Jump to content

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

Posted

Wystaczyło przeczytać 3-5 ostatnich stron tego tematu;). Jak bierzesz na gwarancji w asgszopie to NIC nie wymieniaj na starcie, pobaw się aż padnie ośka zębatki (bo padnie na bank), a potem jak Ci wymienią tą felerną ośkę to baw się dalej. Najlepiej lipola 7,4 (redoxa). Najlepiej midy Classica Army w metalowych skorupach-dobrze podają, mają odrobinę luzu, ale nie latają jak szalone.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Miał ktoś problem z imitacja lufy gazowej w defendrze 2000 od g&p w wersji gdzie łączy się ona z otwierana muszka? Cholerstwo się poluzowało i lata w każdym wymiarze. Ściągnąłem szynę ris i tam jedynie w body jest taka dziurka gdzie ona niby wchodzi. Nie chcę rozbierać body bez sensu. Ktoś cos wie/poradzi.

Posted

Jeśli pytasz o blok gazowy i atrapę rury gazowej, to rurka w bloku powinna być zapinowana. Zobacz czy nie zgubiłeś trzpienia blokującego atrapę rury gazowej.

Posted

Nath chodzi Ci o ten element? http://shop.ehobbyasia.com/gandp-mrp-gas-block.html

wychodzi na to, że ten pin przychodzący z boku, który powinien trzymać rurę w bloku jest kijowy bo u mnie w MRP też się poluzował po kilku dniach, a układ risów jest tak zarąbisty, że musiałbym rozebrać replikę żeby go sięgnąć więc posłużyłem się loctite na igiełce w celu korekcji ;)

tak dla pewności z frontu blok nie powinien być zamknięty i powinno być widać rurę patrząc od strony lufy tak jak w ostrym?

Posted

Szybkie pytanie : po wstawieniu mosfeta Gate (taka starsza wersja, gdzie ustawia napięcie baterii li-po 7,4 v lub 11,2 v), zasilanie 9,9V 2100 mAh 30 C - LipoFe4 mam takie objawy:

Safe nie strzela, single - wali pojedynczym, na ciągłym wali burstem - 4 do 5 kulek. Bawiłem się dokręcając lub odkręcając przerywacz - na mocno skręconym był single, delikatnie rozkręcony - burst, nie ma natomiast ciągłego ognia w żadnym ustawień. Czyżby czeka mnie zakup nowego przerywacza? A może to kwestia ustawień mosfetu? Może ktoś miał podobny problem ?

Posted

To masz coś dziwnego, bo mam stare i nowe gate, działają na różnych bateriach bez żadnych ustawień. I to raczej nie jest problem dotyczący konkretnie repliki ale mosfeta. Może błąd tkwi w ustawieniach, bo nie ma 11,2 ani 9,9 tylko 11,1 i 9,6. Ale najprawdopodobniej coś Ci się blokuje w gearboxie i najlepiej rozebrać wyczyścić, nasmarować na nowo, ewentualnie coś wymienić w elementach odpowiedzialnych za selektor.

A tak BTW, tak mój M7A1 G&P się prezentuje z Trijiconem SRS (ściągnięty z Chin, z AliExpress) https://plus.google.com/u/0/photos/103285205058750918510/albums/5898668032053560849 (na pierwszych zdjęciach jest SRS z Airsoft Armory, który się zrypał na pierwszej strzelance i dlatego zamówiłem coś porządnego w Chinach)

Posted

Pytanie do uzytkownikow PMAGOW.

Gdzie tu trzeba cos przypilowac zeby przypasowaly?

Mam czarne pmagi, i mam wrazenie ze sa jakby za szerokie. W ogole ich nie lapie zwalniacz magazynkow.

Posted

No to podbierz trochę tam gdzie zawadza o gniazdo magazynka, znowu włóż, sprawdź i tak dalej pasuj aż "okienko" w magu będzie widoczne przez dziurę po zwalniaczu. Jest bodaj taki temat "pmag acm fotostory" na forum-zerknij tam na fotki to Ci się nieco rozjaśni gdzie pilować i szlifować.

• 1 month later...
Posted

Warto / nie warto, omówienie innych lepszych/gorszych rozwiązań, wytknięcie niedopracowań w replice, bądź chwalenie elementów dobrze wykonanych, kwestia bazy pod tuning. Mogę więcej? A najbardziej zależy mi na opinii kogoś kto miał ją w rękach, bo ja niestety nie mam możliwości :(

Posted

Wystarczy przejrzeć ostatnie pięć-siedem stron tego tematu (słowem posty z roku). Jest wszystko-primo: że flaki są identyczne we wszystkich replikach i różnią się korpusem, o tym, że aluminiowe korpusy G&P są doskonale wykonane i dość dobrze spasowane, że kable są do dupy, ale ujdą w tłoku, że gearboxy i silniki na stocku ciągną sprężyny do 120 a potem pada trupem, że ośki w zębatkach lubią się włamać... i tak dalej i tak dalej i tak dalej. Zamiast produkować posty czytaj je, ten temat zawiera WSZYSTKO o prawe każdej dostępnej na rynku replice G&P (pomijam te oparte na gb v2 long) czego się możesz dowiedzieć "z polskich internetów", reszta to, niestety, wiedza którą zdobędziesz z autopsji.