pidzejfat Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Mam problem kupiłem ostatnio baterię do niego 8,4V 600mAh ale po włożeniu jej i naładowaniu nie działa karabin. Wogóle nie daje oznak życia czy może ktoś pomóc??? Quote Link to post Share on other sites
aikman84 Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 witam mi tez tłok zostawał w tylnej pozycji - wina bateri (skoki napięcia albo rozładowany albo jedno i drugie) ja sobie kupiłem nowy i teraz nie ma żadnych zacieć :) PS radze wszystkim którzy maja SRC żeby zaczeli zbierać na zębatki :twisted: Quote Link to post Share on other sites
boron Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 mam pytanko! Czy metalowy celownik przeziernikowy http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=162 Wchodzi w sklad metalowej raczki transportowej http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=122 ?? aha pytanko z serii "jeśli to, to czy?" :) Na kasie nie śpię ;) ale czy wydjac te prawie 700zł na http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=32 Czy będe zmuszony w jakims krotkim czasie szykowac sie na wydatki na bebechy od GB lub cos w tym stylu? Aha może ma ktoś na zbyciu ową replike? (wiadomo po niższej cenie) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Czy metalowy celownik przeziernikowy http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=162 Wchodzi w sklad metalowej raczki transportowej http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=122 ?? I tak, i nie... Na rączce jest przeziernik ale nie da się tego zdemontować do takiej małej wersji, bo są całością. Jeśli chcesz mieć mały przezirnik bez rączkimusisz dokupić, a jeśli chce awaryjny do optykito lepiej kupić przeziernik składany np. TM. Na kasie nie śpię ;) ale czy wydjac te prawie 700zł na http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=32 Czy będe zmuszony w jakims krotkim czasie szykowac sie na wydatki na bebechy od GB lub cos w tym stylu?Nie. Quote Link to post Share on other sites
boron Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Foka a twój Sr4 pochodzi ze sklepu Taiwangun? Czy z jakiegoś innego? Jeśli tak to czy używasz baterii dołaczonej do repliki? Czy może jakiejś innej (jak tak to jakiej?) Aha model w/w ma szerszą kolbę... Czy oznacza to że można wsadzić do niego baterię inną niż "mini" albo o zwiększonej pojemności? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Foka a twój Sr4 pochodzi ze sklepu Taiwangun?Oryginalnie nie, ale zrobiłem taki tuning, że ze starej giwery została tylko lufa zewnętrzna ;) więc można powiedzieć, że od nich, ale nie z pudełka a składany na zamówienie. Czy z jakiegoś innego? Jeśli tak to czy używasz baterii dołaczonej do repliki? Czy może jakiejś innej (jak tak to jakiej?)Z WGC. Aha model w/w ma szerszą kolbę... Czy oznacza to że można wsadzić do niego baterię inną niż "mini" albo o zwiększonej pojemności?Ja mam właśnie w kolbie baterię. Jaką - opisałem już na forum. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted March 5, 2006 Report Share Posted March 5, 2006 Pomocny link, dla osób zastanawiajacych sie nad zakupem metal body z src, pokazane jest tam wiele detali. http://www.combat2000info.com/Article_Show...p?ArticleID=537 Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 a teraz mala recenzja z pola bitwy z SR4 po naladowaniu baterii /6h/ wystrzelalem 2,5 magazynka hmm to troche malo ale moze ponizej zapis troche to wytlumaczy. karabin wiem ze musie sie wystrzelac, podobnie bylo z moimi pozostalymi replikami, a to kulki nie nioslo a to zakrecalo ja itd, z SR4 podobnie pierwsze kulki to lecialy dosc niemrawo, na pojedynczym trybie wrecz sie blokowaly i nie wylatywaly z lufy, w trybie full kulki wylatywaly z lufy, lecialy na nawet dosc duzy dystans - nie regulowalem hop-up ze wzgledow na nie dotarcie sie repliki oraz na to ze nie zdazylem - skonczyla sie chyba bateria bo slychac jakby silnik chcial sie przekrecic ale nie moze. jestem na razie zadowolony z osiagow, musze dokupic zdecydowanie pas 3punktowy bo noszenie tego w rekach jest dosc meczace 8) M3000L z CG tez jest ciezki ale nie az tak. no i na koniec slow pare o magazynku - jak tylko dozbieram kase kupie zwykly maly magazynek a nie taki wielki hi-cap - bedzie cichy i nie trzeba go bedzie podkrecac, no i slow pare o jego kolorze wzgledem repliki...hmm coz brak slow jak na razie polecam SR4 tym co chca go zakupic a nie maja za duzo kasy na replike z wyzszej polki. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Ja tego nie rozumiem, jak mozna strzelac z guna bez regulacji hopup ? Blokowały ci sie pewnie bo był za mocno skręcony. W najlepszym razie zniszczysz hopup albo zębatki w taki sposób. ps. ale fakt faktem napewno dobrze go "dotrzesz" Quote Link to post Share on other sites
Algier Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Ja osobiście jestem pod wrażeniem SR4 z SRC/STTI za taką cene mamy naprawde pełnowartościowego AEGa Quote Link to post Share on other sites
Dojniak Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Kupiłe ma niedawno tego AEG-a i stwierdzam ze za taka cene to jest siebie wart.325 fps w AEG-u to dobry wynik.Bebechy jak w TM.Na pierwszego AEGa to dobry gnacik.Tuningowac go przez wymiane sprezyny sie wogule nie oplaca poniewz tak jak w TM musialbys wymienic wszystkie bebechy a to kosztuje :/ .Uzytkuje czesto ten karabin i jestem z niego zadowolony Polecam poczatkujacym graczom ktorzy chca dobrze zacząc swoje zabawe z ASG :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Mam maly problem z komora Hop Up w swoim sr4. Zaladowalem mag nakrecilem go i karabin nie chcial strzelac. Dopiero jak zaczolem regulowac Hop Up to wchodzila jedna kulka ale nastepne juz nie chcialy. Okazalo sie ze trzeba docisnac komore HU bardziej do lufy wtedy bylo ok. Wsadzilem tak kawalek gumy miedzy komore a czolo gearboxu. Czy ktos mial podobny problem? Jesli tak to jak mozna temu zaradzic nie stosujac "dociskacza" z gumki ? Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 1 Sprzawdź bezpiecznik czy nie jest przepalony, jesli jest cały to ... 2 Odkręc pokrywe silnika, wyjmij silnik(jeden z kableków mógł się odpiąć)(musisz odpiąc kabelki, wyjąc silnik i jeszcze raz go podpiąć) i strzel, jeśli się kreci to wtedy cos w GB padło(mozliwe ze zębatki są zablokowane przez antireversal itp itd) 3 Jesli silnik się nie kreci to poszukaj jakiego przerwanego/naderwanego kabla. Jesli nic z w/w rzeczy to najlepszym wyjściem bedzie wysłac go do serwisu. Następnym razem użyj przycisku S Z U K A J , podobne problemy były juz kilkadziesiąt razy poruszane :!: Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Co do gwarancji... To jest cytat z e-maila, który otrzymałem od taiwanguna "gwarancję tracisz jak sam otworzysz GB na którym jest nasza plomba" . Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Mi sie wczoraj kompletnie posypal magazynek... Widze ze powoli te m4 od SRC zaczynaja sie sypac. Rozkrecilem ten mag i nie bardzo moge dopasowac gdzie ma byc taka sprezynka i kwadracik maly, do tego jest jeszcze takie koleczko. Czy myslicie ze wymienia ta w ramach gwarancji? Jakby nie bylo polecam od razu kupic magi od ca lub tm bo te src trzeba bardzo czesto nakrecac. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Tuningować go przez wymiane spreżyny sie wogule nie oplaca poniewż tak jak w TM musialbys wymienic wszystkie bebechy a to kosztuje Nie zgadzam się kolegą Dojniakiem . Mój ma średnio 341 fps mirzone chronometrem (jak dlamnie to dość zadowalający efekt ) a koszt upgradu wyniósł mnie ok 300 zł , ale wydaje mi sie że potencjał nie jest wykożystany do końca . pozwole sobie zamieścić kilka fotek mojego m933 : Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Jak jest z magazynkami STARa w replikach SRC, czy występują jakieś problemy z podawaniem kulek? Quote Link to post Share on other sites
zia Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Kac - miałem na jednej strzelance pożyczone 2 lo-capy STARa i często zdarzały mi sie "puste " strzały, zarówno pojedyńcze jak i na serii, na magu CA i SRC nie miałem tego problemu, nie zagłebiałem sie w to bardziej bo to była tylko jedna strzelanka. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Jak jest z magazynkami STARa w replikach SRC, czy występują jakieś problemy z podawaniem kulek?Najmniejszych, hulają jak ta lala. Mam 13 STARów i już bywało, że się "kończyły", więc wszystkie przeszły przez replikę. Quote Link to post Share on other sites
cerber Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=99 Znalazlem takie "coś": dosc ciekawe wydaje mi się rozwiązanie umieszczenia akumulatora. "W zestawie znajduje się akumulator "custom do kolby" 8,4V 1600mAh" - dosć dużej pojemności aku dostajemy w standardzie. Tylko ciekawi mnie jakiej jest on jakości... Bo tak policzylem ze SR4 (325fps) kosztuje 549 + wonloladowarka 29 + bateria 145 (podobnej pojemności) = 713zł a tutaj mamy to samo praktycznie (i podobno wygodniejszą kolbe ;)) za 699zł Pytam bo planuje zakup tego karabinka. Moze na wielkanoc potanieje :F ? Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 mam go. jest super. nie potanieje. aku starcza na kilka magazynkow. mozna tez brac tego za 499 plus 150 na baterie i aku i masz jeszcze taniej, ale masz 300 anie 325fps. Quote Link to post Share on other sites
Dojniak Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 A własnie tak na marginesie to kupiłem SRC ten 300 fps a mam 325 :D Mianowicie wymieniłem uszczelke tłoka i go wyczyściłem z ty ego glutowatego badziewia.Teraz lepieje spreza powietrze w cylindrze i dlatego mam troche zwiekszona moc :].Bo w produktach wella tego smaru jest duzzzoo.Na zębatki to ok ale tak samo jest tego w cylindrze ja propnuje jak ktos ma wella to niech se go rozkreci i wyczysci uszcelke tłoka i wogule cały tłok.Moc nie zwiekszy sie ogromnie ale zawsszze cos :wink: Pozdro Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Stary, co ty pier-tentego? Co ma WELL do SRC? To dwa różne produkty dwóch różnych producentów. Z resztą mierzyłeś prędkość i wyszło ci tak dokładnie 325? Czy "pieprzysz po próżnicy" - cytując Guziego... I ja poszedłbym dalej. Proponują całkiem usunąć smar z GB. Tylko miejsce zajmuje i częściom w ruchu przeszkadza... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
wiciak Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Bry, Poprzedniej nocy oglądalem tego SRC na taiwngunie i postanowilem go kupić.Jak bedzie kasa of course :lol: Dzisiaj na dziadulcu sie chwale kumplowi ze w tym roku mi się po raz 18 zmieniła koncepcja co kupić ,a on bezwstydnie popsul mi euforie więc chce się wiekszego okręgu uzytkownikow spytac o M4: 1.Czy to prawda że M'ka jest źle wywarzona?Mianowicie podobno kolba jest strasznie lekka. 2.Co do kolby to z tego co mi zostalo przez kumpla objawione chwyt pistoletowy jest zbyt blisko niej przez co replika jest dosc nieporeczna. 3.Jak z manewrowoscią i celowaniem? Wymagają sporej gimnastyki nim sie je opanuje? Obściskuje, wiciak Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Jest bardzo dobrze wywarzona. Moze ma problemy z ugieciem glowy w kierunku kolby. Jest bardzo dobrze wywarzony wiec dobrze sie nim operuje, celuje sie tez super. Z muszka wstepnie jest ustawione na jakies 15m, naprawde fajnie. Jak dla mnie najlepiej (mi) sie sklada do strzalu gdy kolba jest wysunieta do drugiej dlugosci od poczatkowej. Idz sobie najlepiej do jakiegos sklepu z tym sprzetem i polookaj te emki, jak leza, jaka jest roznica gdy jest metal a gdy abs, jak to jest ze stala a jak z rozkladana kloba, jaka dlugosc lufy itd. Jak cos to zapraszam na prv. bo tu sie porobilo kupe stron z podobnymi pytaniami. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts