ceus1974 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 (edited) Informacje. Właśnie jestem po wystawieniu GB retro Arms generacji 3. Wchodzi do GP bez problemu, nie trzeba niczego szlifować czy przerabiać. Jak pod GP robiony. Ładnie się zgrywa z komorą retro. Ps. Flata łatwo się samemu robi. Dobry jest zestaw modify Front to urx i trzeba dobierać szyny na rynku, nie ma problemu. Wszystkie GP są w środku takie same, przynajmniej te w asgszopie. Mi leżą dobrze i podają midy modify te nowe GP to jak dytac , fajnie podają prze parę strzelan ale się potrafią szybko zbić. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Edited June 1, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
kubas246 Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Jak wygląda sprawa body w G&P AEG068A? ZnAl? Ktoś wie jak bebechy mają się do ELAR MARK 18 MOD1 (Platinum Version) od E&L? Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 (edited) Jak wygląda sprawa body w G&P AEG068A? ZnAl? Ktoś wie jak bebechy mają się do ELAR MARK 18 MOD1 (Platinum Version) od E&L?Mam jeszcze 68c. To dłuższa wersja. Body to znal. Choć nawet wytrzymały. Spasowanie słabe. Bebechy przeciętne. Jak na to co obecnie oferuje konkurencja. Jedynie oznaczenia palnej. Moimi zdaniem obecnie gp zostało w tyle. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Edited October 5, 2017 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Spasowanie jest bardzo dobre poza typowym dla G&P luzem między uperem, a lowererem, który w moim przypadku został rozwiązany magic pinem. Co do bebechów to stock strzela fajnie i ma dobre osiągi, ale na tuningi trzeba większość wymieniać. Ale za to wszystko w środku standardowe :-) Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Może w zależności od modelu jest różnica w jakość pasowania. W moim przypadku jedynie keymod z uperem ładnie siedzi. Ale same połówki to już tradycyjnie u gp lipa. Mi akurat się to nie podoba. Również nie wykluczam że ma to wpływ na osiowość konstrukcji. G&G o niebo lepiej jako całość jest spasowana, połówki pasują do siebie idealnie. Pozdro. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Potwierdzam, spasowanie G&G z serii GC16 bajka. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 (edited) Pytanie z innej beczki bo szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi... Generalnie „wyszły” 3 generacje m4 g&p. Z hopem żółtym czarnym i fioletowym. Czym one się właściwie różnią. Co zostało poprawione? Bo body jakościowo z tego co zrozumiałem bez zmian, spas i jakość na przyzwoitym poziomie. GB taki sam w każdej serii? Jak z resztą? Pytam bo zamierzam wrócić spowrotem do asg i się zastanawiam nad g&p właśnie.... Jeśli coś przeoczyłem to będę wdzięczny za link do odpowiedzi :) P.S. Dużo nowości widzę przez te kilka lat mnie ominęło :D Edited October 11, 2017 by Cupi Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 Mam dwie generacje gp fioletowe i czerwone, jakieś trzy, cztery lata różnicy. Praktyczne bez zmian, ta sama szpara na korpusie. Aa w nowym są dwa metalowe zamiast jednego zęba na tłoku. Niewiele zmieniają. Ach i w starej wersji z biciami colta powłoka lakiernicza bardziej trwała. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 Ktoś posiada wiedzę która w jakich latach wychodziła ? Coś się tam podobno z tymi Hop siupami działo ? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 Moja sztuka kupiona w 2010 na wgc miała czarnego hopa i porażka. Problem z podawaniem na przeróżnych magach. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Jedno co zaobserwowałem to fakt, jeżeli chodzi o komorę to ogromne znaczenie ma precyzyjne osadzenie gumki wraz lufą w komorze. A właściwie kołnierz gumki musi być umieszczony w komorze aby w trakcie testu kulka przez kołnierzy gumki w lufie przechodziła swobodnie bez oporów. Niedokładne osadzenie gumki powoduje zatykanie się kulek w komorze, lub spadek FPS. Po prostu zbytnio wystający kołnierz gumki do środka lufy spowalnia lub zatrzymuje kulki na etapie komory. Tak mam w mniejszym lub większym stopniu na każdym gp. Pozdro Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Pytanie z innej beczki bo szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi... Generalnie „wyszły” 3 generacje m4 g&p. Z hopem żółtym czarnym i fioletowym. Czym one się właściwie różnią. Co zostało poprawione? Bo body jakościowo z tego co zrozumiałem bez zmian, spas i jakość na przyzwoitym poziomie. GB taki sam w każdej serii? Jak z resztą? Pytam bo zamierzam wrócić spowrotem do asg i się zastanawiam nad g&p właśnie.... Jeśli coś przeoczyłem to będę wdzięczny za link do odpowiedzi :icon_smile: P.S. Dużo nowości widzę przez te kilka lat mnie ominęło :icon_biggrin: To nie jest do końca tak, była jeszcze długa seria z "niebieską" komorą i krótka seria z "niebieską" komorą i silnikiem z szarą dupą (unikać jak morowego powietrza, ale trafić taki na rynku wtórnym to jak w totolotka). Teraz w sprzedaży funkcjonują "fiolety" i "czarne", obie mają kłopoty z kruchym tłokiem, który potrafi klęknąć na stocku, część odlewów ma szparę w korpusie, część nie ma-mam za małą próbkę żeby snuć teorie od czego to zależy. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Mam okazje kupić właśnie m4 używkę. Była zakupiona w lutym 2016.... Nie chce trafić na tą gorszą sztukę :P Jak to najlepiej/najszybciej sprawdzić? Z tematem/nowinkami asg zatrzymałem się na 2012 roku :/ Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Sory ze tak post pod postem. Wie ktoś może jaka sprężyna siedzi w gb (full stock) w mojej eMce? Chodzi mi o to do czego może być porównywalna, do m110/120/130? Pytam w razie wymiany żeby nie była gorsza/ słabsza niż jest. I jeszcze pytanie odnośnie lipo. Czy stock będzie śmiga dobrze na lipo 11.1? Czy lepiej dla gb będzie 7.4? Chciałbym mieć dobry ROF jak na 11.1 ale i „bezpieczne” gb Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Nie wiem co dokładnie masz, ale u mnie stocku był spring w okolicach lub nieznacznie słabszy od sp110 guardera. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 No m4 :D wersja z czarnym hopkiem. Prócz czarnej systemy na lufie to reszta full stock. Szkielet wytrzyma powiedzmy sp 130? Chce coś w okolicach 450fps. Teraz pokazuje okolice 430fpsow. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Z sorbo może i wytrzyma. U mnie szkielet poleciał na sp120 bez katowania repliki (żadnych mrozów i duszenia na auto) i raczej mocniejszego springa na stockowych częściach bym nie pchał. ~450fps uzyskasz na sp120. Mnie z bore-upem, flatem i lufą 455mm wypluwało ~465fps, max pokazało 468. Tuning 450fps z 430 to imho sztuka dla sztuki, wydasz kasę, a efektów nie zauważysz. Jak chcesz Te kilkanaście fps więcej to lepiej jak kupisz dobrą preckę (nic poniżej KM lub Promyka) i zrobisz flata. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Precka systemy wypad gorzej niż stock g&p ? Pytam konkretnie o ten model bo już go kiedyś miałem. Wymienię precke, dam nową gumkę i wsadzę sp120 jakiś lepszy tłok z metalowymi zębami i cylinder. Mogę spokojnie bez obaw do tego wsadzić lipo 11.1? Strzelam przeważnie na singlu lub bardzo krótkim auto. Quote Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Cześć, mam dość nietypowe pytanie :) Otóż, jak kupowaliście nowe replik, jak były włożone do kartonów? Wczoraj kupiłem emkę G&P w gunfire, po otwarciu pudełka, replika leżała luzem owinięta jedynie w folię bąbelkową, bez żadnej wytłoczki, styropianu. Nie powiem, trochę mnie to zdziwiło, ale i zaniepokoiło że dostałem replikę ze zwrotu czy coś.. Kolejna sprawa, to w moim egzemplarzu bardzo luźny jest bolt catch i selektor ognia. Ktoś miał podobnie? Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Bolt catch w tych replikach są tak luźne z tego co zauważyłem. Selektor ognia możesz dokręcić od środka szkieletu w zależności jak mocno chcesz. Co do wypełnienia kartonu tu masz filmik. Zakładam że wszystkie tak są... Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Ja jak kupowałem swoje G&P kilka lat temu to miałem wytłoczkę z gąbki idealnie docietą do repliki. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Hmmm Bolt catch w gp to atrapa, tylko kawałek dzyndzla metalowego. Nic więcej. Więc lata. Selektor w gp w porównaniu nawet do specny strasznie lata. Często brak charakterystycznego kliknięcia. Choć zależy od serii. Ogólnie selektor w gp do poprawki. Brak wkładu w kartonie. Tak ludzie zwracają zakup. Pozdro Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 U mnie akurat selektor chodzi z przyjemnym oporem i jest kliknięcie przy każdym trybie. Kwestia jak mocno dokręcone jest śrobka od srodka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Szkielet wytrzyma powiedzmy sp 130? Chce coś w okolicach 450fps. Teraz pokazuje okolice 430fpsow. Jeśli w replice nic nie było robione to bez wymiany springa da się uzyskać te 20-30fps więcej. Czasem sama gumka potrafi dużo zmienić. Dopasowanie dyszy, oringów, teflonfix pod gumkę i myślę, że 450 powinno być. SP130 to wartości około 500fps, więc do szturmu imo za dużo. Na SP120 da się wycisnąć 470fps. Strzelałbym na Twoim miejscu w SP110, sprężyna powinna dać 430-440fps, przy idealnej szczelności MOŻE udałoby się zrobić te 450fps. Czy szkielet wytrzyma 120 i 130? Różnie, to nadal odlew. Sorbo i szczelność powinny załatwić sprawę. Istotne też, żeby nie przedobrzyć z pojemnością cylindra - do lufki 363mm zalecam typ3. 363mm ma ok 10,5cm3. Zakładając, że będziesz strzelać z 0,3g przy 450fps'ach to typ3 przy tej długości będzie odpowiedni. Czy stock będzie śmiga dobrze na lipo 11.1? Czy lepiej dla gb będzie 7.4? Wymień tłok na tłok z pełną, metalową szczęką, zrób AOE i będzie działać spokojnie na 11,1 :) Chciałbym mieć dobry ROF jak na 11.1 ale i „bezpieczne” gb Myślę, że 11,1V, nowe zębatki, tłok, łożyska i silnik załatwią sprawę. No i oczywiście elektronika - kable, mosfet i wtyki. Chcesz mieć ROF czy natychmiastową reakcję na spust? Albo to i to? :) Wymienię precke, dam nową gumkę i wsadzę sp120 jakiś lepszy tłok z metalowymi zębami i cylinder. Wszystko zależy od Twojego budżetu. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Na SP120 da się wycisnąć 470fps. Pewnie się da, ale nie jest to typowa moc do osiągnięcia na tym springu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts