Gallain Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Czyli generalnie są słabe. Co z tego, że kupisz samochód, który jest ach i och, jeśli po 1000km odpadną mu koła? Quote Link to post Share on other sites
ernest210 Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Hej mam takie pytanie jestem poza domem i nie mogę zmierzyć/sprawdzić rozmiarów chwytu przedniego a chciałbym kupić pakiet LiPo i nie jestem pewien czy się zmieści. Z tego co widzę na stronach to bateria mini ma rozmiary mniej więcej 108x35x18 a pakiet który mnie interesuje TURNIGY 2200mAh 2S 40C ma wymiary 114x34x19mm, orientuje się ktoś z was czy się zmieści? Jak by co to zostają mi jescze LiPo 1800mAh 7,4V 25-50C Turnigy lub Turnigy LiPo 2200mAh 2S 40-80C Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Co do baterii to nie wejdzie batka o szerokości 35mm, kupić podwójną. Quote Link to post Share on other sites
ernest210 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Co do baterii to nie wejdzie batka o szerokości 35mm, kupić podwójną. Kurcze nie zauważyłem, że źle zapisały się wymiary baterii mini czyli 108x35x18. Pytałem bo miałem baterie mini dokładnie taką King Arms - Bateria AEG - 8,4V - 1600mAh - Mini i bez problemu mieściła się w przednim chwycie a zakładam, że ma wymiary takie same jak ta VB Power - Bateria AEG - 8,4V - 1600mAh - Mini Czyli tak naprawdę niewielkie różnice w porównaniu z TURNIGY 2200mAh 2S 40C a już tym bardziej z Turnigy LiPo 2200mAh 2S 40-80C tylko w tym przypadku nie jestem pewien grubości i wysokości na długość jak widać powinna się zmieścić ale nie (tylko nie wiem co sądzić o tym stałym 40C czy nie za dużo). Edited October 12, 2012 by ernest210 Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Mam ten sam dylemat, jutro zrobię kartonik z tektury i się okaże. Edited October 13, 2012 by Mrpiotras Quote Link to post Share on other sites
ernest210 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Mam ten sam dylemat, jutro zrobię kartonik z tektury i się okaże. Czekam z nie cierpliwością :). Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 W mojej emce ostatnio selektor ognia ułamał się na pół i nadeszła pora wymiany na nowy, czy body jest wybredne jeśli chodzi o wymianę selektora ognia? Czy wystarczy kupić najtańszy z możliwych(http://jarmix-milita...r-soft-gun.html) i wymienić go bez żadnego kombinowania? Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Wymiana selektora to żaden problem, ale musisz uważać na śrubę mocującą. Sam musiałem ją u siebie rozwiercać niewielkim wiertłem, zapiekła się na amen. U siebie założyłem stalowego SHS, Element pewnie też będzie pasował bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Hamid Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Czy ktoś mi wytłumaczy, dlaczego po wymianie głowic tłok/cylinder w M4 CQBR G&P, oczywiście złożeniu wszystkiego (poprawnie) w całość, nagle GB nie może zmieścić się w szkielecie? Próbowałem na 10tki możliwych sposobów, wraz z ustawianiem selektora w różnych pozycjach - i nic!. Inne szkielety wchodzą bez problemu (VFC). To trochę dziwne, bo to nie pierwsza M'ka z którą robię, lecz pierwsza od G&P i nigdy wcześniej nie miałem takiego problemów, który wynikają hmm - z powietrza?? Myśląc logicznie skoro GB bezproblemowo wyszedł z body, to dlaczego nie może w nie z powrotem wejść, boję się używać większej siły, aby czegoś nie zniszczyć. Jako że to nówka - 300kulek przebiegu. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Mozna bezpiecznie uzywac lipo 11,1 na stockowym gp? (8mm lozyka,bialy tlok, czarne pokretla w hopie) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Można, po czasie co najwyżej dupnie Ci tłok. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Możecie mi podpowiedzieć czy gdzieś jest dostępna stockowa metalowa dysza G&P albo jaka dysza jest jej najlepszym zamiennikiem. Replika to MK18 Mod 1. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Tak sobie pomyslalem zeby moze zrobic tuning mojej emki GP. No wiec chcialbym uzyskac jakies stabilne 420fps zasieg i celnosc. Wybralem: Lufa prometheus Gumka GG zielona Tlok shs niebieski 15 stalowych zebow Sp120 guarder Czy to wszystko by smigalo bezproblemowo? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Idzie gdzieś jeszcze dostać samo body od tej repliki? Chodzi mi o korpus M4a1 z oznaczeniami Colta. W AsgShopie jest jedynie z oznaczeniami M16a3, a na SpecShopie już długo niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Orginalne Pmagi od Magpula podają bezproblemowo czy trzeba podklejać tak jak w wersji Eco ? Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Nic nie trzeba podklejać, podają tak na należy. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 U mnie zarówno oryginalne PTSy, jak i ECO (mam Stary i Beta Project) działają świetnie, siedzą dobrze i podają. Quote Link to post Share on other sites
McKing23 Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Witam słuchajcie czy jest tutaj jakiś weteran co do tej emki? M4A1 emke GP mam juz 2 rok i zastanawiam sie czy inwestowac w nia czy sprzedac i kupic cos nowego, czesci w emce praktycznie stockowe jedynie gumka hop up wymieniona Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Mam zamiar wymienić w mojej zmordowanej eMce komore Hop-Up no mam jeszcze tą z niebieskimi pokrętłami. Co będzie najlepszym wyborem? Moze komora od Ultimate na specshop jest za 95zł, czy lepiej dołożyć i kupić coś lepszego? Tylko co? Przy okazji opłaca się wymieniać starą głowicę tłoka, ta niebieska, bo będę chciał włożyć m120 ultimate i tak się zastanawiam czy by nie wymienić głowicy przy okazji. Dodam, że moja replika ma już 6 lat i wystrzeliła tyle paczek kulek, że sam nie mogę zliczyć, wiec konserwacja środka i wymiana części by się jakaś przydała. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Pomyśl nad komorą King Armsa, ja robiłem podmiankę z komory z niebieskimi pokrętłami i był do bardzo dobry wybór (nowa komora z WGC kosztowała mnie niecałe 70PLN z wysyłką). Jeśli masz większą gotowiznę to rozważ komorę Prometheusa, która jest po prostu boska (miałem na kilka strzelań przekładkę komora+lufa promyka prawie jak orgazm). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Chłopy (i baby), wybaczcie posta pod postem, ale mam problema-jakie risy pasują do deltaringu G&P. Boyca nie idzie dopasować, bo nie chce się pod deltę wsunąć :(. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Niemożliwe. Sam mam w okolicy MINIMUM 2 eMki G&P z RISami BOYca. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja sam takich używam, to jest ZnAL czyli pilnik i jazda ;) jak popieści to się zmieści :D Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Mam bojca niby CNC, siedzi ciasno jak cholera, ale wymiarów to ten ris nie trzyma.. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Dzięki chłopaki, się popieściło i się zmieściło, jak córka przestała "pomagać" to się udało ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts