7.4V-1800mah-Turnigy-Lipo.html spokojnie wlozysz w front jak i w MOE np od Magpula. Ta http://www.emodel.pl/turnigy-lipo-2s-2200mah-20c-74v-p-1898.html w MOE wchodzi ciasno i trudno ja ulozyc, ale w okragly chwyt od M4 spokojnie sie miesci.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Panowie, mam pytanie jak się zdejmuje zatrzask maga w replice sr16 g&p?

Wiem, że pewnie było w temacie, w szukajce nic nie wyskoczyło. A potrzebuje szybko go zdjąć.

Edit, oczywiście oglądałem filmiki instruktażowe, lecz wszędzie była standardowo śrubka, której u mnie nie ma.

Edited by JaWojteq

Panowie, mam pytanie jak się zdejmuje zatrzask maga w replice sr16 g&p?

Wiem, że pewnie było w temacie, w szukajce nic nie wyskoczyło. A potrzebuje szybko go zdjąć.

Edit, oczywiście oglądałem filmiki instruktażowe, lecz wszędzie była standardowo śrubka, której u mnie nie ma.

Wciśnij na maxa zatrzask i kręć tym podłużnym elementem co trzyma magazynek, miałem taki mag catch w g&p defenderze i tak się go demontowało:)

pozdro

• 1 month later...

Witam

ostatnio zakupiłem replikę M4 MRE firmy G&P

Jako że jest to moja pierwsza replika więc trudno jest mi ją do czegoś porównać ale spróbuję

opisać tzw. pierwsze wrażenie.

Karabinek wykonany jest świetnie, miałem w ręku tzw "chińczyki" i różnica jest już na wejściu

stockowo osiągi ma na poziomie 395-400 FPS przy kulkach .20 a przy .25 około 360FPS (bateria LiPo 7,4)

do 40-45 metrów skupienie takie że trafiam w kartkę A4 8 na 10 razy

stockowa lufa i kulki G&G

nic nie lata, nie trzeszczy, nie ma luzów, bardzo ładnie sie ją demontuje

praktycznie cała o RISowana więc podatna na wszelaki tuning :)

jeśli ktoś ma jakieś pytania to walcie śmiało

pzdr

• 1 month later...