Maza94 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Panowie, czy do body G&P pasuje GB Tokyo Marui? Czy trzeba będzie coś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Ploteczki poleciały w kosmos, trzymajcie się tematu. Quote Link to post Share on other sites
leksi0r Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Mam nie mały problem w moim g&p. jest to wersja challenger kit i mam problem z reakcja na spust. działo sie tak na starej bateri 8.4 jak i na nowej 11.1 lipo. Po jakimś czasie na akcji po prostu spust przestaje reagować. trzeba go trzymać z 40 sek żeby nastąpił cykl zębatek cały. co moge zrobić. Kable ? mosfet ? styki ? p.s. styki na silniku czyste. replika stock Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Styki spalone. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Witam.Mam taki problem mianowicie posiadam pęknięte górne body od M4 G&P Colt.Czy ktoś wie,jakie dolne body będzie pasować do dolnego ? Pytam się,bo ciężko dorwać górne z G&P,a jest jeszcze wiele innych firm,tylko nie chce kupować na ślepo.A potem się okaże,że nie będzie pasować.Dziękuje i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DuchWilka Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Urwało mi 1/3 tej podkładki co jest na łożysku , mogę dalej strzelać ? Zestaw łożysk najtańszy 21zł kosztuje nie wiem czy jest sens. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Absolutnie łożysko do zmiany. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Witam, mam mały problem, otóż ostatnio stałem się posiadaczem używanej i dosyć starej (z 2007 roku bodajże) repliki M4A1 od G&P i prawię od samego początku były z nią problemy, w każdym razie obecna konfiguracja wygląda tak Szkielet g&p Spręzyna m120 Tłok jakiś chinol, głowica łożyskowany cichy ultimate łożyska ślizgi od elementa zębatki nie mam pojęcia jakie, wiem tylko że środkowa jest A&K popychacz boyi cylinder typ 0, głowica aluminiowa cicha ultimate dysza jakaś aluminiowa uszczelniona i łożyskowana prowadnica problem jest taki że wgl nie idzie z niej wykonać normalnego strzału, ciągle łapie jakieś zacinki i tak dalej próbowałem na 2 batkach firefoxie 9,6 2300mAh i ASG 9,6 1100mAh i na dwóch silnikach, na G&P ucm 120 high speed i na stockowym boyi i sprawa ma się tak że g&p wygląda jakby się spalił bo ciągle łapie jakieś zwarcia i wgl nie reaguje na prąd a boyka nie wiem jakim cudem nie ciągnie tego co jest w środku mimo tego że zestaw prawie taki sam jaki miałem w boyi, poza spreżyną zębatkami i łożyskowaną prowadnicą, wie ktoś co jej może dolegać ? Bo z kolegą się z nią męczyłem i obydwaj rozkładamy ręce Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 spalone styki w gb? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Styki to raz, kable dwa i pewnie na dokładkę coś jeszcze, szczególnie że w środku masz mix wszystkiego. Zrób dobre fotki rozłożonego GB bo może jest coś na co uwagi nie zwracasz a ktoś obeznany od razu CI powie w czym rzecz. Quote Link to post Share on other sites
ernest210 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Wybaczcie jeżeli gdzieś już o to ktoś pytał, ale nie znalazłem podobnego pytania a mianowicie jak się ma sprawa z magazynkami firmy CYMA czy to też jedna wielka loteria jak z BOY'em (jedne latają mniej inne więcej) czy może trochę lepiej? Tak wiem CA są najlepsze (przynajmniej dla mnie) mam ich kilka i lepiej dopasowanych nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
McKing23 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ja strzelam na P&J mam ich 4 i wszystkie sprawują się świetnie, czego nie można powiedzieć o mid G&P, więc jak widzisz jest to TOTALNA loteria ;) Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) Witam zakupiłem replikę z rynku wtórnego: http://allegro.pl/m4...2643768537.html Powisiała troszke u gościa na scianie, wady: wypadający pin nonstop, tłok w tylnej pozycji pozostawiony ale tak będzie robiony tuning do 420 fps. AsgShop oferuje za 125zł: Sp120 guardera. Wzmocniona aluminiowa głowica tłoka (Deep Fire) czy to jest optymalny wybór? Od siebie dołożył bym gumkę Systemy, aha i komora ma niebieskie pokrętła wymienić od razu na KA? Replika jest stokowa nie posiada ani ryski więc nabytek chyba dobry? Posiadałem już taką replikę tuningowaną w asgshop, ale co do głowicy tłoka to nasłuchałem się że lepiej z tworzywa. Więc konkretnie jaką i którą. Edited September 26, 2012 by Mrpiotras Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 broń Boże nie aluminiowa głowica tłoka, gearbox na tym za bardzo ucierpi Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Ja miałem w swoim G&P aluminiową głowicę tłoka Prometheus, na M140 waliłem dziesiątki tysięcy kulek na full auto m.in. na mrozie -12 stopni i nie miałem z tą repliką problemów aż do momentu sprzedaży, której do dzisiaj żałuję :] Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Mozę ktoś mi pomóc?Mam taką sprawę ,kupiłem sobie nie dawno m4 z G&P i chciał bym wsadzić w replikę sprężynę główną M120 lub M130 i używać baterii lipo 11,1 i mieć dużą szybkostrzelność. Co polecacie za części , jakich firm,co wymienić. Prosił bym o fachową pomoc. Sam myślałem nad wymianą silnika na systemy oraz zestaw FTK systemy do M130 lub M150. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Zębatki, tłok, głowicę tłoka. Reszta może zostać stockowa. No i mosfet. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Tyle sam wiem,tylko jakich firm polecacie bo jak mam przepłacać to wolę zapytać ,które części lepsze,efektywniejsze a w sklepach mnóstwo tego. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Tłok bierz ze wszystkimi metalowymi zębami, SHS, Deep Fire, Systema - jaki znajdziesz taniej. Zębatki do M120-M130 spokojnie wytrzymają XYZ z Cymy, więc możesz poszukać nieprzetyranych w komisie. Głowica tłoka najlepiej plastikowa Prometheus lub Systema. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Takie slabe zebatki w GP sa, ze m120 nie uciagna? Sam mysle nad wsadzeniem m120 i jakiegos tloku, stad moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Mi na stockowej sprężynie pękła środkowa i tłokowa, ale to było z 5 lat temu. Może coś do tej pory poprawili. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Ja na m120 mam wsadzoną tylko głowicę tłoka Deef Fire i od kilku lat ładnie śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Dzieki za info. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) Na tuningu Level 1 ASGshop w cenie 125zł do tego wywalić bezpiecznik, kable, wtyczkę. LIFE 9.9V rof 31. Silniki GP to kosiarki zębatki dają spokojnie radę, problem z ośiami na zębatce tłokowej może się trafić. Edited October 6, 2012 by Mrpiotras Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Problem z zębatkami w G&P polega na tym że są...zbyt dobre :). Po prostu są cięższe i masywniejsze od normalnych zębatek, ale osadzono je na zwykłych ośkach, które nie wytrzymują i bardzo często się ukręcają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts